Rămâi conectat

Actualitate

Corona Braşov – Unirea Alba Iulia 2-0 (1-0) *În semn de protest pentru neimplicarea autorităţilor, „alb-negrii” au evoluat cu banderole albe

Publicat

în

Unirea Alba Iulia a pierdut astăzi, în etapa a 7-a a ligii a doua, 0-2 (0-1), cu liderul seriei vestice, nou-promovata Corona Braşov. Ghinionistul zilei de 13 a fost fundaşul vizitatorilor Sorin Fulea , care şi-a trimis în propria poartă balonul centrat de pe partea dreaptă de Fl. Stângă (mintul 9). În a doua repriză, Chirciu (67) a finalizat o prelungită acţiune de atac, cu un şut din careul mic, după o acţiune iniţiată de S. Marin, ce l-a depăşit pe acelaşi Fulea, veriga slabă a defensivei oaspete.

*Autogol şi ratări

Dincolo de execuţia nefericită a apărătorului dreapta Fulea (foto, stânga, în alb), ce a dus la acel autogol, rămân ocaziile foarte bune irosite de vizitatori, ce şi-au trecut în cont oportunităţi excelente ratate de Mândruşcă (5), Cl. Oara (11, 49) şi Istrate (55). Alba a avut cea mai reuşită prestaţie pe terenuri străine, însă rămâne fără punct extern, cu 3 eşecuri din tot atâtea jocuri. „S-a întors norocul şi şansa pe care am avut-o cu UTA sau CS Mioveni ne-a fost acum potrivnică. Ocaziile ratate atunci de adversari s-au răzbunat şi acum ne-am trezit noi să regretăm situaţiile nefructificate”, a spus preşedintele Mihai Dăcălescu, după întâiul joc din actuala stagiune în care Unirea nu a înscris.

Elit - Gustul Desăvârșit

*Protest pentru sărăcie!

După ce la meciul câştigat cu CS Mioveni, albaiulienii au dorit să întârzie startul, acum elevii lui Gherman şi-au pus în practică forma de protest. Uniriştii au evoluat la Braşov cu banderole albe, sancţionând criza în care se zbate Unirea Alba Iulia, abandonată de autorităţile locale şi judeţene. „Deşi avem rezultate, noi suntem de 4 luni neplătiţi şi răbdăm de foame. E inadmisibilă atitudinea celor din oraş, parcă vor să dispară fotbalul„, a comentat unul dintre jucătorii Unirii, fotbalişti care au ajuns la 4 rate contractuale neachitate. De altfel, Unirea a fost la un mic pas să nu joace cu Corona, pentru că n-a plătit decât în ultimul moment baremul la întâlnirea cu CS Mioveni.

*S. Mureşan – trimis la juniori, debut pentru M. Găldean!

Atacantul Silviu Mureşan a fost trimis pe perioadă nedeterminată să se pregătească cu juniorii, el fiind exclus de Gherman de la şedinţa de pregătire de joi, pentru ca vineri vârful să nu se mai prezinte. „Este o decizie firească, Mureşan a avut din nou o ieşire nervoasă la antrenament şi nu e prima. Va fi amendat şi în următoarea şedinţă a CA se vor lua şi alte sancţiuni„, a afirmat preşedintele Mihai Dăscălescu. Tehnicianul vizitatorilor l-a titularizat în premieră pe M. Găldean (debut, după legitimarea de săptămâna aceasta) în centrul liniei de mijloc (Istrate a fost mutat în banda stângă). Revenit după o accidentare, Negruţ a evoluat în avanposturi, iar M. Petrescu, un obişnuit al primului 11 a rămas rezervă. De asemenea, în premieră junele Filip Morar (15 ani şi 9 luni) a fost inclus în lot, consemnându-se debutul lui R. Moga.

Situată pe locul 6, cu 9 puncte (8-11 golaveraj), Unirea va întâlni vineri, de la ora 15.00, Alro Slatina, pe „Cetate”.


Corona:
Al. Marc – Martac, G. Ştefan, Damian, V. Avram- Leonte (78, H. Popa), Fl. Stângă (cpt.), V. Munteanu, S. Marin (68, Stere) – Chirciu (69, M. Ene), Bg. Marinescu. Rezerve Târziu – Forika, Pastor, Marcăş. Antrenor Daniel Bona.

Unirea: Tiuţ – Fulea (71, M. Olar), Potopea, Bumbac, Bucurică – Cl. Oara, M. Găldean, M. Oprea (cpt.), Istrate (80, Rondak) – Negruţ (87, R. Moga), Mândruşcă. Rezerve Pascal – F. Morar, M. Petrescu, I. Stan. Antrenor Stelian Gherman

*Arbitri Fl. Roşu (Timişoara), M. Orbuleţ, M. Grigoriu (ambii din Bucureşti), rezervă M. Chiţu (Bucureşti) *Observatori Irina Mârţ (Bucureşti), M. Stănişteanu (Vaslui) *Avertismente: G. Ştefan (88), H. Popa (90+1)/ Bucurică (26), Bumbac (57), Istrate (77), Potopea (81).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Rabla pentru Electrocasnice 2022: Bugetul de 25 de milioane de lei alocat primei etape, epuizat în aproximativ două ore şi jumătate

Publicat

în

Rabla pentru Electrocasnice 2022: Bugetul de 25 de milioane de lei alocat primei etape, epuizat în aproximativ două ore şi jumătate

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Fondului pentru Mediu, bugetul de 25 de milioane de lei alocat primei etape a programului Rabla pentru Electrocasnice a fost epuizat în aproximativ două ore şi jumătate de la lansare.

Solicitanţii persoane fizice au generat 62.500 de vouchere, a câte 400 de lei fiecare, astfel: 25.695 vouchere pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare; 24.096 vouchere pentru categoria maşini de spălat rufe; 12.709 vouchere pentru categoria maşini de spălat vase.

Voucherele generate în această etapă vor fi aprobate în şedinţa Comitetului de Avizare de marţi, 28 iunie 2022, şi publicate pe site-ul AFM.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ulterior, solicitanţii se vor putea prezenta la unul dintre comercianţii validaţi, de unde vor achiziţiona echipamentul dorit.

Sursa: digi24.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Tichetele de activități casnice: Guvernul a aprobat normele de aplicare

Publicat

în

Tichetele de activități casnice: Guvernul a aprobat normele de aplicare

În cursul zilei de joi, Guvernul de la București a aprobat normele de aplicare a prevederilor Legii nr.111/2022 privind reglementarea activităților prestatorului casnic, care stabilesc modalitatea de acordare a tichetelor de activități casnice, modul în care beneficiarul casnic le poate utiliza, precum și modalitatea de preschimbarea în bani a acestora.

Potrivit actului normativ adoptat de Guvern, acest tip de tichete vor putea fi achiziționate atât pe suport electronic, prin crearea unui cont online în vederea înregistrării în platforma electronică de evidență a desfășurării activităților casnice, cât şi pe suport de hârtie.

Tichetul de activităţi casnice va conține rubrici speciale destinate informațiilor referitoare la identificarea beneficiarului și a prestatorului casnic, date referitoare la valabilitatea tichetului, precum şi elemente de siguranță obligatorii. Formatul propus de normele metodologice pentru tichetele în format fizic va fi avut în vedere la încheierea contractului de tipărire.

Elit - Gustul Desăvârșit

Preschimbarea în bani a tichetelor, de către prestatorul casnic, se va putea face la sediul oricărei agenții pentru ocuparea forței de muncă județene și a municipiului București, la sediile unităților furnizorului de serviciu universal sau în contul bancar indicat de către prestatorul casnic prin platforma electronică.

Din valoarea nominală a tichetelor de activităţi casnice se va reține impozitul pe venit și contribuțiile de asigurări sociale de stat. Ca facilitate fiscală, baza de calcul la care se aplică cota impozitului pe venit, respectiv cota contribuției de asigurări sociale este reprezentată de 50% din valoarea nominală a tichetului. La preschimbarea a unui număr de minimum 85 de tichete de activități casnice, valoarea minimă a contribuției lunare neputând fi mai mică de 25% din valoarea salariului minim brut pe țară garantat în plată, prestatorul casnic beneficiază de asigurare în cadrul sistemului de asigurări sociale de stat și al sistemului de asigurări sociale de sănătate.

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale va achiziţiona serviciile de dezvoltare a Platformei electronice de evidență a desfășurării activităților casnice, iar până la 31 decembrie 2023 aceasta va fi operaţională, facilitând astfel relaţiile între utilizatorii tichetelor de activităţi casnice, precum şi între aceştia şi agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă.

Persoanele fizice care îşi doresc să utilizeze tichete de activităţi casnice în activitatea lor vor putea beneficia de prevederile Legii nr. 111/2022 privind reglementarea activităților prestatorului casnic începând cu data de 1 ianuarie 2024.

Guvernul a reglementat modul în care persoanele fizice (prestatori casnici) pot desfășura activități casnice în beneficiul altor persoane fizice (beneficiari casnici) și remunerarea acestora în tichete de activități casnice, prin derogare de la Codul Muncii. Valoarea nominală a unui tichet de activităţi casnice este de 15 lei. Remunerarea se realizează exclusiv în baza tichetelor de activităţi casnice, al cărui număr este stabilit de comun acord între cele două părţi. Contravaloarea muncii prestate se negociază în funcție de intensitatea și durata activităților casnice prestate, neexistând corelarea între valoarea tichetului şi ora de muncă prestată.

Măsura introdusă prin intermediul legii dorește să formalizeze relațiile ocazionale de muncă deja existente, însă într-un mod simplificat, astfel încât înregistrarea beneficiarilor casnici, a prestatorilor casnici şi a plăţilor dintre aceștia, prin intermediul tichetelor, să fie cât mai facilă, flexibilă şi nebirocratică.

Angajatorii publici și privați pot acorda, sub formă de bonus sau primă, tichete de activități casnice angajaților proprii.

Legea privind reglementarea activităților prestatorului casnic constituie una dintre reformele asumate de statul român prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Reforma va fi implementată, gradual, în perioada 2022-2026 și constă în asigurarea cadrului legal și în operaționalizarea unei platforme electronice gestionată de ANOFM, prin structurile sale teritoriale.

Sursa:


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Avertisment ANPC: Ce reguli trebuie să respecte consumatorii, în perioadele caniculare, pentru a preveni efectele negative asupra sănătăţii

Publicat

în

Avertisment ANPC: Ce reguli trebuie să respecte consumatorii, în perioadele caniculare, pentru a preveni efectele negative asupra sănătăţii

Pentru a preveni efectele negative asupra sănătăţii, Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), recomandă consumatorilor să respecte o serie de reguli în perioadele caniculare.

„Nu cumpăraţi produse alimentare din locuri neautorizate întrucât comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condiţiile optime de transport, depozitare şi comercializare şi nu vă poate elibera bonul cu care să justificaţi tranzacţia comercială. Riscaţi, astfel, să achiziţionaţi un produs neconform sau chiar nesigur care poate să vă afecteze sănătatea”, a scris, pe Facebook, Paul Anghel.

Consumatorii trebuie să verifice cu atenţie data durabilităţii minimale, data limită de consum a produselor (termen de valabilitate) şi în mod direct caracteristicile produsului (miros, culoare, aspect etc.) având în vedere că temperaturile ridicate favorizează procesul de alterare a produselor alimentare şi refuzaţi produsele care prezintă caracteristici de produs alterat (aspect mâzguit, miros de acru, aspect spongios de început de fermentare, produs deformat şi consistenţă moale-îngheţată, ambalaje deformate etc.);

Elit - Gustul Desăvârșit

„Atunci când cumpăraţi produse alimentare, acordaţi atenţie deosebită asupra modului de prezentare a ambalajului; în cazul în care ambalajul este bombat, prezintă deformări sau este rupt înseamnă că produsul nu mai prezintă deplină siguranţă pentru sănătatea dumneavoastră. Evitaţi să achiziţionaţi astfel de produse; Verificaţi dacă este respectată temperatura la care este depozitat/expus la vânzare produsul alimentar ales de dumneavoastră (temperatura menţionată de producător pe eticheta ce însoţeşte produsul trebuie să coincidă cu temperatura la care este expus la comercializare produsul achiziţionat); Nu recongelaţi un produs alimentar după ce acesta a fost decongelat, dacă producătorul interzice această acţiune (prin menţionare pe etichetă)”, transmite oficialul ANPC în postarea sa.

Potrivit sursei citate, perioada cu temperaturi caniculare determină un consum mai mare de lichide (apă minerală naturală, apă de masă, sucuri de fructe, băuturi răcoritoare) la achiziţionarea cărora reprezentantul ANPC recomandă consumatorilor să acorde o atenţie deosebită asupra modului de depozitare şi de expunere, având în vedere că acţiunea directă a razelor solare conduce la deteriorarea caracteristicilor produselor menţionate.

„Atragem atenţia şi asupra legumelor şi fructelor comercializate în cadrul pieţelor în spaţii deschise unde temperatura mediului ambiant foarte ridicată afectează calitatea produselor (deshidratare, accelerarea procesului de alterare, ofilirea verdeţurilor etc.)”, a mai scris pe reţeaua de socializare directorul general al ANPC.

Nu în ultimul rând, acesta recomandă consumatorilor să solicite şi păstreze bonul de casă la cumpărarea produselor alimentare, pentru a putea proba în cazul în care vor dori să reclame calitatea unui produs.

Bucureştenii vor avea parte miercuri de o vreme caniculară, dar şi de perioade cu instabilitate atmosferică, conform unei prognoze de specialitate emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Astfel, miercuri, între orele 8:00 – 21:00, în Capitală vremea va continua să fie frumoasă, dar şi călduroasă în orele după-amiezii. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va ajunge la 30 – 31 de grade Celsius.

Sursa: dcbusiness.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare