Rămâi conectat

Politică Administrație

Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Turismului, la Alba Iulia: Organizațiile de Management al Destinațiilor sunt șansa turismului românesc de a evolua

Ziarul Unirea

Publicat

în

Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Turismului, la Alba Iulia: Organizațiile de Management al Destinațiilor sunt șansa turismului românesc de a evolua

PNL Alba continuă seria întâlnirilor la care sunt chemați să participe reprezentanți ai ministerelor, ai autorităților de implementare, dar și alți decidenți din spectrul guvernamental, față-n față cu reprezentanți ai administrațiilor locale, și nu numai, din județul Alba. Constantin-Daniel CADARIU, ministrul în al cărui portofoliu este turismul și sectorul dedicat IMM-urilor, a ajuns la Alba Iulia.

Cele două întâlniri de lucru, consecutive, cu primari, dar și agenți economici din turism și alți reprezentanți ai unor asociații profesionale din acest domeniu, i-au oferit ministrului ocazia să noteze propuneri și să ofere lămuriri, atât în privința viitorului cadru legislativ, dar și în ce privește obligația României de a crea Organizațiile de Management al Destinațiilor.

„Este șansa turismului românesc de a evolua calitativ, spre standarde pe care toată lumea le dorește. Prin profesionalizare și prin asimilarea tuturor celor implicați. Ne dorim ca foarte curând să putem transmite Comisiei o propunere, o cartografiere a celor opt OMD-uri asupra cărora nimeni nu are dubii și toți cei din domeniu le vor operabile. Deși avem termen până-n septembrie, pentru constituirea unei legislații care să le asigure funcționarea, am vrea ca până în iulie să putem trece și această etapă”- a transmis Cadariu, la Alba Iulia.

Elit - Gustul Desăvârșit

Primarii din Alba, implicații în diverse formule asociative ce le sporesc șansele de a accesa fonduri europene, i-au transmis ministrului opinii cu privire la măsuri care să ofere un cadru versatil și aplicabil pentru toate UAT-urile, nu doar în cazul celor devenite stațiuni turistice.

A doua întânire, cu reprezentanți ai sectorului turistic, a însemnat oportunitatea acestora de a-i transmite ministrului doleanțe mai vechi cu care se confruntă HORECA, ghizii turistici și reprezentanții unor arii protejate, cum ar fi Parcul Național Apuseni. S-au purtat discuții referitoare la acreditarea tutror structurilor de turism ce oferă cazări, voucherele de vacanță, necesitatea ca agențiile guvernamentale ce stabilesc trasee turistice în arii protejate să o facă cu acordul administratorilor, dar și modalități care să ofere un echilibru la nivelul practicării profesiei de ghid turistic, în afara granițelor țării, având în vedere că în prezent străinii pot face acest lucru în România, dar nu și ghizii români. Pe de altă parte, agenții partenere ANAT i-au atras atenția ministrului de resort cu privire la controalele tematice practicate nejustificat de către minister, dar și asupra necesității unei legislații adaptate care să le oferă mai multă protecție detailiștilor pentru evitarea unor decompensări în piață, de genul celei provocată, recent, de falimentul unui mare tur operator pe relația Grecia.

„Foarte curând vom închide și obligațiile de plată ce revin ministerului, pe Măsura 2 – granturi pentru IMM-uri. Până acum s-au achitat banii către 1100 de beneficiari. E adevărat că această cheltuială aduce bugetul ministerului la o cotă de utilizare de 70%, dar suntem optimiști că la următoarele rectificări vom putea propune și finanța și alte asemenea programe. Cea de-a trei ediție a Start-up Nation, de exemplu, va exclude baremul locurilor de muncă, dar va aduce, cel mai probabil, un procent de cofinanțare. Avem un palier dedicat inclusiv diasporei, pentru a încuraja românii să revină și să investească acasă. În afara concentrării pe rezolvarea aspectelor ce țin de implementarea PNRR pe turism, mai avem de lămurit un alt punct din programul de guvernare, ce se referă la susținerea investițiilor din stațiunile balneare ale României. Iar în județul Alba avem un exemplu concret, prin Ocna Mureș.” – a mai declarat ministrul Cadariu, la Alba Iulia.

Vizita ministrului s-a încheiat cu o conferință de presă, la care acesta a răspuns întrebărilor jurnaliștilor.

Astfel de formule de lucru, care reunesc toți factori implicați și interesați în a discuta față în față cu un ministru de resort, sunt cheia în care PNL Alba încurajează dialogul și identificarea unor probleme dar și soluțiile pentru acestea.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă PSD Alba: Distracție garantată la Alba Iulia de Ziua Copilului. Concursuri de biciclete, premii, vată pe băț la discreție, baloane colorate, picturi pe față și alte surprize!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă PSD Alba: Distracție garantată la Alba Iulia de Ziua Copilului. Concursuri de biciclete, premii, vată pe băț la discreție, baloane colorate, picturi pe față și alte surprize!

PSD Alba Iulia organizează și în acest an activități specifice în 1 iunie, de Ziua Copilului. De la ora 11.00, pe latura de vest din șanțurile cetății Alba Carolina, sub zona podului de sticlă, vor avea loc concursuri de desene pe asfalt, concursuri de biciclete și trotinete, concursuri de dans, muzică și voie bună. Toți copiii prezenți vor primi gratuit vată pe băț, diplome, baloane și medalii.

Citește și: Mesaje de 1 Iunie, Ziua Copilului. Ce SMS-uri, felicitări, urări le poţi trimite celor pe care îi consideri copii

Una dintre surprizele din acest an este ”face painting-ul” sau pictura pe față cu culori speciale pentru piele. Astfel, copiii vor deveni cu adevărat ceea ce își doresc! Activitățile de 1 iunie, organizate de PSD Alba Iulia se vor desfășura într-un cadru specific, pe muzica preferată de cei mici.

Vă invităm, astfel, dragi părinți, alături de copiii voștri, să luați parte la evenimentul ”Zâmbet de copil”, organizat de PSD Alba Iulia și care a ajuns în acest an la a treia ediție. PSD Alba Iulia își dorește să facă o tradiție din astfel de manifestări.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: Felicitări de 1 Iunie, Ziua Copilului. Trimite un mesaj, o felicitare, o urare, un SMS prietenilor care au suflet de copil

Ziua de 1 iunie a fost declarată zi liberă, astfel încât părinții să aibă posibilitatea să petreacă timp frumos cu copiii, iar această zi dedicată în totalitate celor mici să le rămână în minte și la maturitate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Alin Ignat, deputat PNL de Alba: Salarizarea în educație să pornească de la salariul mediu pe economie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă| Alin Ignat, deputat PNL de Alba: Salarizarea în educație să pornească de la salariul mediu pe economie

Chiar dacă am doar 36 de ani și sunt la primul mandat de deputat, chiar dacă nu fac politică la nivel național de 30 de ani, ca om politic, ca fiu de dascăl, le cer scuze tuturor oamenilor din sistemul de educație, de la dascăli la personalul auxiliar, pentru tot ce nu a făcut clasa politică pentru ei până azi.

Mă adresez în primul rând dascălilor mei buni și dedicați.

Elit - Gustul Desăvârșit

Toate solicitările acestor oameni sunt legitime. Cei care muncesc în educație au fost uitați, lăsați pe mai târziu, de fiecare dată când a fost vorba de salarizare decentă, de venituri raportate la importanța misiunii, la rezultatele pe care societatea le cere, le așteaptă de la ei.

Noua lege a salarizării trebuie să înceapă obligatoriu cu educația, iar salarizarea în educație trebuie să înceapă obligatoriu de la salariul mediu pe economie. Acest obiectiv al celor care protestează astăzi, devine angajament ferm pentru mine, ca deputat liberal de Alba, membru în Comisia de Muncă a Camerei Deputaților. Da, asta presupune automat și o discuție despre performanță, dar e momentul să le abordăm deschis laolaltă pentru a da viitorului garanția unei societăți sănătoase, cu oameni profesioniști și mai ales cu oameni liberi.

Suntem datori, dragi colegi din politică. Față de oamenii care construiesc, cu suflet, pricepere și carte, viitorul copiilor noștri și România lor de mâine.

Avem treabă de făcut.

Alin Ignat, deputat liberal de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Cine este Raul Dumitru Chiriac, propunerea PNL Blaj la alegerile parlamentare din 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cine este Raul Dumitru Chiriac, propunerea PNL Blaj la alegerile parlamentare din 2024

În cursul zilei de marți, 30 mai, la Palatul Cultural Blaj, Raul Dumitru Chiriac a fost desemnat candidatul susținut de PNL Blaj la alegerile interne pentru stabilirea candidaților PNL Alba la Parlamentul României.

Raul Dumitru Chiriac, în vârstă de 35 de ani s-a născut în Municipiul Blaj, unde locuiește și acum.

A absolvit studiile Liceului Național I.M.Clain din Blaj, secția Matematica-Informatica, urmând apoi Facultatea de Constructii, la Cluj Napoca, precum și Facultatea de Stiințe Economice și Gestiunea Afacerilor, în urma cărora a devenit inginer constructor și economist.

Elit - Gustul Desăvârșit

Momentan își continuă studiile fiind înscris la Școala Doctorală în cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

Lucrează din anul 2010 la firma proprie, un birou de proiectare în constructii, pe care îl conduce din proziția de administrator și inginer proiectant.

Tânărul liberal din Blaj este consilier județean din partea PNL Alba, la al treilea mandat.

„Am început ca membru al organizației de tineret a municipiului Blaj, apoi am ajuns membru în biroul județean și membru în biroul național. În prezent sunt consilier județean la al treilea mandat ceea ce mi-a permis să văd problemele, nevoile acestui județ și să le înțeleg mai bine. Am acumulat multe cunoștințe, știu că pot să fac o schimbare în bine prin prisma legilor care necesită îmbunătățiri”, a spus Raul Chiriac


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare