Rămâi conectat

Economie

Consiliul Județean Alba demarează un proiect din bani europeni, în valoare de aproape 13 milioane de lei, pentru șomeri

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Județean Alba, în parteneriat cu Asociația pentru Infrastructură Regională și Dezvoltare Durabilă Someș-Dej, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba, Asociaţia A.S.M.E.A Ocna Mureș, IBS – CEMES Institut GmbH Germania și Asociația Prometeu Câmpia Turzii anunță lansarea proiectului “Oportunităţi sporite pentru şomeri şi persoanele în căutarea unui loc de muncă, din regiunile Centru şi Nord-Vest, pentru participarea viitoare pe o piaţă a muncii modernă, flexibilă şi inclusivă”.

Proiectul, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013, Axa prioritară 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul Major de intervenţie 5.1 „Dezvoltarea și implementarea măsurilor active de ocupare”, are o valoare totală de 12.861.652,00 lei, din care finanţarea nerambursabilă este de 12.604.418,96 lei. Perioada de implementare este de 18 luni, începând cu 4 aprilie 2014.

Obiectivul proiectului este creşterea capacităţii de ocupare a persoanelor fără un loc de muncă din regiunile Centru şi Nord-Vest, prin dezvoltarea şi implementarea unor măsuri active de ocupare corelate cu aptitudinile individuale, educaţia, potenţialul de muncă şi oportunităţile de pe piaţa muncii.

Pentru atingerea obiectivului, în cadrul proiectului se vor derula o serie de acțiuni destinate unui număr de 2400 șomeri şi persoane în căutarea unui loc de muncă din regiunile Centru şi Nord-Vest, pentru facilitarea procesului de tranziție de la șomaj către ocupare, prin servicii de orientare şi consiliere profesională personalizată, formare profesională corelată cu cerințele pieței muncii a 2208 de șomeri şi persoane în căutarea unui loc de muncă, aplicarea de metode inovatoare bazate pe transferul de bune practici europene în activitățile de formare profesională şi în cele pentru stimularea antreprenoriatului, asistarea în demararea a 15 activităţi independente, plasarea asistată a 287 beneficiari pe piaţa forţei de muncă.

Conferința de lansare a proiectului în Regiunea Centru va avea loc în data de 28 iulie 2014, ora 11:00, în sala de conferinţe a Hotelului Parc din Alba Iulia, str. Primăverii, nr.4. Cu această ocazie, vor fi promovate scopul și obiectivele proiectului și vor fi prezentate activitățile și rezultatele scontate.

Informații privind obiectivele și activitățile proiectului se pot obţine de la Consiliul Judeţean Alba, sediul proiectului din Piața Ion I.C. Brătianu nr. 20, Alba Iulia, jud. Alba, Tel. 0730/223334, Fax 0258/813325, E-mail: [email protected], Website: www.cjalba-crofp.ro. Persoana de contact: Moga Marilena, manager de comunicare şi imagine.           


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) se pregăteşte să lanseze o nouă măsură de finanţare cu fonduri europene pentru fermierii care vor să-şi cumpere utilaje noi. Sprijinul urmează să fie de maximum 400.000 de euro/fermă. Potrivit declaraţiei secretarului de stat în MADR, Sorin Moise, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea