Coral Impex, acțiune în justiție împotriva primăriei Alba Iulia, după ce a pierdut licitația privind deratizarea şi dezinsecţia

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Primăria nu reuşeşte să încheie contractul privind delegarea serviciilor de dezinsecţie, deratizare şi dezinfecţie a municipiului Alba Iulia, după nici după 10 luni de la demararea licitaţiei publice, chiar dacă comisia desemnată a încheiat un raport al procedurii şi a desemnat un operator câştigător.

Reprezentanţii firmei clasate pe locul doi au decis să conteste în justiţie raportul procedurii încheiat în 29 august 2018. Câştigătoare a licitaţiei a fost desemnată societatea DD Chim SRL Deva, care a avut o ofertă de 2.486.893 lei.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Pe locul doi s-a clasat firma Coral Impex SRL Ploieşti cu valoarea ofertei de 2.575.222 lei, în timp ce locul trei a revenit operatorului Compania Romprest Service SA Bucureşti cu o ofertă de 4.075.937 lei, toate sumele fiind fără TVA.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Valoarea estimată a contractului a fost de 4.276.833 lei, fără TVA, respectiv 1.069.208 lei pentru cea mai mare valoare a unui contract subsecvent corespunzător unei perioade de un an. Valoarea estimată a fost determinată din preţurile contractate de Municipiul Alba Iulia în anii precedenţi.

Demersul judiciar al firmei Coral Impex SRL este cel puţin neobişnuit, fiind adresat direct Tribunalului Alba, fără o contestaţie prealabilă la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).

Autorul plângerii solicită anularea în parte a rapoartelor intermediare de evaluare prin care s-a declarat adminsibilă oferta DD Chim SRL şi a raportului procedurii din 29 august. De asemenea, se mai cere obligarea autorităţii contractante la reevaluarea ofertei câştigătoare, despre care se afirmă că ”este subevaluată” şi că ”în realitate este mai mare decât valoarea ofertei clasate pe locul II”.

În perioada de analiză a ofertelor, Coral Impex a formulat o contestaţie la CNSC, care a fost admisă, în parte, în 18 mai 2018. Prin decizia de atunci, autoritatea contractantă a fost obligată să remedieze documentaţia de atribuire, lucru care s-a şi întâmplat prin completarea caietului de sarcini, a anexelor şi centralizatorului de preţuri din documentaţie. În luna iunie, firma din Ploieşti a solicitat CNSC modificarea dispozitivului deciziei din 18 mai, cerere respinsă de către instituţia de stat.

Prin această procedură, operatorul desemnat, în final, câştigător va trebui să realizeze dezinsecţia şi deratizarea spaţiilor verzi aparţinătoare domeniului public pe care se vor aplica tratamente chimice specifice. De asemenea, seriviciul de dezinsecţie se va realiza şi în clădiri ale unităţilor de învăţământ şi unor instituţii publice. Dezinfecţia se va realiza doar în clădiri ale unităţilor de învăţământ şi instituţiilor publice.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419