Rămâi conectat

Actualitate

Controale şi sancţiuni ale ITM Alba la firmele ce se ocupă cu plasarea forţei de muncă în străinătate

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Vezi firmele înregistrate la ITM cu acest obiect de activitate

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Alba a desfăşurat, în perioada 01 octombrie  – 2 noiembrie 2012 o campanie de verificare a agenţilor de selecţie şi plasare a forţei de muncă în străinătate, care activează la nivelul judeţului Alba, iar astăzi, 2 noiembrie 2012, a dat publicităţii rezultatele obţinute în derularea acesteia. 

Pe perioada campaniei au fost controlate, de către inspectorii ITM Alba, 21 de unităţi,  la care s-au constatat 27 de deficienţe. O singură firmă din judeţ, SC Acvila Corporation SRL, a fost sancţionată cu o amendă în valoare de 5000 de lei,  iar o altă firmă,  SC Personal Service Alba SRL, a primit un avertisment.

De precizat că, din cele 21 de societăţi controlate, doar 5  figurau înregistrate la ITM Alba, ca agenţi de ocupare a forţei de muncă, în condiţiile legii nr.156/2000 republicată, una renunţând la acest statut după controlul întreprins de inspectorii de muncă.

Lista societăţilor comerciale înregistrate la I.T.M. Alba cu obiect de activitate: Plasarea forţei de muncă în strainătate-Legea nr.156/2000 , actualizată la 01.11.2012.

1. S.C. Monica Job Agentur SRL, Alba Iulia,str. Cloşca nr.19, bl.42, ap.16; cod unic de înregistrare: 741225511; administrator Liliana Monica  Marinescu, telefon 0741225511.

2. S.C. Personal Service Total SRL Alba Iulia, Bd. Transilvaniei nr.1, bl.M6 A, ap.9; cod unic de înregistrare: 744541758; administrator Eugen Filimon jr., telefon 0744541603.

3. S.C. Chris &  Mark SRL Alba Iulia, str. Augustin Bena nr. 8; cod unic de înregistrare 75417337; administrator Adriana Cristina Baumel, telefon 0754417337.

4. S.C. Media Welt SRL Alba Iulia, str. Tudor Vladimirescu nr.18 birou 12; cod unic de înregistrare 30240056; administrator Marius Gabriel Barbu, telefon 0748203819 .

Vă prezentăm mai jos un avertisment lansat de Inspecţia Muncii, persoanelor care vor să lucreze în străinătate:

„Înainte de a apela la serviciile unei societăţi comerciale ce are ca activitate principală „selecţia şi plasarea forţei de muncă”, solicitanţii locurilor de muncă din străinătate trebuie să se adreseze inspectoratului teritorial de muncă în raza căruia societatea îşi are sediul şi în vederea solicitării de informaţii referitoare la înregistrarea firmei la inspectoratul teritorial de muncă sau la sancţiunile aplicate, dacă a fost cazul.

De asemenea, trebuie să verifice dacă la semnarea unui contract individual de muncă în străinătate acesta cuprinde cel puţin următoarele elemente: ţara de reşedinţă, denumirea angajatorului cu toate datele de identificare: adresă, număr de telefon/fax, descrierea muncii şi a condiţiilor de muncă, durata timpului de muncă şi de repaus, durata contractului individual de muncă, condiţiile de salarizare, condiţiile de transport, locuit, condiţiile de protecţie socială. De asemenea, avertizăm asupra faptului că persoanele fizice nu au dreptul să exercite activităţi de mediere a angajării cetăţenilor români în străinătate.

Acest avertisment este menit să prevină posibile tentative de escrocare a cetăţenilor români care doresc să lucreze în străinătate şi trebuie să precizăm că, din păcate asemenea cazuri s-au semnalat frecvent  în ţara noastră.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea