Rămâi conectat

Politică Administrație

Corecţii financiare de peste 2,5 milioane de lei, “aplicate” Primăriei Alba Iulia, anulate de instanțe

Publicat

în

Tribunalul Alba  a dat câștig de cauză Primăriei municipiului în al treilea dosar privind corecțiile financiare aplicate de Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Subiectul corecţiei îl constituie dirigenţia de şantier de pe proiectul de modernizare şi refacere DN74 str. Zlatnei şi Calea Moţilor. În alte două dosare Curtea de Apel Alba Iulia a exonerat primăria de plata unor sume ce ajung în total la peste 2,3 milioane de lei, reprezentând corecții financiare impuse în cazul unor proiecte cu finanțare europeană.

În proiectul de modernizare și refacere a străzilor Zlatnei și Calea Moților, ofiţerii de control şi evaluare din cadrul MDRAP care au trasat corecţia au susţinut că primăria a impus nejustificat criterii de calificare şi selectie subcontractorilor, sustinând că acest lucru putea fi aplicat doar ofertanţilor. Instanţa a concluzionat că atât procesul verbal de constatare a neregurilor financiare cât şi decizia prin care s-a respins de către MDRAP contestaţia administrativă sunt nefondate şi neîntemeiate.

Electrica Furnizare Discount

Tribunalul Alba a anulat astfel corecţia aplicată. Această speţă, care vizează declaraţia de eligibilitate (ultimii 5 ani fără condamnare definitivă pentru participarea la activităţi criminale, corupţie, spălare de bani) se regăseşte şi în alte proceduri de achiziţie pentru care administraţia locală a primit corecţii aflate în faze incipiente pe rolul instanţelor.

Nu contează suma imputată, în acest caz fiind una derizorie, ci principiile aplicării acestei corecţii similare cu alte situaţii invocate de auditori. Aceste exemple de anulare a corecţiilor dovedesc clar caracterul nefondat şi deplin discutabil a motivaţiilor folosite de ofiţerii de control, nepriceperea şi necunoașterea legii de către cei desemnați să facă aceste controale. Nu vreau să insist mai mult, dar sunt sigur că toată lumea înţelege efectele negative asupra bugetului de dezvoltare al oraşului Alba Iulia pentru anul 2013. Suntem deja la al treilea proces şi sunt sigur că justiţia îşi va spune cuvântul în cazul acestor nedreptăţi şi pe mai departe”, a declarat primarul Mircea Hava.

Reamintim că, recent, reprezentanţii Primăriei municipiului Alba Iulia s-au declarat public nemulţumiţi de modul în care proiectele de investiţii cu finanţare europeană pe care administraţia locală le-a implementat în ultimii ani au fost corectate din punct de vedere financiar. Considerând că aceste corecţii fac o nedreptate instituţiei pe care o reprezintă, căreia îi pun sub semnul întrebării profesionalismul şi buna credinţă, dar că fac o nedreptate şi albaiulienilor, care sunt văduviţi de banii cu care se pot face alte investiţii în folosul lor, ei au atacat în justiţie actele de constatare a corecţiilor, prin care administraţia albaiuliană este obligată la plata unor sume importante.

Pentru alte două astfel de cauze Curtea de Apel Alba Iulia a dat dreptate primăriei albaiuliene şi a decis exonerarea ei de la plata sumei cumulate de 2.341.594,62 lei, adică aproape 540.000 de euro. Ambele sentinţe favorabile Primăriei Alba Iulia au în vedere corecţii aplicate pe proiectul „Reabilitare Centru Istoric Traseul Estic, Traseul Sudic, Traseul Nordic, Fortificaţia de Tip Vauban Alba Iulia – căi de acces, iluminat şi mobilier urban specific”, finanţat prin Programul Operaţional Regional.

Prima sentinţă a fost pronunţată la 15 octombrie 2012 în dosarul 541/57/2012 iar cea de-a doua la 14 noiembrie 2012, în Dosarul nr. 540/57/2012 aflat tot pe rolul Secţiei de Contencios Administrativ şi Fiscal a Curţii de Apel Alba Iulia.

Publicitate

Politică Administrație

Ministrul german al finanțelor: Țările „problemă” din uniunea monetară trebuie sancționate cu pierderea suveranității în favoarea UE

Publicat

în

Ministrul german al finanțelor, Wolfgang Schäuble, a susținut sancționarea țărilor „problemă” din cadrul uniunii monetare, nu cu excluderea lor, ci cu pierderea suveranității în favoarea Uniunii Europene.

Într-un interviu acordat săptămânalului Stern şi comentat de Deutsche Welle şi RFI, şeful finanţelor germane susţine: „O ţară cu probleme care trebuie ajutată ar trebui să cedeze Uniunii Europene, la schimb, o parte din drepturile sale de suveranitate”. Măsura ar fi mai bună şi mai funcţională decât excluderea unor state din zona euro, spune ministrul. „Europa nu are cum să reuşească dacă nu se stabileşte clar că un stat membru nu poate fi dat afară din zona euro”.

Electrica Furnizare Discount

Într-un interviu pentru ZF, ministrul român de externe Teodor Baconschi a susţinut că retragerea unui stat din zona euro ar crea dificultăţi majore întregului spaţiu european, de aceea salvarea eurozonei trebuie să fie obiectivul numărul unu al Uniunii.

Deutsche Welle aminteşte că Wolfgang Schäuble a pledat, într-o scrisoare adresată parlamentarilor conservatori, în favoarea deciziilor luate la ultimul summit special al ţărilor zonei euro pentru salvarea Greciei.

El a admis că planul de salvare a Greciei nu este lipsit de riscuri, susţinând însă că alte variante posibile erau şi mai riscante.

În interviul citat, Schäuble pledează pentru blocarea dreptului la vot al statelor care nu respectă pactul destabilitate şi creştere, o propunere care fusese avansată anul trecut şi de cancelarul Angela Merkel. De altfel, Grecia a experimentat pe propria-i piele o situaţie asemănătoare. Practic,când a fost lansat primul plan de salvare a Greciei de 110 mld.euro, în vreme ce membrii eurozonei analizau situaţia, reprezentanţii acestei ţări au aşteptat la uşă sfârşituldiscuţiilor fără să fie primiţi înăuntru.

Schäuble pledează pentru adâncirea integrării UE, dar cu regulimult mai dure. „Integrarea trebuie să continue, iar unui stat careare probleme i se va acorda ajutor, dar: „va trebui să renunţe la oparte a suveranităţii sale naţionale în favoarea Uniunii Europene „Această măsură este mai eficientă decât dacă anumite ţări cu datorii, membre ale UE, vor fi eliminate din zona euro, explică ministrul german de finanţe.

Sursa: zf.ro

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Partidul Mișcarea Populară l-a omagiat pe cel care a fost „Crăișorul Munților” la casa memorială din Avram Iancu

Publicat

în

Ceea ce trebuia să fie o sărbatoare frumoasă în inima Apusenilor , cu ocazia Târgului de fete de pe Muntele Găina, eveniment secular, de o rară frumusețe și așteptat de foarte multă lume, din nefericire s-a transformat într-un fiasco total. Toate activitățile legate de eveniment au fost anulate de organizatori, urmare a urgiei naturii care s-a abatut asupra mai multor localități din Apuseni în cursul zilei de vineri 16 iulie.

Așa cum bine se știe sărbătoarea debuta cu omagierea celui care a fost ,,Crăișorul Munților’’, eroul național Avram Iancu. Partidul Mișcarea Populară ca în fiecare an a fost prezent la acest eveniment de cinstere a marelui erou, chiar daca omagierea într-un cadru oficial, la Crucea Iancului nu a mai fost posibilă.

Electrica Furnizare Discount

Președintele Partidului Mișcarea Populară Cristian Diaconescu ,împreună cu o delegație formată din aleși locali și județeni condusă de președintele PMP Alba Clement Negruț, au depus o coroană de flori și au ținut un moment de reculegere la bustul lui Avram Iancu în curtea casei memoriale din localitatea care îi poartă numele.

Mulțumim domnului președinte Cristian Diaconescu că ne a onorat și în acest an cu prezența, vom continua sa fim consecvenți în a ne cinsti eroi, doar așa ei vor rămâne vii în inimile și conștiința noastră ca popor.

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Marcel Tuhuț: PSD Alba este alături de oamenii afectați de inundații! Mulțumesc tuturor colegilor pentru implicare!

Publicat

în

Foarte mulți oameni din Munții Apuseni trec, în aceste zile, prin momente extrem de dificile, în urma inundațiilor devastatoare ce le-au distrus locuințele și terenurile. Este absolut îngrozitor să vezi cum agoniseala de o viață este pur și simplu ”măturată” de furia apelor într-un timp atât de scurt. În astfel de clipe, prioritatea numărul 1 devine protejarea vieții și a sănătății.

Am fost, cu echipa PSD Alba, alături de oamenii din Apuseni imediat după tragediile care s-au abătut asupra lor. Știu că ajutorul pe care îl oferim, raportat la dezastrul existent, este mic, dar în calitate de președinte interimar nu pot să nu le mulțumesc public colegilor din PSD Alba pentru că s-au implicat în aceste zile și vor să o facă în continuate. Știu că nu au astfel de așteptări, deoarece au făcut totul din suflet, empatie și convingere. Pentru mine, însă, au fost un exemplu de implicare și solidaritate.

Electrica Furnizare Discount

Suntem conștienți că oricând putem fi în situația disperată în care munca de o viață să ne fie distrusă în urma unei calamități. De aceea, încă din prima zi a inundațiilor am făcut un apel public la toți primarii și parlamentarii, din județ, să îi ajute cum pot pe cei deznădăjduiți.

Nu pot trece cu vederea implicarea salvatorilor, profesioniștilor din domeniu și a tuturor voluntarilor. Pentru mulți, sacrificiul extrem și punerea propriei vieți în pericol, pentru salvarea semenilor, este parte a meseriei.

Am întrerupt activitățile programate pentru următoarea perioadă și vom rămâne alături de cei afectați! Pentru ei, orice sprijin înseamnă mult! Suferința se citește pe chipurile lor, iar speranța și-o pun în noi toți, semenii lor!

Președinte interimar al PSD Alba,
Radu Marcel Tuhuț

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea