Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Corvinul Hunedoara a demolat CFR Cluj și s-a calificat în semifinalele Cupei României! Trei jucători din Alba, Lupu, Bradu și Mitran, implicați în meciul istoric

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Corvinul Hunedoara a demolat CFR Cluj și s-a calificat în semifinalele Cupei României! Trei jucători din Alba, Marius Lupu, Antonio Bradu și Timotei Mitran, implicați în meciul istoric

Hunedoara trăiește o zi de neuitat după ce divizionara secundă Corvinul Hunedoara, pregătită de fostul uniristul Florin Maxim, a demolat CFR Cluj în sferturile de finală ale Cupei României. Un 4-0 (1-0) de poveste pentru „alb-albaștrii”, o umilință pentru Adrian Mutu, care vrea să demisioneze! Trei jucători din Alba, Marius Lupu, Antonio Bradu și Timotei Mitran, au fost printre protagoniștii unui rezultat istoric.

Marius Lupu, fost echipier al Metalurgistului Cugir, a provocat eliminarea lui Tachtsidis (fiind lovit cu cotul) și apoi a oferit un assist la golul reușit de M. Coman. Fotbalistul în vârstă de 24 de ani este originar din Vadu Moților și a fost gogheterul Cugirului două sezoane până în 2022, când a plecat la Hunedoara.

Zlătneanul Antonio Bradu (22 de ani) a reușit, la rându-i, o pasă decisivă, la ultima reușită a gazdelor, fiind intergalist, la fel ca M. Coman. Mijlocașul a crescut la gruparea din Munții Apuseni, CS Zlatna, iar în 2019 a plecat la Rapid, de unde a fost împrumutat la Corvinul doi ani mai târziu.

În ultimele minute a intrat în teren și Timotei Mitran (18 ani), originar din Gârbova, fotbalist cu trecut la juniorii echipei AFC Unirea Alba Iulia înainte de a pleca la UTA Arad, de unde a ajuns lângă furnale. De altfel, în 2020 a primit trofeul de golgheter al juniorilor Under 15 la nivelul județului Alba.

O surpriză de proporții, huderorenii calificându-se după 4 decenii în semifinalele Cupei României după o seară memorabilă. Rămasă în 10 oameni, după eliminarea lui Tachtsidis, fosta campioana a fost ridiculizată de reușitele semnate de Lică (43), M. Coman (51), N. Pîrvulescu (67) și D. Pop (90+2).

Fără drept de promovare în primul eșalon, Corvinul visează frumos după calificarea superbă, fiind la doi pași de câștigarea trofeului, situație care i-ar aduce automat accederea întro competiție europeană. La meciul cu CFR Cluj au fost invitate legfendele Corvinului, alături de Mircea Lucescu fiind Ioan Andone, Romulus Gabor sau albaiulianul Ioan Mărginean „Limoniu”. În semifinală Corvinul va întâlni învingătoarea dintre FCU Craiova și FC Voluntari, tot pe teren propriu, în 17 aprilie.

Foto: Corvinul Hunedoara (facebook) și Liga2.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea