Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Cornel Comșa: ”Partidul Nostru readuce elevii in Consiliul de Administrație al liceelor”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat ieri, 30 aprilie 2015, legea nr. 95/2015 prin care reprezentantul elevilor redevine membru cu drept de vot în unitățile de învățământ cu ciclu liceal. Această lege este rezultatul unui proiect inițiat de către deputatul Partidului Nostru – Cornel George Comșa – cu sprijinul și implicarea directă a reprezentanților elevilor din România.

Elevii au avut întotdeauna reprezentant cu drept de vot în consiliul de administrație, cu excepția perioadei 2011-2015. Legea nr. 95/2015 corectează o greșeală și o nedreptate care au afectat libera exprimare a doleantelor elevilor din intreaga tara. Consiliul de Administrație este forul de conducere care ia deciziile într-o unitate de învățământ. Aceste decizii trebuie să fie luate în interesul beneficiarilor, adică al elevilor. Din acest motiv, este imperios necesar ca elevii să fie prezenți în Consiliul de Administratie și să-și exprime punctul de vedere în problemele care privesc buna funcționare a unității de învățământ.

Saptamana aceasta, tot in sensul îmbunătățirii accesului la educație, drept garantat de Constituția României, domnul deputat Cornel-George Comșa a mai inițiat o propunere legislativă, prin care se anulează plafonul de 2lei/km pentru decontarea transportului elevilor, plafon impus de către fostul ministru Remus Pricopie, în august 2013. Această inițiativă se afă momentan la Senat.

Pentru mine adoptarea acestei legi este o mare bucurie. Am militat pentru revenirea la firesc, am militat pentru ca elevii sa fie din nou reprezentati în mod deplin în Consiliul de Administrație al liceelor. Multumesc colegilor deputați și senatori care au semnat acestă inițiativă si au sustinut-o in comisiile de specialitate. De asemenea apreciez contributia domnului Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, care a avut meritul de a intelege si sustine initiativa mea, spre deosebire de precedesorii săi și alți responsabili din minister. S-a reparat o situatie bizara și sunt motivat in continuare să particip la îmbunătățirea calității actului educațional și a sistemului de învățământ din România”, a declarat Cornel George Comșa.

Biroul Parlamentar al deputatului Cornel George Comșa


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea