Rămâi conectat

Actualitate

Cornel Coca Constantinescu (ASF) – Intermediarii, rol activ în creşterea densităţii şi a gradului de penetrare a asigurărilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prezent astăzi la conferinţa anuală PRBAR, vicepreşedintele ASF Cornel Coca Constantinescu a declarat:

”Rolul intermediarilor va deveni mai complex odată cu implementarea Directivei IDD transpusa în legislaţia naţională, iar în centrul preocupărilor se va afla consumatorul şi necesitatea de protejare a acestuia prin diverse mecanisme, precum promovarea unei conduite oneste şi transparente în relaţia cu clienţii.

Transparenţa în relaţia cu clientul nu se rezumă numai la informaţii standardizate cu privire la produse, ci se referă şi la furnizarea de informaţii cu privire la calitatea în care lucrează intermediarii, la posibilele conflicte de interese şi la natura remuneraţiei. În acest context, o atenţie deosebită trebuie acordată aspectelor ce ţin de competenţa şi de formare profesională, pentru a administra corect relaţia dintre asigurat şi asigurator.

O abordare nouă cu scopul de a proteja asiguraţii, se distinge şi în cazul distribuţiei produselor de asigurare de viaţă, produselor de investiţii bazate pe asigurări, în care riscul este asumat de către asigurat. Intermediarii vor avea responsabilităţi cu privire la caracterul adecvat al produsului la nevoile şi posibilităţile clienţilor.

Pentru dezvoltarea sustenabila a pieţei asigurărilor este necesară promovarea produselor facultative şi dezvoltarea împreună cu asiguratorii a unor produse care să răspundă necesitaţilor unei categorii de clienţi în directă legătura, inclusiv cu capacitatea financiară a acestora. Răspunsul la această problematică ar putea fi reprezentat de produsele de tip microasigurari, care ar corespunde mai bine în anumite situaţii atât nevoilor, cât şi posibilităţilor potenţialilor asiguraţi şi ar sprijini asiguratorii în diversificarea ofertelor de asigurare cu produse mai facil de intermediat.

Consider că într-o mare măsură dezvoltarea acestui domeniu depinde de activitatea intermediarilor, de calitatea serviciilor furnizate, de echilibrul de care trebuie să dea dovadă în relaţia cu clienţii.

Apreciez că oportunitatea creată de prevederile legale privind manufacturarea de produse de asigurare va deschide noi orizonturi profesionale şi va permite creşterea sustenabila a profitabilităţii, odată cu creşterea densităţii şi a gradului de penetrare a asigurărilor”.

Biroul de presă al ASF


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea