Rămâi conectat

Actualitate

Consiliul Judeţean Alba a pierdut 100 de miliarde de lei pentru investiţii

Bogdan Presecan

Publicat

în

 Noua lege a bugetului de stat a sărăcit Consiliul Judeţean Alba. Preşedintele instituţiei care administrează banii judeţului, Ion Dumitrel a subliniat în cadrul şedinţei extraordinare de azi, 14 decembrie, în care s–a votat bugetul acestei instituţii pentru anul 2012, că “vor fi cu o sută de miliarde de lei(lei vechi) mai puţin” decât în anul 2011. Acest lucru se întâmplă, paradoxal, după un an în care încasările din impozitul pe venit la bugetul de stat au crescut cu aproape 10% faţă de 2010.

Explicaţia acestei prăbuşiri vine din faptul că noua lege a bugetului de stat reduce cele trei surse mari de finanţare a bugetului judeţului Alba. Prin TVA de drumuri (judeţene şi comunale) se pierd aproximtiv 60 de miliarde, iar prin reducerea procentului care se întoarce din impozitul pe venit, pe care l-au plătit contribuabilii din Alba, de la 12% în 2011, la 11%  anul viitor, alte câteva zeci de miliarde. Creşterea contribuţiilor vărsate la bugetul naţional din judeţul Alba se datorează  investiţiilor făcute din fondurile structurale ale Uniunii Europene, unde judeţul Alba ocupă un loc fruntaş în ţară la absorbţia banilor comunitari. (B.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Modificări majore pentru salariați și angajatori: S-a atribuit licitația care va schimba sistemul Revisal

Unirea Ziarul

Publicat

în

Modificări majore pentru salariați și angajatori: S-a atribuit licitația care va schimba sistemul Revisal Inspecția Muncii a desemnat firmele câștigătoare ale licitației pentru realizarea noului Registru General de Evidență a Salariaților (Reges-online), care va înlocui actualul sistem depășit tehnologic Reges/Revisal, potrivit unui anunț publicat vineri în Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Noul sistem IT trebuie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea