Rămâi conectat

Actualitate

Contributiile la Pilonul II, NEIMPOZITABILE de anul viitor: Modificarea Codului Fiscal, adoptată de Camera Deputaților

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Contributiile la Pilonul II, NEIMPOZITABILE de anul viitor: Modificarea Codului Fiscal, adoptată de Camera Deputaților

Camera Deputaților a adoptat miercuri, 19 octombrie, modificarea Codului Fiscal asupra neimpozitării contribuției la pilonul II de pensii, urmând sa fie impozitate doar câștigurile. S-au înregistrat 254 de voturi ”pentru” și 6 abțineri.

Proiectul de lege pentru modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal vizează reglementarea valorii venitului impozabil atunci când urmează să se efectueze plăţi din fondurile de pensii administrate privat, respectiv Pilonul II, Pilonul III, precum şi segmentul pensiilor ocupaţionale din România.

Pentru sumele primite ca plată unică de către participanţii la fondurile de pensii facultative şi/sau fondurile de pensii ocupaţionale şi moştenitorii legali ai acestora, în conformitate cu Legea 204/2006 şi Legea 1/2020, venitul impozabil este constituit din sumele care depăşesc contribuţiile nete ale participanţilor, la care fiecare fond de pensii acordă un singur plafon de venit neimpozabil stabilit.

„România a avut trei reforme bune: cota unică, regimul microîntreprinderilor şi Pilonul II, trei reforme care au ajutat şi ajută în continuare economia. Proiectul încurajează Pilonul II, nu se impozitează contribuţia la Pilonul II, doar câştigurile. Dacă vrem să nu mai avem concursuri cu cine creşte pensiile mai mult, să nu mai avem pensii dependente de factorul politic, de pixul unui ministru sau preşedinte de partid, atunci calea, soluţia este Pilonul II. Este singurul pilon cu adevărat contributiv. Nu pensiile speciale, nu alte tipuri de sisteme speciale care favorizează pe unii sau alţii, ci un sistem la care cu adevărat contribuim, în care toţi plătim, toţi avem randamente foarte bune” a declarat deputatul USR Claudiu Năsui.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ANAF i-a luat la ”ochi” pe românii care realizează venituri din chirii

Unirea Ziarul

Publicat

în

ANAF i-a luat la ”ochi” pe românii care realizează venituri din chirii În căutare de bani pentru a acoperi găurile din buget, Guvernul trimite ANAF-ul după contribuabilii suspectați că nu-și declară sursele de venit. Agenția Națională de Administrare Fiscală i-a luat, din nou, la ochi pe românii care fac bani din chirii. „Autoritățile de la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea