Rămâi conectat

Actualitate

Corona Braşov – Unirea Alba Iulia 2-0 (1-0) *În semn de protest pentru neimplicarea autorităţilor, „alb-negrii” au evoluat cu banderole albe

Dan HENEGAR

Publicat

în

Unirea Alba Iulia a pierdut astăzi, în etapa a 7-a a ligii a doua, 0-2 (0-1), cu liderul seriei vestice, nou-promovata Corona Braşov. Ghinionistul zilei de 13 a fost fundaşul vizitatorilor Sorin Fulea , care şi-a trimis în propria poartă balonul centrat de pe partea dreaptă de Fl. Stângă (mintul 9). În a doua repriză, Chirciu (67) a finalizat o prelungită acţiune de atac, cu un şut din careul mic, după o acţiune iniţiată de S. Marin, ce l-a depăşit pe acelaşi Fulea, veriga slabă a defensivei oaspete.

*Autogol şi ratări

Dincolo de execuţia nefericită a apărătorului dreapta Fulea (foto, stânga, în alb), ce a dus la acel autogol, rămân ocaziile foarte bune irosite de vizitatori, ce şi-au trecut în cont oportunităţi excelente ratate de Mândruşcă (5), Cl. Oara (11, 49) şi Istrate (55). Alba a avut cea mai reuşită prestaţie pe terenuri străine, însă rămâne fără punct extern, cu 3 eşecuri din tot atâtea jocuri. „S-a întors norocul şi şansa pe care am avut-o cu UTA sau CS Mioveni ne-a fost acum potrivnică. Ocaziile ratate atunci de adversari s-au răzbunat şi acum ne-am trezit noi să regretăm situaţiile nefructificate”, a spus preşedintele Mihai Dăcălescu, după întâiul joc din actuala stagiune în care Unirea nu a înscris.

*Protest pentru sărăcie!

După ce la meciul câştigat cu CS Mioveni, albaiulienii au dorit să întârzie startul, acum elevii lui Gherman şi-au pus în practică forma de protest. Uniriştii au evoluat la Braşov cu banderole albe, sancţionând criza în care se zbate Unirea Alba Iulia, abandonată de autorităţile locale şi judeţene. „Deşi avem rezultate, noi suntem de 4 luni neplătiţi şi răbdăm de foame. E inadmisibilă atitudinea celor din oraş, parcă vor să dispară fotbalul„, a comentat unul dintre jucătorii Unirii, fotbalişti care au ajuns la 4 rate contractuale neachitate. De altfel, Unirea a fost la un mic pas să nu joace cu Corona, pentru că n-a plătit decât în ultimul moment baremul la întâlnirea cu CS Mioveni.

*S. Mureşan – trimis la juniori, debut pentru M. Găldean!

Atacantul Silviu Mureşan a fost trimis pe perioadă nedeterminată să se pregătească cu juniorii, el fiind exclus de Gherman de la şedinţa de pregătire de joi, pentru ca vineri vârful să nu se mai prezinte. „Este o decizie firească, Mureşan a avut din nou o ieşire nervoasă la antrenament şi nu e prima. Va fi amendat şi în următoarea şedinţă a CA se vor lua şi alte sancţiuni„, a afirmat preşedintele Mihai Dăscălescu. Tehnicianul vizitatorilor l-a titularizat în premieră pe M. Găldean (debut, după legitimarea de săptămâna aceasta) în centrul liniei de mijloc (Istrate a fost mutat în banda stângă). Revenit după o accidentare, Negruţ a evoluat în avanposturi, iar M. Petrescu, un obişnuit al primului 11 a rămas rezervă. De asemenea, în premieră junele Filip Morar (15 ani şi 9 luni) a fost inclus în lot, consemnându-se debutul lui R. Moga.

Situată pe locul 6, cu 9 puncte (8-11 golaveraj), Unirea va întâlni vineri, de la ora 15.00, Alro Slatina, pe „Cetate”.


Corona:
Al. Marc – Martac, G. Ştefan, Damian, V. Avram- Leonte (78, H. Popa), Fl. Stângă (cpt.), V. Munteanu, S. Marin (68, Stere) – Chirciu (69, M. Ene), Bg. Marinescu. Rezerve Târziu – Forika, Pastor, Marcăş. Antrenor Daniel Bona.

Unirea: Tiuţ – Fulea (71, M. Olar), Potopea, Bumbac, Bucurică – Cl. Oara, M. Găldean, M. Oprea (cpt.), Istrate (80, Rondak) – Negruţ (87, R. Moga), Mândruşcă. Rezerve Pascal – F. Morar, M. Petrescu, I. Stan. Antrenor Stelian Gherman

*Arbitri Fl. Roşu (Timişoara), M. Orbuleţ, M. Grigoriu (ambii din Bucureşti), rezervă M. Chiţu (Bucureşti) *Observatori Irina Mârţ (Bucureşti), M. Stănişteanu (Vaslui) *Avertismente: G. Ştefan (88), H. Popa (90+1)/ Bucurică (26), Bumbac (57), Istrate (77), Potopea (81).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea