Rămâi conectat

Curier Județean

Consiliul Local Cugir a aprobat Calendarul târgurilor, pieţelor şi oboarelor pe anul 2013

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

 În baza adresei primite de la Consiliul Judeţean Alba, cu privire la întocmirea Calendarului târgurilor, pieţelor şi oboarelor din judeţul Alba pe anul 2013, aleşii locali din Cugir au  stabilit conform solicitării, calendarul pentru anul viitor, raportat la nivelul localităţii.

În acest sens Consiliul Local a hotărât drept zi de piaţă zilnică -Piaţa ”Complex”, iar piaţa duminicală -Piaţa ”1 Mai” (piaţa de sus).;
-târg săptămânal  -sâmbăta – Piaţa ”Complex”;
-târg de ţară în data de 4 a fiecărei luni;
-tâg de animale -sâmbăta;

Legat de acest calendar, o reacţie a venit din partea Asociaţiei Crescătorilor de Animale din Cugir, care şi-a exprimat nemulţumirea legată de schimbarea zilei de duminică, cum era până în prezent, cu cea de duminică.  Majoritatea fermierilor,(mai ales cei din satele de munte) au invocat faptul că pentru ei ziua de sâmbătă,  e zi lucrătoare pe care o afectează activităţilor cotidiene de muncă, duminică fiind o zi în care îşi pot vinde animalele şi produsele, dar în care îşi pot achiziţiona şi cerealele de care au nevoie.

Demersul autorităţii publice locale de modificare a zilelor de târg a fost susţinut şi de unii  preoţi ai parohiilor locale care au afirmat că zilele de duminică sunt zile sfinte, de sărbătoare şi e un păcat să fie folosite pentru  activităţi de târguri sau pieţe.
Constantin Predescu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea