Coşmar vâlcean pentru FC Unirea Alba Iulia

Din 2005, când a retrogradat întâia oară din elită, FC Unirea nu a izbutit să câştige niciunul dintre cele 6 dueluri împotriva echipei din Zăvoi, realizând o singură remiză! CSM Rm. Vâlcea are în faţa „alb-negrilor” avantajul moral al acestei serii pozitive, dublă victorie în 2006-2007 (2-1 în ambele meciuri), alte două partide câştigate în 2007-2008 (1-0 şi 4-1 pe „Cetate”), în campionatul 2008-2009, cu protagonistele angrenate în lupta pentru promovare, înregistrându-se rezultatele 2-0 la Rm. Vâlcea şi 0-0 la Alba Iulia. În plus, trupa vâlceană este momentan pe „cai mari”, după ce a început dezastruos sezonul, cu 5 eşecuri la rând, însă cele 14 transferuri efectuate, I. Popescu, J. Nicolae, Gogoşoiu (împrumutaţi de la Universitatea Craiova), M. Rădulescu, Tomozei, ex-uniristul D. Balauru (FC Snagov), Fl. Sandu, A. Ganea (împrumut de la FC Timişoara), M. Mitu, Hapaină, N. Diţă, M. Posteucă, Cr. Bratu, Kutlacik au schimbat radical faţa echipei lui Bucuroaia. Întăririle experimentate au produs un reviriment semnificativ şi au urmat trei victorii consecutive, toate acasă, cu FC Bihor, Poli Iaşi şi Silvania Şimleu Silvaniei!
lG. Rotaru şi M. Pistol nu s-au antrenat ieri
FC Unirea se poate baza la jocul de sâmbătă pe reintrările lui Dâlbea, M. Oprea, Sg. Oprea sau Cl. Oara, însă dificultăţi deosebite apar în defensivă, văduvită de prezenţa lui Andrei Poverlovici (foto, la balon) – suspendat. Din păcate, ieri nu s-au pregătit în condiţii normale portarul Gabriel Rotaru (dureri la spate) şi apărătorul Marius Pistol (probleme la degetul mare al piciorului drept), incerţi la această oră. „Absenţa lui Poverlovici şi nerestabilirea totală a lui Pistol ne creează dificultăţi în apărare. Încercăm să găsim cele mai bune soluţii, mai avem două zile la dispoziţie şi sperăm ca până la urmă ambii să reintre la pregătire. Cred că începând de joi, Rotaru o să revină în circuitul normal, iar Pistol, care a efectuat doar alergări uşoare, să înceapă să lovească balonul”, a declarat antrenorul Adorian Himcinschi. Unirişti au nevoie ca de aer de toate punctele puse-n joc în cadrul etapei a 10-a, în primul rând pentru asigurarea unui echilibru stagional, mai ales că vor sta în runda a 11-a, prin retragerea Minerului Lupeni. În consecinţă, în 6 noiembrie, la Alba Iulia se va disputa o întâlnire de verificare cu divizionara terţă FC Hunedoara, participantă în Seria a 5-a.
Dan HENEGAR

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

jiji 28 octombrie 2010 at 8:40

cu Balaurul vor ăştia să cîştige pe cetate???nu cred ! să nu uităm că noi suntem UNIREA ALBA nu Simleul Silvaniei !

Hai Unirea Alba Iulia ! ! ! !

Doina V. 28 octombrie 2010 at 11:56

Nu ma pasioneaza in mod deosebit fotbalul dar citesc cu mare interes articolele tale. Ai un dar deosebit de a le scrie, iti capteaza interesul. Limba romana si cultura in general e punctul tau forte. Felicitari

enervantul 28 octombrie 2010 at 22:46

Frumos cometariul nevestei 🙂

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...