Rămâi conectat

Actualitate

Consiliul Concurenței susține că noile legi nu pot avea efect dacă cei care nu plătesc taxe le ignoră

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Consiliul Concurenței susține că noile legi nu pot avea efect dacă cei care nu plătesc taxe le ignoră

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, susține că există o concurență neloială între cetățenii români care își achită taxele și dările pentru stat cu cei care nu fac acest lucru.

În cadrul conferinței „PRIA Competition and Circular Economy”, președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu susține că legille nu mai au nici un efect, mai ales în cazul în care nu sunt respectate de cetățeni.

„Degeaba am o lege bună dacă cei care o ignoră nu plătesc nimic, dacă cei care nu plătesc taxe nu sunt sancţionaţi, dacă cei care nu-şi îndeplinesc ţintele nu sunt sancţionaţi suficient, dacă cei care raportează fals nu sunt verificaţi, nu sunt prinşi. Oricât de bine ai un sistem, dacă nu ai şi un mecanism prin care să te asiguri că lucrurile alea se întâmplă în realitate, n-are cum să funcţioneze. Şi aici nu e vina nici a Europei, nici a planetei, nici a Chinei… La noi în ţară trebuie să fim capabili să avem mecanisme, să ne asigurăm că legile se respectă (…) Mă interesează în primul rând ca pe ansamblu ţara, societatea asta să-şi îndeplinească obiectivele. Acum apare sistemul acesta de Garanţie-Returnare. Deci, din tot fluxul de deşeuri care cândva se ducea tot în municipal şi ar fi intrat pe sortare, o parte vrem să îl facem colectare selectivă şi atunci nu mai ajunge la groapă, nu mai ajunge la sortare, şi din cealaltă parte să se ducă în mecanismul SGR, care începe în 70 de zile”, a menţionat Chiriţoiu, președinte al Consiliului Concurenței.

În România este nevoie de concurență pentru a se ajunge la prețuri mai mici
Bogdan Chirițoiu susține că în România este nevoie de un anume grad de concurență pentru a se ajunge la scăderea prețurilor pentru bunurile de consum, cât și pentru a se stimula inovarea.

„Există concurenţă neloială, există oameni care nu respectă regulile şi e greu pentru cei care le respectă să concureze cu ei. În acelaşi timp, e şi mult mai uşor să câştigi, să faci bani, dacă ai de-a face cu mai puţini concurenţi şi undeva noi, statul, trebuie să distingem între măsurile legitime de protejare a concurenţei şi să nu permitem totuşi excluderea unor competitori din piaţă. Deci, vrem totuşi să existe concurenţă. De ce? Ca să fie preţurile mai mici, în primul rând. Şi doi, concurenţa pune şi presiune să inovezi, te obligă şi să vii cu idei noi, să încerci să faci lucrurile altfel, decât cu lucrurile pe le făceai până acum. Sunt sceptic să iau de bune toate declaraţiile că o firmă nu face faţă comportamentului incorect al concurenţilor. Trebuie să ascultăm ce spuneţi dumneavoastră, dar totuşi noi trebuie să ne uităm la interesul general, nu la interesul particular”, a susţinut oficialul.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

REGULI noi pentru proprietarii de locuinţe: Actele de moştenire sau de vânzare-cumpărare, condiționate de asigurarea obligatorie a locuinței

Ziarul Unirea

Publicat

în

REGULI noi pentru proprietarii de locuinţe: Actele de moştenire sau de vânzare-cumpărare, condiționate de asigurarea obligatorie a locuinței Legea care modifică actul normativ privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor a intrat în vigoare pe 11 noiembrie şi vine cu modificări importante pentru proprietarii de locuinţe, pe lângă scumpirea poliţei de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare