Control judiciar pentru șase persoane, în urma perchezițiilor pentru furtul unei cantităţi uriaşe de lemn

Firma vizată de percheziţiile poliţiştilor din Alba Iulia funcţionează în localitatea Petreşti şi a fost înfiinţată în urmă cu 4 ani de către o familie de afacerişti din Bistriţa-Năsăud.

UPDATE Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a hotărât că cei şase inculpaţi reţinuţi poti fi cercetaţi sub control judiciar. Procurorul a stabilit această măsură pe o perioadă de 60 de zile. Firma îşi are sediul social în localitatea Petreşti, municipiul Sebeş. Societatea are ca obiect de activitate silvicultura şi exploatarea forestieră.

ELIT

Societatea este controlată de o familie de afacerişti din Bistriţa-Năsăud, care a avut afaceri similare în acest judeţ. Una dintre aceste societăţi, care furniza lemn pentru Holzindustrie Sebeş, a ajuns aproape de faliment în 2016,

Şase persoane, cu vârste cuprinse între 32 şi 60 de ani, care sunt bănuite de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, instigare şi complicitate la ultimele două infracţiuni. Suspecţii ar fi sustras din fondul forestier naţional peste 1.900 de metri cubi de material lemnos.

Mihail David - 2020

Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că în perioada 2018 – 2020, societatea comercială din judeţul Alba, prin reprezentantul legal, ar fi exploatat, fără drept şi ar fi sustras arbori, din speciile molid şi brad, din fondul forestier naţional. Pentru a da o aparenţă de legalitate tăierilor de material lemnos efectuate, reprezentanţii societăţii ar fi întocmit, în fals, documente de însoţire între punctele de lucru ale societăţii, vizând transporturi de material lemnos care, în realitate, nu au fost efectuate sau ar fi întocmit documente de însoţire pe care erau menţionate cantităţi de material lemnos mai mici decât cele transportate. Materialul lemnos, în formă brută sau prelucrat sub formă de cherestea, ar fi fost transportat şi comercializat spre diverse societăţi comerciale şi persoane fizice.

Sursa: adevarul.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...