Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Continuă cercetările legate de accidentul ecologic, care a dus la otrăvirea unei mari cantităţi de peşte pe Râul Cugir

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Problemele legate de accidentul de la UMCugir care a dus la poluarea Râului Cugir cu substanţe toxice este departe de a se fi încheiat. Federaţia Naţională de Pescuit Sportiv, Garda de Mediu şi Apele Române fac în continuare investigaţii pentru ai stabili pe cei vinovaţi de dezastrul ecologic care a dus la otrăvirea unei mari cantităţi de peşte, din specia păstrăv, pe Râul Cugir.

Conducerea Uzinei Mecanice susţine în continuare că a fost un accident produs involuntar, prin defectarea unei conducte la o secţie de tratare din cadrul societăţii, permiţând scurgerea de substanţe galvanice în râul care traversează oraşul. Am mai aflat că s-a mai avansat şi o versiune nouă, potrivit căreia infestarea apei cu substanţe chimice otrăvitoare ar fi avut loc pe Râul Mic şi nicidecum n-ar proveni de la UMC.

Variante care vor deveni relevante doar după analiza probelor de apă prevalate după accident, de instituţiile abilitate şi care  vor fi prezentate peste puţin timp. Oricum, potrivit prevederilor legale, cei responsabili de dezastrul de pe Râul Cugir, sunt pasibili de sancţiuni ce se încadrează între 50 .000 -100.000 lei .

După cum ne spunea Ioan Cristea – preşedintele Asociaţiei de Pescuit Sportiv din Cugir, Federaţia Naţională de Pescuit prin preşedintele său Ştefan Popescu a făcut demersuri la Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, în vederea susţinerii populării Râului  Cugir cu o însemnată cantitate de puiet de păstrăv care să compenseze pierderile ce s-au produs în accidentul ecologic de la începutul acestei săptămâni.(C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea