Rămâi conectat

Actualitate

Coroanele de plastic, INTERZISE într-o localitate din România: Aranjamentele din plastic și inserțiile metalice nu pot fi reciclate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Începând cu data de 1 iunie, în Oradea, este interzisă comercializarea coroanelor funerare din plastic și a celor cu inserții de sârmă în piețe, dar și depunerea acestora în Cimitirul Municipal. Aceste restricții încep să fie adoptate și de alte localități, unii comercianți încercând să se adapteze noile reguli, iar alții susținând că le-a scăzut afacerea, iar stocul este deja făcut.

„Din 1 iunie vom interzice comercializarea coroanelor din plastic şi a celor cu inserţii de sârmă în pieţe. La fel, voi da dispoziţie să se interzică intrarea în Cimitirul Municipal cu ele”, a anunţat directorul Administraţiei Domeniului Public, Liviu Andrica, potrivit ebihoreanul.ro.

Şeful ADP a luat decizia după ce a descoperit că aranjamentele din plastic nu pot fi reciclate fiindcă nu sunt ştanţate cu tipul materialului, iar cele din flori naturale cu inserţie din sârmă nu pot fi făcute compost fiindcă metalul blochează maşinile de tocat. Depunerea lor la groapa de gunoi ca deşeuri nereciclabile ar provoca ADP o cheltuială de 60.000 lei lunar, considerată enormă.

El le-a comunicat personal decizia comercianţilor şi a trimis şi o adresă principalelor instituţii, începând cu Prefectura, cerându-le să folosească la ceremoniile oficiale jerbe, coroane mai mici sau măcar fără inserţii din sârmă.

„De când s-a aflat de Oradea, au început şi preoţii din Arad, Caransebeş, Nădlac, Timişoara, că nu mai e voie cu coroane din plastic. De două săptămâni n-am avut niciun client. Lucrez pe stoc, cu 60 de angajaţi pe care îi plătesc”, se plânge Rózsa Maria directorul Serplast Oradea, cea mai veche firmă de profil din România.

Conform ebihoreanul.ro, ameninţaţi cu falimentul, principalii 14 producători din ţară s-au unit, în premieră, în jurul unei case de avocatură din Cluj, care să le apere interesele şi să pregătească un proces împotriva ADP.

Unii dintre cei care fac şi vând coroane încearcă să renunţe la utilizarea sârmei, însă spun că durează mult mai mult manopera.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea