Controalele continuă în județul Alba! Amenzi de 14 500 de lei pentru agenții economici care nu au respectat normele legale impuse de starea de alertă

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

De asemenea, au fost verificate 95 de mijloacele de transport în comun, pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la importanța respectării regulilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

În ultimele 3 zile, au fost verificați 549 de agenți economici și 95 de mijloace de transport în comun, în cadrul acțiunii care vizează modul în care sunt respectate normele legale impuse pe perioada stării de alertă. Controalele, organizate sub autoritatea prefectului, vor continua .

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba împreună cu efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Unirea, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, au continuat, la sfârșitul săptămânii trecute, activitățile de verificare privind respectarea normelor legale impuse în contextul situației actuale.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Astfel, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, au fost verificați 549 de agenți economici cu privire la respectarea măsurilor de protecție sanitară și a celor de distanțarea socială, în zonele aglomerate de pe raza administrativ-teritorială a județului Alba.

În urma controalelor au fost aplicate 98 de sancțiuni contravenționale, din care 24 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, potrivit Legii 55/2020, 3 pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a riscului, două pentru fapte de natură economică și 69 la Legea 61/1991 pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 14.500 lei.

La acestea au participat, zilnic, peste 220 de angajați ai instituțiilor cu atribuții de verificare modului de respectare a măsurilor de protecție sanitară și a celor de distanțarea socială, pentru prevenirea răspândirii noului coronovirus.

Acțiunile, organizate în sistem integrat, vor continua.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419