Ştirea zilei
Contract de 3,8 milioane de lei pentru serviciul de transport public în Aiud: Licitația, lansată în SEAP
Primăria Aiud a scos la licitație contractul de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate, cu autobuze, pe raza unității administrativ-teritoriale, valoarea estimată fiind de 3.783.625 de lei.
Potrivit informațiilor publicate în data de 8 ianuarie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), prin procedura propusă, administrația locală urmărește realizarea unui sistem de transport public local de persoane pe raza municipiului Aiud, care să asigure deplasarea călătorilor în condiții de siguranță a circulației rutiere și pietonale, confort, regularitate, continuitate și calitate a serviciului.
Serviciul de transport public local de călători, se va presta pe raza unității administrativ-teritoriale Municipiul Aiud, respectiv în localitățile Aiud, Aiudul de Sus, Gâmbaș, Măgina, Păgida, Ciumbrud, Gârbova de Jos, Gârbova de Sus, Gârbovița, Sâncrai și Țifra. Conform caietului de sarcini al achiziției, ofertanții trebuie să aibă (în proprietate sau în sistem de leasing operaţional sau financiar) minimum 14 autobuze urbane (categoria autobuz M2 sau M3), din care cel puţin 4 autobuze (3 activ şi 1 rezervă) cu capacitate de peste 23 de locuri şi 10 autobuze sub 23 de locuri (8 activi şi 2 rezerve).
CITEȘTE ȘI: Noi dotări pentru Spitalul Municipal Aiud din partea DSU. Secția ATI pentru pacienții COVID va fi operațională în cel mai scurt timp
Totodată, ofertanții trebuie să facă dovada că dețin în proprietate sau au contract de servicii cu un atelier auto, situat în municipiul Aiud; să aibă în proprietate sau să aibă contract de închiriere prin care se asigură, în municipiul Aiud, parcarea vehiculelor deţinute numai la sediul social, la sediul punctelor de lucru, sucursalelor sau filialelor sau în locuri special amenajate autorizate în acest sens de către administraţia publică locală; să deţină în proprietate sau să aibă contract de servicii cu o staţie de spălare şi igienizare autorizată, situată în municipiul Aiud.
De asemenea, operatorul de transport trebuie să dispună de un minim de personal calificat şi de resurse umane obligatorii pentru îndeplinirea contractului, respectiv minim o persoană de specialitate desemnată să conducă permanent şi efectiv activitatea de transport cu certificat de competenţă profesională eliberat de ARR; minim o persoană desemnată să îndeplinească funcţia de conducător al unităţii/subunităţii de reparaţii auto și minim 14 şoferi disponibili (conform numărului de autobuze necesare îndeplinirii contractului).
CITEȘTE ȘI: 100 de familii defavorizate din Aiud au primit pachete cu alimente prin campania „Un licăr de lumină”, organizată de ASCOR Alba Iulia
În documentele licitației se precizează că la evaluarea ofertelor se va ține cont de componentele financiare și tehnice ale ofertelor, de vechimea și gradul de poluare al mijloacelor de transport. De asemenea, în caietul de sarcini sunt prezentate tarifele maxime acceptate în prezent pe cele 25 de trasee, prețul biletelor de călătorie situându-se între 3 și 7,20 lei, iar cel al abonamentelor între 96 de lei și 230 de lei.
Durata contractului de delegare de gestiune va fi de 2 ani de la intrarea în vigoare a contractului, iar ofertele operatorilor de transport interesați să participe la licitație trebuie depuse până în data de 15 februarie 2021.

Ştirea zilei
FOTO VIDEO| DEZASTRU pe DN74, în zona Dealu Mare: Furtuna a umplut drumul de bolovani și crengi
DEZASTRU pe DN74, în zona Dealu Mare: Furtuna a umplut drumul de bolovani și crengi
DN 74- Bucium – Dealul Mare a devenit o adevărată cursă cu obstacole pentru șoferi, din cauza efectelor negative ale vremii.
Drumul a fost parțial blocat de aluviuni și crengi doborâte de vremea tot mai instabilă.
„Intervenția autorităților pe DN 74- Bucium – Dealul Mare pentru înlăturarea copacilor căzuți și aluviunilor, ca urmare a ploii abundente din zona respectiva.”, a scris viceprimarul orașului Abrud, Sergiu Simina, în mediul online.
Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă până miercuri după-amiaza în 14 bazine hidrografice.
Potrivit hidrologilor, în intervalul 8 august, ora 16:00 – 10 august, ora 14:00, vor fi scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide, creşteri de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.
Ştirea zilei
VIDEO| INUNDAȚII la Câmpeni: Adevărate lacuri pe strazile orașului după o rupere de nori
VIDEO| INUNDAȚII la Câmpeni: Adevărate lacuri pe strazile orașului după o rupere de nori
Cetățenii orașului Câmpeni s-a trezit luni cu străzile sub ape după o ploaie torenţială. Mai multe drumuri au fost inundate, iar apa s-a strâns în ritm rapid.
Străzile au ajuns în unele zone din oraş să semene mai degrabă cu nişte piscine prin care au „înotat“ oameni şi maşini.
După cum se vede și din imagini apa era destul de mare, în unele locuri trecând peste roțile mașinilor, iar canalizările n-au mai făcut față volumului de apă.
Reamintim că Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o alertă de cod galben de inundații valabil și pentru județul Alba, până la data de 10 august, la ora 14:00.
Video: Facebook – Radu Stoica
Ştirea zilei
ALERTĂ hidrologică: COD GALBEN de inundații în Alba și alte județe, până miercuri după masa. Zonele vizate
ALERTĂ hidrologică: COD GALBEN de inundații în Alba și alte județe, până miercuri după masa. Zonele vizate
Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o alertă de cod galben de inundații valabil și pentru județul Alba, până la data de 10 august, la ora 14:00.
În intervalul 08.08.2022 ora 16:00 – 10.08.2022 ora 14:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Iza – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Maramureș), Tur – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Satu Mare), Lăpuș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Maramureș), Someșul Mare – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Bistrița Năsăud), Someșul Mic – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Bihor și Cluj), Someș – afluenții mici aferenți sectorului aval SH Dej (județele: Cluj, Sălaj, Maramureș și Satu Mare), Crișul Negru – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Bihor și Arad), Crișul Alb – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Hunedoara și Arad), Arieș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Alba și Cluj), Mureș – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Târnava (județele: Alba, Sibiu, Hunedoara și Arad), Bega – bazin amonte S.H. Făget și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Făget – amonte S.H. Remetea (județele: Timiș și Arad), Timiș – bazin amonte S.H. Sadova și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sadova – amonte S.H. Șag, Bârzava – bazin amonte S.H. Moniom și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Moniom – amonte S.H. Gătaia (județele: Caraș Severin și Timiș), Cerna – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Gorj și Caraș Severin), Jiu – bazin amonte S.H. Sadu și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sadu – amonte S.H. Rovinari, Gilort – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Motru – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Hunedoara, Gorj și Mehedinți), Olt – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sebeș Olt – amonte Ac. Ionești (județele: Sibiu, Vâlcea și Argeș), Olteț – bazin superior (județele: Gorj și Vâlcea), Argeș – bazin superior și Dâmbovița – bazin superior (județele: Argeș și Dâmbovița).
Atenționarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale, care se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din județele: Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj, Bihor, Alba și Hunedoara.
-
Ştirea zileiacum 11 ore
VIDEO| INUNDAȚII la Câmpeni: Adevărate lacuri pe strazile orașului după o rupere de nori
-
Actualitateacum 13 ore
Se TAIE CAPETE la Guvern: Nicolae Ciucă îi va SCHIMBA pe miniștrii Apărării, Energiei și Sporturilor
-
Actualitateacum 17 ore
Ministrul Educației: „În anul 2027, trebuie să avem 10.000 de consilieri şcolari în şcolile din România”
-
Ştirea zileiacum 7 ore
FOTO VIDEO| DEZASTRU pe DN74, în zona Dealu Mare: Furtuna a umplut drumul de bolovani și crengi
-
Ştirea zileiacum 14 ore
Un bărbat din Alba, MORT de beat, s-a izbit cu mașina într-un cap de pod, la Straja: Ce alcoolemie avea
-
Actualitateacum 9 ore
Alexandru Rafila recomandă folosirea măștii de protecție în școli: „Dacă şcolile respectă aceste condiţii lucrurile pot fi ţinute sub control”
-
Sportacum 12 ore
Gianni Crețu a preluat naționala Sloveniei și va merge la Campionatul Mondial de volei masculin
-
Sportacum 11 ore
FOTO: Poiana Vadului (seniori) și Albac (copii), laureatele Campionatului Munților Apuseni
-
Actualitateacum 18 ore
Atenție la obiceiurile simple: De ce nu trebuie să îți încarci telefonul pe parcursul nopții?
-
Curier Județeanacum 11 ore
COD PORTOCALIU de furtuni în Aiud, Ocna Mureș, Teiuș și alte 7 localități: Averse, grindină și descărcări electrice
-
Actualitateacum 12 ore
VIDEO| Ucraina ar fi primit obuze românești: „Fabricată de Romarm în 2022”
-
Ştirea Taacum 8 ore
FOTO ȘTIREA TA| Cursă cu „obstacole” în municipiul Sebeș: Lucrările de pe o stradă au devenit un pericol pentru trecători. „Groapa imensă e lăsată nesemnalizată”