Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Consiliul Local Alba Iulia susține financiar serviciul de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Administrația locală din Alba Iulia, prin Serviciul Public de Asistenţă Socială, se va asocia și în acest an cu Filantropia Ortodoxă în vederea furnizării serviciilor sociale prin Serviciul socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice. Consiliul Local va asigura finanţarea acestui serviciu cu suma de 3.145 lei/lunar, 1 martie 2013 – 28 februarie 2014.

Beneficiarii direcţi ai serviciilor oferite sunt persoane vârstnice aflate în dificultate, care nu au un suport familial, persoane vârstnice fără venituri sau cu venituri foarte mici care necesită îngrijire de bază: îngrijire personală, servicii gospodăreşti şi menajere şi alte persoane care au nevoie de sprijin în acest sens.

Se oferă, pentru 38 de beneficiari, servicii de îngrijire personală, de supraveghere şi de menţinere a sănătăţii, servicii de recuperare, integrare socială, sprijin pentru activităţile de bază (igienă corporală, îmbrăcare/dezbrăcare, hrănire, mobilizare, deplasare în interior şi exterior, comunicare), sprijin pentru activităţi instrumentale ale vieţii zilnice (prepararea hranei sau livrarea acesteia, efectuarea de cumpărături, activităţi de petrecere a timpului liber) şi de asemenea servicii de consiliere psiho-socială.

Asociaţia „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia” a solicitat susţinerea financiară a cheltuielilor de hrană livrată la domiciliu şi materiale igienico-sanitare, de 3.145 lei/lunar (alocaţia de hrană este de 6 lei/zi/persoană), această sumă fiind menţinută din anul 2010. Restul de cheltuieli din bugetul serviciului vor fi susţinute integral de către Asociaţie.

Foto: arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea