Rămâi conectat

Ştirea zilei

Construcția unei săli de sport moderne pentru Școala Gimnazială „Avram Iancu”. Licitația pentru proiectul de peste 2.000.000 de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Construcția unei săli de sport moderne pentru Școala Gimnazială „Avram Iancu”. Licitația pentru proiectul de peste 2.000.000 de lei, lansată în SEAP

Compania Națională de Investiții a lansat recent în SEAP, o licitație pentru servicii de arhitectura, de constructii, de inginerie si de inspectie, în cadrul proiectului „Construire sala de educatie fizica scolara Bulevardul Ferdinand I, Nr. 34 municipiul Alba Iulia, judetul Alba”. Valoarea totală estimată a investiției este de 2.087.541,49 lei, fără TVA.

În contextul socio-economic este recunoscută pe plan mondial tendința de creștere a timpului de muncă și a activităților școlare în dauna timpului alocat activităților sportive. Astfel apare nevoia firească a populației de a beneficia de servicii de agrement tot mai diversificate.

În categoria serviciilor de agrement un loc tot mai impotant îl ocupă cele sportive, în stranasa concordanță cu conștientizarea pe scară largă a rolului pozitiv pe care îl au mișcarea și sportul în dezvoltarea armonioasă, fizică și psihică a individului.

În țară noastră activitățile sportive încep să ia amploare, dat fiind recunoacuta importantă pe care o are sportul în asigurarea stării de sănătate a populației. În acest context, activitățile sportive se impun a fi practicate într-un cadru adecvat și special amenajat cu această destinație iar la nivelul țării noastre nu există suficiente terenuri de sport multifuncționale care să răspundă cerințelor populației.

O sala de sport ar rezolva în mod fericit problemele întâmpinate de elevi și profesori de educație fizică, atunci când vremea nefavorabilă, dar și condițiile exterioare de organizare sportivă specifică, nu permit desfășurarea orelor de educație fizică în aer liber. Prin construirea unei Săli de sport s-ar crea condițiile că tineretul din zona să practice sportul și mișcarea în timpul liber pe tot parcusul anului.

Nu este lipsit de importantă că prin dezvoltarea bazelor sportive din școli se creează condiții pentru apariția talentelor în sport și se lărgește baza de selecție a sportivilor valoroși capabili să reprezinte România în competițiile internaționale, mondiale sau olimpice.

Obiectivul avut în vedere reprezintă o investiție utilă pentru uzul didactic în desfășurarea disciplinelor sportive, pentru organizarea unor activități sportive competiționale specifice și pentru pregătirea elevilor cu înclinație sportivă în vederea participării la diverse concursuri.

Prin realizarea acestui proiect se vor crea o serie de beneficii și avantaje cetățenilor localității Sâncel printre care și:
– Menținerea stării de sănătate
– Evoluția corectă și armonioasă a organismului
– Dezvoltarea aptitudinilor psihomotorice
– Formarea obișnuințelor de exersare independența a exercițiilor de educație fizică
– Educarea sociabilității, colaborării, a spiritului de ordine și acțiune, având la baza respectarea unui sistem de reguli
– Formarea și stimularea activităților intelectuale
– Formarea și stimularea capacității de școlarizare
– Formarea și dezvoltarea calităților morale
– Formarea unor deprinderi și calități necesare în activitatea socială

Sala va fi utilizată în regim nepermanent, în general în perioada desfășurării orelor de curs. Sala poate fi utilizată de către un grup (o clasa) de 30 de elevi. În cazul în care două grupe au ore succesive de educație fizică se va întrebuința și al doilea vestiar de către clasa care urmează să înceapă ora,
astfel încât nu se va intersecta cu elevii clasei care vine la vestiar după
terminarea orei precedente.
Nu va există un post permanent pentru personal de supraveghere sau întreținere.
Acțiunile curente de închidere și deschidere a sălii, control al vestiarelor etc. vor reveni profesorilor de educație fizică.

Clădirea va conține un teren pentru execiții fizice, cu dimensiuni libere de aproximativ 9×18 metri. Terenul nu va putea fi divizat în terenuri mai mici și nu este destinat practicării sporturilor cu mingea și în general a sporturilor care implică alergare cu excepția exercițiilor fizice sub supravegherea unui cadru didactic.

Sala are două grupuri de vestiare cu grupuri sanitare și dușuri pentru elevi, divizate 50% – 50% pentru băieți și pentru fete.
Fiecare vestiar conține două încăperi de vestiar de aproximativ 15 metri pătrați, pentru situațiile în care două clase folosesc sala consecutiv.
Vestiarele sunt accesibile dinspre zona tampon către sala – zona de spălător.
Încăperile vestiarelor sunt separate de încăperea pentru dușuri și de grupurile sanitare.
Pentru conformarea grupurilor sanitare s-a respectat anexă nr. XVII din NP 010 – 97.
Încăperile vestiarelor vor conține banchete continue cu șezut din lemn și structura metalică. Nu se vor monta lockere, hainele fiind agățate în cuiere dispuse deasupra fiecărui loc.
Nu există grupuri sanitare aferente sălii. În timpul programului elevii vor folosi grupurile sanitare din vestiare.

Spațiul pentru profesori (grupuri sanitare, vestiar/birou) a fost dispus la supanta, în cadrul sălii, fiind astfel separat de spațiile elevilor. Biroul are perspectiva directă asupra sălii, permițînd cadrelor didactice să supravegheze activitatea din sala și din birou.

Nu există separare pe sexe a grupului sanitar. Se presupune că pentru instituții de învățământ de dimensiuni mici nu există mai multe cadre didactice pentru educație fizică. Spațiul existent permite reconformarea parțială a vestiarului și a grupurilor sanitare, dacă este cazul.

Depozitul este poziționat la parter, cu acces direct dinspre sala. Sunt prevăzute uși duble pentru a se putea manevră aparate sportive de dimensiuni mai mari.
Pentru aducerea aparatelor în sala se va deschide și a două foaie de ușa de la intrarea secundară sau de la windfang.

La dimensiunile prevăzute se pot depozita : mese de ping-pong pliabile, saltele (fie suprapuse, fie rulate), aparate ușoare pentru exerciții de întreținere, trambuline, capre etc.
Obiectele de dimensiuni mici vor fi depozitate în rafturi atașate de unul dintre pereți: mingi medicinale, palete, mingi de ping-pong, extensoare etc.

Cabinetul medical este deasemenea situat la parter, cu acces direct din sala de sport .
Cabinetul va avea un lavoar și un pat de 90×2.10 metri, precum și dulap de medicamente, scaun și masă pentru cadrul didactic/cadrul medical.

Din motive de siguranță centrală termică a fost amplasată la o extremitate a clădirii, practic înafara acesteia.
Cu o suprafață de 12.50 metri pătrați încăperea poate adăposti centrală preconizată de 80 KW.
Centrală este accesibilă exclusiv dinafară clădirii, din zona intrării de serviciu, de pe platforma elevată la cota +/- 0,00. Centrală este prevăzută cu geam care îndeplinește condițiile minime privind suprafață de explozie. Geamul va fi simplu, din sticlă de 4 mm , nearmata.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor Un accident rutier a avut loc vineri dimineața, în jurul orei 9.00, în Alba Iulia, pe strada Orhideelor. O mașină ar fi avariat o țeavă de gaz. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială de stingere cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea