Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Consilierul local independent Mircea Trifu, un exemplu pentru aleșii Partidului Naţional Liberal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mircea Trifu, consilier local independent al municipiului Alba Iulia, a declarat că este ”plăcut” impresionat că după un an și jumătate de activitate a consilierilor PNL ei sparg în sfârșit gheața, propunând proiecte de hotărâre în Consiliul Local, așa cum prevede Legea 215/2001.

”Până acum, ne-am obișnuit ca doar primarul să propună proiecte de hotărâre și mai veneam eu cu propuneri de proiecte, atât… E foarte distractiv nu numai faptul că sparg gheața, ci că au copiat un proiect de-al meu la xerox, un proiect pe care l-am propus în urmă cu un an și jumătate. Acest proiect derivă dintr-o obligație a Legii 350/2006 a tinerilor, care spune că, în general, consiliile locale trebuie să înființeze pe lângă acestea consilii consultative ale tinerilor. Firesc, am venit cu această propunere, dar PNL s-a opus vehement”.

*”Mai bine un ONG…”

În ședinția Consiliului Local Alba Iulia, din data de 19 octombrie 2016, consilierul local independent Mircea Trifu a propus constituirea, pe lângă Primăria municipiului Alba Iulia, a Consiliului Consultativ pe probleme de tineret al municipiului – structură consultativă, fără personalitate juridică. El a dat exemplul altor administrații locale din țară, care respectau legea și au constituit consilii consultative pe probleme de tineret – Primăria sectorului 3 – București, municipiile Bacău, Constanța și Timișoara. El a precizat că potrivit Legii tinerilor și practicii unitare de la nivel național, din consiliul consultativ pe probleme de tineret pot face parte organizațiile studențești, cele ale elevilor, structurile sindicale adresate tinerilor, structurile patronale adresate tinerilor și structurile de tineret ale partidelor politice.

Prezentând proiectul, consilierul local independent Mircea Trifu a explicat că propune respectarea Legii 350/2006, în care se precizează că ”unul dintre principiile politicilor în domeniul tineretului este stimularea cooperării autorităților și instituțiilor publice cu structurile neguvernamentale de tineret, prin înființarea de consilii consultative.

Viceprimarul Gabriel Pleșa a susținut că legea nu prevede o astfel de obligație din partea Consiliului Local și că ar fi mai bine să fie un ONG, care se înființează la Judecătorie. Și viceprimarul Paul Voicu a fost de părere că legea nu ne obligă să înființăm un consiliu al tinerilor”.

Proiectul a fost votat de consilierii locali Vasile Crișan, Bogdan Medrea, Horațiu Clepan, Iulian Bunea, Nicolae Bumbu și Mircea Trifu. Au fost 13 abțineri: Iulius Viorel Domuța, Cătălin Hașa, Rodica Andronescu, Alin Ignat, Gabriel Lupea, Angela Moldovan, Paul Voicu, Gabriel Pleșa, Dorin Pocol, Pavel Popa, Emil Popescu, Cornel Sandu și Raul Tudorașcu.

”Acest proiect nu a obținut votul majorității consilierilor locali, dar situația s-a schimbat după ce un anumit ONG s-a adresat forurilor superioare de la București, care au trimis o adresă către primărie, obligând-o să înființeze acest consiliu consultativ al tinerilor. Și ce au făcut consilierii PNL? Au copiat pur și simplu proiectul meu și el se află pe ordinea de zi a ședinței de marți a Consiliului Local Alba Iulia. Nu pot lăsa lucrurile așa pentru că este o chestiune de morală, fiecare dintre noi trebuie să fim un exemplu pentru cei care ne-au dat votul, devenind consilieri locali. Dar dacă procedăm precum consilierii PNL mă întreb ce fel de exemplu dăm tinerilor? Firesc era să stăm la masă, să discutăm, dar așa ceva nu se întâmplă la Alba Iulia. Aici, la noi, este o permanentă diversiune”, a declarat Mircea Trifu. (S.D.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea