Rămâi conectat

Curier Județean

Consilierul local din Aiud, Tiberiu Budușan (PDL), despre ”tirania majorității”

Publicat

în

De gâtul administrației locale a municipiului Aiud atârna o mare greutate, greutate de care ar vrea să scape dar nu reușește. Este din piatră şi cântăreşte cca 700 de tone. Vorbim despre piatra cubică rezultată din desfacerea îmbrăcăminţii unor străzi şi trotuare care au fost asfaltate şi care, momentan, se mai găseşte depozitată, o parte, în incinta Serviciului Public de Administrare a Patrimoniului Local, pe strada Tribun Tudoran şi altă parte, aruncată pur şi simplu, pe amplasamentul defunctului DCM.

Au fost încercări repetate de a scăpa de această greutate. În august 2012, a fost iniţiat un proiect de hotărâre care prevedea declasarea şi vânzarea întregii cantităţi de piatră, adică 26 de tone, cât figura în evidenţele contabile ale SPAPL. Argumentele aduse de către consilierii PDL în cursul dezbaterii proiectului, pentru păstrarea şi valorificarea materialului în interesul aiudenilor au învins. PDL a propus atunci utilizarea pentru amenajarea centrului istoric al orașului, amenajarea de alei şi parcări în Parcul Municipal, pavarea unor străzi de pământ de la periferia orașului, reabilitarea aleilor şi trotuarelor deteriorate din jurul lăcaşurilor de cult, parcări în cartierele de blocuri. Inițiatorul a retras proiectul.

Am salvat piatra! Aşa am crezut, numai că în luna următoare se repune pe tapet vânzarea pietrei, de această dată 122 de tone, se vede că au mai apărut din neant aproape 100 de tone. Şi disputa reîncepe. Din fericire, cu argumentele noastre, am reușit să convingem suficienți consilieri ca să voteze pentru păstrarea pietrei şi, astfel, a doua încercare de a vinde a eșuat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Lucrurile nu sunt deloc liniștitoare şi suntem convinși că se va încerca din nou obținerea avizului Consiliului Local pentru vânzarea pietrei pentru că este prea mare diferența dintre cantitatea reală şi cea înregistrată în contabilitate pentru a rata ”valorificarea” ei prin vânzare. Dar pentru a preveni acest lucru, noi consilierii PDL am hotărât să începem identificarea locațiilor unde se pot face amenajări cu piatra cubică şi, pentru început, în ședința ordinară din 27.03.2013 am iniţiat un proiect de hotărâre pentru amenajarea aleilor din jurul Bisericii Ortodoxe din Gârbovă de Jos, localitate aparţinătoare municipiului Aiud.

Întrucât piatra există, trebuia să mai identificăm sursa de finanțare pentru materialele conexe: ciment, nisip şi pentru manopera, deoarece în bugetul pe anul 2013 nu erau prevăzute sume pentru asemenea lucrări. Erau prevăzute, însă, cheltuieli pentru: reclamă şi publicitate – 101.260 lei; protocol şi reprezentare 117.500 lei; alte cheltuieli cu bunuri şi servicii – 95.700 lei (total – 314.460 lei). Știind

din Raportul primarului, prezentat cu o lună în urmă, ca în anul 2012 s-au cheltuit 39.000 lei pentru publicitate doar la un singur post de radio din Albă Iulia, care nici măcar nu este recepţionat în municipiul Aiud (ce fel de publicitate şi pentru cine s-a făcut publicitate?) am considerat că se poate renunța la acest gen de cheltuieli inutile şi din sumele alocate în acest an pentru publicitate, protocol şi altele de același gen – în total 314.460 lei – se pot transfera fondurile necesare lucrărilor de la Biserică din Gârbovă de Jos, adică 25.000 lei.

În acest sens, la dezbaterea proiectului de buget, am formulat un amendament prin care solicităm transferarea sumei necesare lucrărilor însă, majoritatea formată din consilierii USL,UDMR şi PP-DD au respins acest amendament. Este regretabil că la Aiud se risipesc banii cetăţenilor pe publicitate, de fapt publicitate electorală, şi nu se găsesc resurse pentru lucruri serioase şi necesare. Fără finanțare pentru executarea lucrărilor a mai rămas varianta să se aprobe acordarea, cu titlu gratuit, a pietrei cubice necesare, urmând că punerea în operă să fie acoperită din sponsorizări ale consilierilor PDL.

Şi a venit rândul proiectului nostru. La discuțiile purtate pe marginea lui am constatat că nu se dorește realizarea acestui proiect. Argumentele de genul ”încă nu ştim ce cantitate de piatră este acolo” nu stau în picioare şi vă spun de ce: din luna august a anului 2012 când s-a pus pentru prima dată în discuție vânzarea şi când am sesizat că sunt neconcordante între cantităţile scriptice şi faptice şi până acum, trebuia să ştim şi câte bucăţi de piatră sunt acolo nu doar câte tone. Nu s-a dorit clarificarea situaţiei pentru că, dacă se dorea, se putea face cu ocazia efectuării inventarului de la sfârşitul anului 2012, care este, de fapt, o obligație legală. Ce ne spune acest inventar? Sunt diferenţe între scriptic şi faptic? S-au înregistrat aceste diferenţe? Nu ştim, deocamdată, dar ceea ce ştim este că, în deplină cunoştinţă de cauză, nu s-a făcut nimic pentru clarificarea situaţiei pentru că cel mai ușor este să pescuieşti în ape tulburi.

Un alt argument al consilierilor de la putere a sunat aşa: ”dacă aprobăm acest proiect o să avem şi alte solicitări, de la alții, căci deja avem o cerere de la Biserică Reformată din Sâncrai şi ar fi necesar a se face ceva şi în incinta cetăţii”. Dar ce este rău în asta? Este o bucurie să auzim că piatră este utilă, că este dorită, că poate fi folosită în interesul aiudenilor şi nu se va da actualei administrații ocazia să o vândă pe 2 lei.

Am înţeles că soarta proiectului s-a hotărât înainte de ședință. Consilierii coaliției USL-UDMR-PPDD, care formează majoritatea în CL, au fost sfătuiţi şi spre rușinea lor au acceptat să respingă, acum, în Postul Mare încercarea noastră, a consilierilor PDL, de a da o mână de ajutor unei biserici de pe raza municipiului.

Credeți, domnilor consilieri, că am iniţiat acest proiect cu scopul de a fi lăudaţi în biserică? Credeți, domnilor consilieri, că trebuie omorâtă orice iniţiativă venită de la oricine nu se afla în barca puterii? Credeți, domnilor consilieri aflați vremelnic la putere, ca pururi cantitatea va bate calitatea?

Coalițiile se fac şi se desfac. Noi vă asigurăm că, indiferent de atitudinea dvs, vă considerăm partenerii alături de care, umăr lângă umăr, depunem toate eforturile pentru a aduce în casele aiudenilor ”mai binele” pe care fiecare îl aşteaptă. Aşa cum noi susținem şi votăm orice proiect, venit din partea dvs., ca plus de bunăstare aiudenilor, ne așteptăm să fiţi parteneri şi să susțineți proiectele noastre din același motiv. Noi, consilierii PDL vom fi întotdeauna partenerii aiudenilor şi vom vota în consecința în Consiliul Local Aiud.

Consilier PDL Tiberiu Budușan


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| Pompieri remarcabili la ISU Alba, premiați pentru activitatea de-a lungul anilor: Erou la Râpa Roșie sau „Cel Mai Puternic Pompier 2019”, le-au fost aduse mulțumiri

Publicat

în

FOTO| Pompieri remarcabili la ISU Alba, premiați pentru activitatea de-a lungul anilor: Erou la Râpa Roșie sau „Cel Mai Puternic Pompier 2019”, le-au fost aduse mulțumiri

„Sebi a participat la misiunea de salvare a celor doi copii căzuți în zona Râpei Roșii. Extragerea acestora a putut fii făcută doar prin trolierea de către elicopterul SMURD.

Acesta nu a ezitat nici măcar o secundă în a pune în aplicare toate abilitățile pe care le-a dobândit de-a lungul anilor, iar prin reacția imediată și coordonarea eficientă a forțelor venite în sprijin, s-a reușit identificarea și extragerea în siguranţă a copiilor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mihai, câștigător al titlului de Cel Mai Puternic Pompier in anul 2019, iar de curând a reuşit să ocupe prima treaptă a podiumului, la categoria + 100 kilograme, devenind astfel campion naţional la judo la Campionatul organizat de Ministerul Afacerilor de Interne.

De menționat este faptul că, până la momentul de față acesta mai are în palmares medalii de aur, argint şi bronz câștigate la Campinatul Național de Judo, cât și rezultate remarcabile la competițiile ,,Cel mai puternic pompier” din Polonia, Austria, Ungaria și Germania.

Celor doi le-au fost aduse mulțumiri de către comanda inspectoratului pentru performanțele remarcabile la diferite competiții, dar și pentru devotamentul, profesionalismul și dedicarea de care aceștia dau dovadă în fiecare zi!

Felicitări încă o dată!”, au transmis reprezentanții ISU Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Săptămâna Prevenirii Criminalității în Alba: Polițiștii și elevii au dezbătut subiecte de interes precum PIN-ul și CVV2/CVC2-ul cardului, phishing-ul prin email și siguranța pe internet

Publicat

în

FOTO| Săptămâna Prevenirii Criminalității în Alba: Polițiștii și elevii au dezbătut subiecte de interes precum PIN-ul și CVV2/CVC2-ul cardului, phishing-ul prin email și siguranța pe internet

În cea de-a patra zi din Săptămâna Prevenirii Criminalității, poliţiştii din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, Biroului Siguranță Școlară precum și cei din cadrul subunităților urbane și rurale au desfășurat activități de prevenire a victimizării în mediul on-line.

Polițiștii le-au oferit explicații tinerilor legate de tipurile de fraude informatice: phishing-ul prin email, care este un mesaj electronic trimis către sute sau mii de destinatari, pretinzând a fi din partea unei surse legitime – prieten, instituție, magazine virtuale, phishing-ul prin telefon, care este o modalitate prin care o persoana pretinde că sună din partea unei surse de încredere cum ar fi banca, membru al familiei, autoritate și, apelând la tehnici de inginerie socială, solicită informații confidențiale cum sunt adresa, nume complet, datele părinților, fraudele pe platforme market place și alte subiecte de interes privind siguranța pe internet .

Elit - Gustul Desăvârșit

Polițiștii au prezentat și consecințele acestor fraude informatice, făcând totodată o serie de recomandări în vederea prevenirii implicării în diferite situații de victimizare, cum ar fi:

– să nu deschidă link-uri/ atașamente din email-uri/sms-uri nesolicitate,
– să nu comunice nimănui PIN-ul, datele înscrise pe card inclusiv codul CVV2/CVC2, date personale de identificare, orice alte informații de securitate aflate pe carduri sau parolele de securitate utilizate în tranzacționare (datele înscrise pe card trebuie cunoscute exclusiv de titular și trebuie completate doar când acesta efectuează cumpărături online pe site-uri securizate),
– să utilizeze parole puternice ( o parolă puternică are litere mari și mici, cifre și caractere speciale precum: @!#*) etc.

Ieri, 25 mai, activitățile au vizat prevenirea victimizării și a disparițiilor de minori.

Atât copiii aflați în centre de plasament din județ cât și sute de elevi care învață în unități de învățământ, au fost sfătuiți să nu plece de acasă fără înștiințarea părinților sau a tutorelui, să nu se încreadă în persoane necunoscute și să nu dea curs solicitării unor persoane străine de a-i însoți, indiferent de motivul invocat de acestea.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Elevii Colegiului Militar din Alba Iulia, la APEL pentru donare de sânge: Spirit social și responsabilitate civică, pentru semenii în nevoie

Publicat

în

FOTO| Elevii Colegiului Militar din Alba Iulia, la APEL pentru donare de sânge: Spirit social și responsabilitate civică, pentru semenii în nevoie

Centrul de Transfuzie Sanguină Alba a lansat recent un apel la donare. Necesitatea de sânge a Spitalului Județean și a pacienților internați depășește cantitatea de sânge colectat de la cetățeni ce aleg să doneze.

Astfel, mai mulți elevi de Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au dat dovadă de spirit social și responsabilitate civică răspunzând pozitiv la APEL, pentru semenii în nevoie.

Elit - Gustul Desăvârșit

Reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au transmis mulțumiri publice, atât elevilor de la Colegiul Militar, cât și tuturor persoanelor ce au înțeles, în urma apelului, că sângele, la ora actuală, nu are înlocuitor, iar singura modalitate prin care poate fi asigurat necesarul de multe ori vital și componentele din spitale este aceea de a dona.

„Mulțumim elevilor de la Colegiul Militar , de asemenea tuturor persoanelor care au răspuns cu promptitudine solicitării noastre de a dona sânge.” au transmis reprezentații CTS Alba, reiterând invitația către alte persoane: „Vă așteptăm în continuare la donare!”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare