Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Cornel Petru Comșa și Consilul Județean Alba rămân pe poziții ireconciliabile. Lupta continuă în instanță!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cornel Petru Comșa și Consilul Județean Alba rămân pe poziții ireconciliabile privind legalitatea rezultatelor concursului organizat pentru funcția de director executiv la Centrul de Cultură “Augustin Bena” din Alba Iulia, concurs în urma căruia, în locul său, în fruntea instituției a revenit Daniela Floroian.

Comșa a atacat în contencios administrativ, într-un dosar înregistrat la 22 februarie la Tribunalul Alba, hotărârea de CJ prin care a fost validat rezultatul concursului de proiecte, organizat în urmă cu două luni, pe care l-a pierdut obținând o notă semnificatiiv mai mică decât cea a contracandidatului său.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Motivele invocate de Comșa pentru atacarea în justiție a hotărârii de CJ sunt legate de nerespectarea termenului de depunere a contestaților și de faptul că, din comisia de evaluare a concursului a făcut parte și un angajat al Consiliului Județean Alba, sugerându-se o situație de incompatibilitate.

Răspunsul administrației județene vine prin intermediul unui proiect de hotărâre, care va fi suspus miercuri, 27 martie votului consilierilor județeni. Potrivit documentului, ”criticile aduse de domnul Comșa cu privire la organizarea și desfășurarea concursului de proiecte, precum și la evaluare, puteau fi analizate exclusiv de către comisia de soluționare a contestațiilor, în cazul în care petentul ar fi depus în termenul procedural contestația.

Soluţionarea contestaţiei s-a făcut în conformitate  cu prevederile art.9 din Regulamentul de organizarea şi desfăşurarea concursului de proiecte de management pentru Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, înăuntrul termenului de trei zile lucrătoare de la data expirării termenului pentru depunerea contestaţiilor (15.02.2013), care s-a împlinit în data de 19.02.2013, iar Hotărârea Consiliului Judeţean Alba nr.30 a fost adoptată la data de 20.02.2013.

Dată fiind tardivitatea contestației, în prezent nici plângerea prealabilă nu poate fi soluționată favorabil, întrucât s-a respectat termenul administrativ de soluționare a contestației iar Hotărârea nr. 30 a fost adoptată după epuizarea acestui termen, susținerea petentului cu privire la nulitatea acestei hotărâri este nefondată”.

Singura cale de rezolvare a conflictului dintre Comșa și instituția la care lucrează rămâne instanța de judecată, care va stabili cine are dreptate. Dacă fostul director al Centrului de Cultură “Augustin Bena” din Alba Iulia va câștiga procesul, acest lucru însemnând suspendarea executării actului administrativ prin care au fost validate rezultatele concursului de proiecte, atunci concursul va fi reluat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea