Rămâi conectat

Politică Administrație

Controale la Penitenciarul Aiud după suspiciuni de fraudare a concursului de admitere. Directorul, acuzat că ar fi încercat să intimideze candidatele

Ziarul Unirea

Publicat

în

O echipă de control a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) face verificări la Penitenciarul Aiud, după suspiciunile de trucare a concursului de admitere pentru ocuparea a opt posturi de agent în operativ. Directorul, Valentin Nazare, e acuzat că ar fi încercat să intimideze candidatele. 

Sindicatul Omnia din Administraţia Naţională a Penitenciarelor a informat, prin intermediul unui comunicat de presă remis joi, că verificările vizează suspiciunile de trucare a concursului de admitere din penitenciar.

„Corpul de control al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) efectuează verificări referitoare la posibila trucare a unui concurs de admitere la Penitenciarul Aiud. Comisarul Şef Valentin Nazare, directorul penitenciarului şi preşedintele comisiei de concurs, este suspectat de nereguli în legătură cu derularea concursului pentru ocuparea a 8 posturi de agent în operativ. Concret acesta, în calitatea de preşedinte al comisiei de concurs, a dispus repetarea unor etape din cadrul probei sportive şi descalificarea unor candidaţi, după ce aceştia fuseseră deja declaraţi admişi, în final rămânând în concurs, pentru restul de probe, un număr de candidate egal cu numărul posturilor disponibile”, se arată în comunicatul de presă al sindicaliştilor.

Potrivit Sindicatului Omnia, datele preliminare arată că Nazare ar fi încercat să intimideze candidatele descalificate obligându-le chiar să semenze o declaraţie prin care se angajaza să nu conteste şi să nu facă plângere în legătură cu cele petrecute, iar în baza acestor declaraţii conducerea penitenciarului a dezinformat ANP şi publicul, susţinând că repetarea probelor s-a făcut la iniţiativa candidaţilor deja admişi.

„Corpul de control al ANP verifică deasemenea şi informaţiile în legătură cu legăturile de afinitate dintre directorul Valentin Nazare şi anumite candidate, care în urmă acţiunilor acestuia au fost declarate admise pe posturile de agent de penitenciare în sectorul operativ.În context, precizăm că la Penitenciarul Aiud se desfăşoară şi o anchetă coordonată de către Parchetul Aiud în legătură cu acelaşi concurs de admitere însă pentru alte fapte. Informaţiile existente indică faptul că directorul penitenciarului ar fi încercat să solicite o taxa suplimentară de admitere candidaţilor înscrişi la concurs, iar ANP a aflat despre această intenţie şi a sesizat organele de urmărire penală”, se mai arată în comunicat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea