Controale DSVSA Alba în târgurile de animale din județ: Amenzi de peste 8000 de lei, aplicate în luna august. Acțiunile vor continua

targ-animaleDirecția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba, împreună cu reprezentanți ai IPJ Alba, au efectuat, în luna august, o serie de controale în târgurile de animale din județ. Amenzile aplicate de inspectori în urma acestora au fost de peste 8.000 de lei. Potriviti DSVSA Alba, acțiunile de control vor continua și în perioada următoare.

În conformitate cu prevederile Ord.  Presedintelui A.N.S.V.S.A. nr. 35/2016 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Programului actiunilor de supraveghere, prevenire, control si eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protectia animalelor, inspectorii din cadrul D.S.V.S.A. Alba au desfășurat în luna august acțiuni tematice de inspecție în târgurile de animale din județ.

ELIT

Au fost verificate târgurile din localitățile Drâmbar, Aiud, Vințu de Jos, Șibot, Ighiu și Cîmpeni.

Conform protocolului încheiat între DSVSA Alba și IPJ Alba, aceste acțiuni au fost efectuate împreună cu reprezentanti ai IPJ Alba.

În urma acestor controale au fost aplicate 14 sanctiuni contraventionale conf. HG. 984/2005 în valoare de 8.880 lei, aplicate  pentru vânzarea/cumpărarea,  înstrăinarea în orice mod a animalelor, ori luarea acestora în proprietate, fără documentele prevăzute de legislatia sanitară veterinară, refuzul identificarii, înregistrării animalelor de către detinători și nerespectarea normelor de bunăstare a animalelor.

În contextul epidemiologic actual, în care riscul pentru introducerea virusului pestei porcine africane și al dermatitei nodulare în România este ridicat, aceste acțiuni de control vor continua și în perioada următoare. Prezenta bolilor într-un efectictiv de animale determină pierderi economice însemnate concretizate în principal prin mortalitate, cât și prin faptul că atrage restricții asupra circulației animalelor și asupra comerțului intracomunitar și exportului de animale.

”Reamintim tuturor proprietarilor și detinatorilor de animale despre obligativitatea identificarii corespunzatoare a fiecarei specii de animale, a  detinerii  asupra lor  a formularelor/documentelor de mișcare a acestora”, a transmis directorul executiv al DSVSA Alba, dr. Ioan Tătucu. (C.M.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...