Continuă acțiunile pentru prevenirea răspândirii COVID-19 în Alba: 142 de agenți economici și 111  mijloace de transport verificați în ultimele 24 de ore. Recomandări IPJ pentru cetățeni

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Continuă acțiunile pentru prevenirea răspândirii COVID-19 în Alba: 142 de agenți economici și 111 mijloace de transport au fost verificați în ultimele 24 de ore. Recomandări IPJ pentru cetățeni

În ultimele 24 de ore, au fost verificați 142 de agenți economici și 111  mijloace de transport, în cadrul acțiunilor care vizează modul în care sunt respectate normele legale impuse pe perioada stării de alertă. Controalele, organizate sub autoritatea prefectului, vor continua.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba împreună cu efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Unirea, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, au continuat activitățile de verificare privind respectarea normelor legale impuse în contextul situației actuale.

Astfel, în ultimele 24 de ore au fost verificați 142 de agenți economici cu privire la respectarea măsurilor de protecție sanitară și a celor de distanțarea socială, în zonele aglomerate de pe raza administrativ-teritorială a județului Alba.

De asemenea, au fost verificate 111 mijloacele de transport, din care 72 de mijloace de transport public, pentru conștientizarea  cetățenilor cu privire la importanța respectării regulilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

În urma controalelor au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală potrivit Legii 55/2020.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba vă recomandă :

  • Evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și/sau interacțiune cu un număr mare de persoane, de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere.
  • Evitați atingerea suprafețelor care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces.
  • Păstrați o distanță semnificativă față de celelalte persoane pe care le întâlniți. În cazul în care vă aflați în transportul în comun încercați să NU stați față în față cu alte persoane.
  • Asigurați-vă, după folosirea transportului în comun, că v-ați igienizat mâinile înainte de a vă atinge fața, nasul sau gura.
  • Folosiți, pe cât posibil, rute sau modalități alternative de transport pentru a evita zonele aglomerate de trafic de persoane. În cazul în care programul vă permite, folosiți intervalele orare cu nivel scăzut de trafic de persoane.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419