Rămâi conectat

Actualitate

Corneliu Mureșan, director CS Unirea: Primarul din Alba Iulia ”a considerat” necesar să acorde doar jumătate din suma solicitată și motivată, de la primul până la ultimul leu, de către clubul sportiv

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Corneliu Mureșan, director CS Unirea: Primarul din Alba Iulia ”a considerat” necesar să acorde doar jumătate din suma solicitată și motivată, de la primul până la ultimul leu, de către clubul sportiv

„Reprezint clubul sportiv nr. 1 al județului și fac tot posibilul ca drepturile, interesele și meritele sportivilor și antrenorilor să fie respectate. Acesta a fost motivul pentru care am fost prezent astăzi, la ședința de Consiliu Local, cu ocazia dezbaterii proiectului de hotărâre întocmit ca urmare a solicitării depuse de către club în vederea acordării de finanțare.
Banii sunt necesari în special pentru pregătire și participare la competiții interne și internaționale, de la care mai mereu ne-am întors cu medalii și rezultate excepționale.
Primarul din Alba Iulia ”a considerat” necesar să acorde doar jumătate din suma solicitată și motivată, de la primul până la ultimul leu, de către club.
Această ”considerare” este una eminamente subiectivă, decizia nefiind luată după criterii corecte și concrete, în condițiile în care alte entități sportive au obținut banii solicitați, fără a avea performanță sau măcar a exista premisele obținerii ei. Nu concurăm cu nimeni în ceea ce privește obținerea de finanțare, însă nici nu putem accepta practicile neunitare, incorecte și dublul standard.
Primăria Alba Iulia ar trebui să aibă un regulament, cu condiții clare și ferme, în baza căruia acordă bani cluburilor, asociaților și federațiilor sportive, să realizeze o analiză obiectivă, nu să uziteze de ”considerente” subiective ale edilului. În lipsa acestora, poate rămâne varianta acordării tuturor entităților sumele solicitate și, bineînțeles, fundamentate. Sunt adeptul principiului meritocrației și, astfel, aș fi preferat prima varianta, în baza căreia CS Unirea Alba Iulia ar fi fost pe primul loc.

Nu îmi rămâne decât să mulțumesc consilierilor locali din partea PSD pentru amendamentul depus în vederea acordării întregii sume solicitate de către club, chiar dacă acesta a fost respins de către ceilalți aleși locali. Mulțumesc și colegilor, antrenori și sportivi, de la CS Unirea Alba Iulia, care au fost prezenți alături de mine la ședință. Le promit că voi lupta la fel pentru ca ei să beneficieze de cele mai bune condiții și de cadrul necesar obținerii performanței. Sunt convins că și ei, la rândul lor, vor fi în continuare ambasadori ai județului nostru!” – a declarat Corneliu Mureșan, director Club Sportiv Unirea Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul În jur de 4 milioane de seniori nu vor primi pensiile până de paște sau doar după paște, datorită poștei române care va avea un program special în următoare minivacanță. Livrarea acestora va începe pe 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea