Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Cozi la vulcanizări în Alba Iulia! Şoferii stau la rând pentru a schimba anvelopele de vară cu cele de iarnă

Mădălina Opriș

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ne-am obișnuit în fiecare an să râdem de autorități că iarna le ia pe nepregătite. Anul acesta, iarna ne-a dat o lecție tuturor și ne-a arătat că, dacă vrea, ne poate lua “ca din oală” pe toți. În urma ninsorii de ieri cozile se pot vedea pe fiecare stradă unde este un astfel de atelier. Șoferi în mașini trase pe marginea drumului, cu fețe nervoase că e prea frig și ei trebuie să își petreacă după-amiaza în modul acesta. Cozile nu sunt chiar atât de mari dar amintesc totuși de cozile la benzină de acum mulți ani.

Unii mai norocoși și-au cumpărat jenți și au deja montate pe ele anvelope, așa că schimbul îl pot face singuri ca să nu stea câteva ore la coadă la service. Asta dacă se poate numi noroc să stai în vânt și să îți înghețe mâinile schimbând anvelopele de vară cu cele de iarnă. Sunt și “curajoși” care s-au avântat în trafic fără cauciucuri de iarnă, dar cum majoritatea oamenilor nu își permit să plătească amenzi mai mari decât prețul unui set de anvelope, au preferat să stea ore bune la coadă la service-uri și să facă schimbul de anvelope înainte de a ieși în trafic și a da ochii cu polițiștii mai mult decât vigilenți când vine vorba de amenzi.

schimb-cauciucuri002

Pentru schimbarea anvelopelor de iarnă, conducătorii auto plătesc între 60 şi 200 de lei, în funcţie de dimensiunea cauciucurilor.

Suma este mică în comparaţie cu sancţiunea pe care o riscă şoferii prinşi fără anvelope de iarnă, amenda fiind cuprinsă între 1.100 şi 2.500 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea