Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Covid-ul nu ține cont de vârstă în județul Alba: Trei copii, cu vârste cuprinse între două luni și un an și opt luni, sunt internați la secția de Pediatrie a Spitalului din Sebeș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Covid-ul nu ține cont de vârstă în județul Alba: Trei copii, cu vârste cuprinse între două luni și un an și opt luni, sunt internați la secția de Pediatrie a Spitalului din Sebeș

Necruțătorul virus Covid nu ține cont de vârstă în județul Alba, conform unor surse ZiarulUnirea.ro, în acest moment la secția de Pediatrie a Spitalului din Sebeș sunt internați, alături de mame, trei copii cu vârste cuprinse între două luni și un an și opt luni.

Este vorba de o fetiță în vârstă de două luni, un băiețel în vârstă de trei luni și o fată în vârstă de un an și opt luni, internați alături de mame în secția de Pediatrie a Spitalului din Sebeș.

Judeţul Alba a înregistrat joi, 27 ianuarie, un record absolut de cazuri noi de COVID-19. DSP a comunicat un număr de 590 de persoane infectate.

Comparativ, miercuri erau raportate 344 cazuri noi în 24 de ore. Numărul cazurilor active a crescut la 3.170. Potrivit datelor Minsterului Sănătăţii, judeţul Alba are un grad de ocupare de 28,92% al paturilor destinate tratării persoanelor bolnave de COVID-19.

Prin urmare, o decizie privind trecerea şcolilor în online este departe, având în vedere că o astfel de hotărâre se ia la atingerea unui procent de 75% la gradul de ocupare a paturilor din spitale.

Patru copii cu vârste între 5 şi 11 ani s-au vaccinat anti-COVID-19 în prima zi când a debutat imunizarea copiilor. Toţi aceştia au primit prima doză a vaccinului la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia. În judeţ, sunt zece centre în care este posibilă vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor

Pe de altă parte, în judeţul Alba sunt internaţi cu COVID-19 un număr de 5 copii. Cel mai mic are 2 luni, iar cel mai mare 10 ani. Aceştia sunt internaţi la Spitalul Municipal Sebeş, unde au fost amenajate paturi în acest scop.

Municipiul Alba Iulia a ajuns la incidenţă de aproape – 15 (14,84 cazuri la mia de locuitori), Cugir are incidenţa 12,84 şi Aiud – 12,11. Urmează Sebeş cu 9,94, Abrud cu 9,51 şi Ocna Mureş cu 9.09. În toate oraşele şi municipiile din judeţ, incidenţa este în creştere de la o zi la alta. În mediul rural, în top rămâne Blandiana (17,24), Ciugud (15,65), Meteş (11,56) şi Sântimbru (11,04).

În judeţul Alba, de la începutul pandemiei, au fost 38.918 cazuri confirmate, 34.602 persoane vindecate, 1.146 decese. În acelaşi interval au fost prelucrate 390.054 teste (316.091 PCR şi 73.963 rapide). În intervalul de 24 de ore analizat au fost făcute 1.746 testări: 986 PCR (611 la DSP şi 375 la spitalul judeţean) şi 760 teste rapide.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea