Rămâi conectat

Actualitate

Consiliul Judeţean Alba sprijină tinerii antreprenori

Publicat

în

„Săptămâna tinerilor antreprenori”, sub acest generic se vor derula în perioada 14 – 18 mai sesiuni de selecţie a celor mai bune idei de afaceri a tinerilor din comunităţile Abrud, Aiud, Blaj, Cugir, Zlatna. Concret este vorba despre sprjinirea tinerilor care au spirit antreprenorial şi idei de afaceri în dobândirea abilităţilor cu ajutorul cărora ideile să devină practică. Există deja o estimare a numărului de posibili antreprenori care îşi vor înscrie ideile de afaceri pentru că Centrele Comunitare Resursă din Abrud, Aiud, Blaj, Cugir, Zlatna pentru că „Săptămâna Tinerilor Antreprenori” este doar una dintre activităţile unui proiect mai amplu „Incluziune socială şi pe piaţa muncii prin intreprinderi sociale” prin care Consiliul Judeţean Alba se implică în formarea, crearea de activităţi economice. Dincolo de această estimare care se bazează pe datele acumulate în cei aproape doi ani de derulare a proiectului, sunt invitaţi la Centrele Comunitare Resursă toţi cei care deşi nu au fost identificaţi deja, doresc să primească sfaturi, sprijin, sau vor pur şi simplu să vadă dacă ideea lor de afacere este viabilă. Asta pentru că toate ideile de afaceri vor fi evaluate de o comisie formată din experţi în domeniul afacerilor şi experţi din cadrul proiectului. Tinerii ale căror idei vor fi selectate vor beneficia de consiliere pentru dezvoltarea planului de afaceri şi vor participa la un program de instruire pentru începerea afacerii. În plus, cele mai bune 10 proiecte vor beneficia şi de un sprijin financiar pentru demararea proiectelor. Acest sprijin care poate ajunge, în funcţie şi de complexitatea ideii dar şi de fondurile cuprinse în cadrul proiectului în acest scop, la câteva zeci de milioane de lei. Nu este poate foarte mult, dar nici puţin, dacă ne gândim că ideile de afaceri pe care tinerii sunt invitaţi să le înscrie în aceasta, putem să-i spunem, competiţie este preferabil să fie din domeniul economiei sociale. Din datele de până acum, se pare că cele mai multe idei sunt în domeniul prelucrării lemnului, a unei mici afaceri IT sau al îngrijirii spaţiilor verzi.
„Consiliul judeţean nu poate înfiinţa în mod direct locuri de muncă. Oricine spune altceva minte. Consiliul judeţean poate însă crea, prin măsurile pe care le ia, sau prin proiecte de genul acestuia, condiţii pentru intreprinzătorii privaţi. Ei sunt cei care creează locurile de muncă. Noi am făcut tot ce a depins de noi pentru atragerea unor firme noi şi menţinerea firmelor existente, ceea ce este foarte important şi foarte greu în vremuri de criză, când activitatea economică se restrânge. Bosch Rexroth deschide o nouă capacitate de producţie la Blaj, de exemplu, iar prin semnarea contractului privind sistemul integrat al deşeurilor, un proiect al Consiliului Judeţean Alba, firmele care se vor ocupa de gestiunea deşeurilor vor crea şi ele câteva sute de locuri de muncă. Avem însă şi situaţii în care locurile de muncă create de o firmă sau în cadrul unui proiect sunt mai puţine, dar la fel de importante pentru că aceste proiecte mici sunt mai multe. Avem un alt proiect, semnat odată cu cel privind gestiunea deşeurilor, cel pentru gestionarea sitului natural „Frumoasa” care şi el va crea sau menţine locuri de muncă la intreprinzătorii care vor lucra fie la implementarea proiectului, fie vor oferi servicii în cadrul sitului. În sprijinul agenţilor economici din agricultură am sprijinit crearea mai multor asociaţii ale producătorilor, instrumente prin care să-şi promoveze produsele şi avem proiecte prin care impulsionăm crearea de mici afaceri. Şi proiectul în cadrul căruia este organizată „Săptămâna Tinerilor Antreprenori” este unul de acest gen. Eu sper ca toate ideile de afaceri selectate şi sprijinite în cadrul acestui proiect să devină afaceri durabile”, spune Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba.
Tinerii antreprenori sunt aşteptaţi să-şi prezinte ideile la centrele comunitare resursă după următorul program:
lCentrul Comunitar Resursă CUGIR: 14 mai 2012, între orele 13.00 – 17.00
lCentrul Comunitar Resursă AIUD: 15 mai 2012, între orele 13.00 – 17.00
lCentrul Comunitar Resursă BLAJ: 16 mai 2012, între orele 13.00 – 17.00
lCentrul Comunitar Resursă ZLATNA: 17 mai 2012, între orele 13.00 – 17.00
lCentrul Comunitar Resursă ABRUD: 18 mai 2012, între orele 13.00 – 17.00.
Anca DINICĂ

Publicitate

Actualitate

Plata facturilor la curent și gaze ar putea fi AMÂNATĂ cu 6 luni pentru consumatorii vulnerabili: Amendamentele, votate în Senat

Publicat

în

Plata facturilor la curent și gaze ar putea fi AMÂNATĂ cu 6 luni pentru consumatorii vulnerabili: Amendamentele, votate în Senat

Plata facturilor la curent și gaze ar putea fi amânată cu şase luni, la cerere, conform amendamentelor votate luni de Comisiile economice din Senat la OUG 118/2021. Proiectul de lege va fi discutat luni în plenul Senatului, informează Agerpres.

Comisiile economice reunite au votat în unanimitate luni, în bloc, mai multe amendamente aduse OUG 118/2021 privind compensarea facturilor la energie.

contoPrintre amendamentele propuse de PSD a fost posibilitatea amânării cu şase luni a plăţii facturilor pentru consumatorii vulnerabili. Totodată, profitul furnizorilor a fost plafonat la maximum 5% raportat la costurile de furnizare.

Electrica Furnizare Discount

Amendamentele aduse de PNL au prevăzut majorarea sumelor plătite de la bugetul de stat în contul facturilor pentru consumatorii casnici, plafonarea preţului, pentru consumatorii casnici, precum şi exceptarea de la plată a certificatelor verzi, a contribuţiei de cogenerare şi a accizei şi reducerea TVA pentru cei noncasnici.

„Pentru clienţii casnici – acordarea unei compensaţii unitare în valoare de cel mult 0,291 lei/kWh, în cazul energiei electrice şi în valoare de cel mult 33% din valoarea componenţei preţului gazului natural din contractul de furnizare al clientului beneficiar, în cazul gazelor naturale, în condiţiile prevăzute în prezenţa ordonanţa”, precizează unul dintre amendamentele PNL.

OUG 118/2021 prevede o compensare de 0,21 lei pe kWh pentru electricitate şi 25% pentru gaze.

Pentru consumatorii noncasnici, s-a convenit exceptarea, în cazul energiei electrice, de la plata contravalorii certificatelor verzi, a contribuţiei pentru cogenerare de înaltă eficienţă, accizei, precum şi exceptarea, în cazul gazelor naturale, de la plata contravalorii accizei. TVA va fi redusă la 5%.

Preţurile la energie electrică şi gaze naturale se plafonează, pentru clienţii casnici, la cel mult 1 leu kWh, iar pentru gaze la 0,37 lei/kWh. Plafoanele reprezintă preţul final facturat pentru clientul casnic.

Legea de aprobare a OUG 118/2021 prevede şi o supraimpozitare pentru producătorii de electricitate. Venitul suplimentar realizat de producătorii de energie electrică rezultat din diferenţa dintre preţul de vânzare al energiei electrice şi preţul de 450 lei/MWh se impozitează cu 80%, este varianta votată în comisii.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Ministrul de Interne: Cei care falsifică teste și certificate COVID-19 vor ajunge în pușcărie. Apetitul va scădea după primele condamnări

Publicat

în

Ministrul de Interne: Cei care falsifică teste și certificate COVID-19 vor ajunge în pușcărie. Apetitul va scădea după primele condamnări

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a afirmat că toate neregulile legate de certificatele de vaccinare vor fi aspru pedepsite. Persoanele care falsifică certificate verzi vor ajunge la pușcărie, a avertizat reprezentantul Guvernului.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, îi avertizează pe cei care falsifică documente că vor fi aspru pedepsiți deoarece reprezintă un pericol pentru comunitate.

„Îi avertizez că vor ajunge la pușcărie… Este inadmisibil să-ți bagi joc de cei din jurul tău”, a spus Lucian Bode.

Electrica Furnizare Discount

Ministrul de Interne crede că numărul infracțiunilor va fi în scădere după apariția primelor condamnări.

„Apetitul va scădea după ce vor fi primele condamnări”, a precizat ministrul Bode.

În prezent, în România se desfășoară numeroase anchete legate de suspiciuni legate de vaccinare și de obținerea certificatului verde.

Sursa: alephnews.ro

Citește mai mult

Actualitate

VIDEO| Mihai Bendeac, atac la antivacciniști: „Șoșoacă se va reproduce cu Mugur Mihăescu pentru a forma o nouă generație de oameni inteligenți în Danemarca”

Publicat

în

Mihai Bendeac, atac la antivacciniști: „Șoșoacă se va reproduce cu Mugur Mihăescu pentru a forma o nouă generație de oameni inteligenți în Danemarca”

Celebrul actor de comedie Mihai Bendeac este revoltat de faptul că oamenii nu se vaccinează anti coronavirus. El susține că rata de vaccinare scade exact acolo unde era cortina de fier.

„Vreau ca lăturile ce se vor deversa în secțiunea de comentarii a acestei postări să-mi (re)confirme că am dreptate. Celorlalți, cu dragoste, mă adresez din suflet. Muncesc de la 15 ani pentru cariera mea. Și îmi asum că istoria va reține acest clip. Dacă ce spun eu aici e ceva criminal, istoria va șterge întreaga mea muncă și mă va păstra ca “unul dintre acei nenorociți”. Eu mizez, însă, pe logică, rațiune, știință, medicină. Cu toată inima! A avea notorietate implică responsabilitate. Multă responsabilitate. Nu mă interesează câți români și/sau conturi false atacă această declarație a mea. Important este un singur lucru: în fața istoriei, eu îmi asum să fiu amintit cu aceste două minute și treizeci de secunde. Vă îmbrățișez! Aveți grijă de voi!

Electrica Furnizare Discount

Am auzit această tâmpenie: oamenii nu se vaccinează pentru că n-au încredere în conducători. Mie mi se pare o dovadă de imbecilitate. În momentul în care te confrunți cu o problemă globală tu spui: nu am încredere în conducătorii mei; există o țară pe care să o respecți? Mie îmi plac țările nordice. Într-o situație globală nu pot să mă raportez la acei conducători? Ce au făcut ăia? I-au îndrumat să se vaccineze. Dacă ar fi fost o rată de supraviețuire de 50% m-aș fi vaccinat sau nu? Despre asta e vorba.

Noi am investit niște bani ca niște oameni să stea 6 ani de zile, dacă nu mai mult, să stea să buchisească corpul uman.

Înseamnă că eu am rămas în istorie ca acel cretin care a spus treaba asta în timp ce peste 20 de ani Șoșoacă, împreună cu Bittman și cu Mugur Mihăiescu o să se ducă în Danemarca, unde nu o să mai fie niciun om și o să-și cumpere casă acolo.

Rata de vaccinare scade exact acolo era cortina de fier. Cu cât ne apropiem de această zonă de influență rusească vaccinarea scade. Șoșoacă se va reproduce cu Mugur Mihăescu pentru a forma o nouă generație de oameni inteligenți în Danemarca”, a spus Mihai Bendeac.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare