Consilierul județean PMP Traian Ursaleș: Condamnarea bugetului Consiliului Județean Alba, “răsplătită” cu tăieri de microfoane

La sedinta Consiliului Judetean Alba din data de 1 februarie 2018, consilierul judetean PMP Traian Nicolae Ursales a facut mai multe amendamente la 3 proiecte de hotarare, aratand ca se cheltuie prea multi bani cu sectiunea functionare, lucru care i-a nemultumit pe cei din conducerea Consiliului Judetean Alba iar drept urmare, acestuia i s-a taiat microfonul, la care replica consilierului popular a fost:

Chiar daca imi taiati microfonul, am o voce puternica si pot vorbi si fara. Eu nu pot fi de acord cu plata a peste 43 miliarde lei vechi pentru sporuri salariale, altele decat salariile de baza, cu plata a 3,73 miliarde lei vechi pentru materiale de curatenie; cu cca. 3 miliarde de lei vechi la plata cheltuielilor privind deplasarile interne si externe; cu plata sumei de 0,74 miliarde lei vechi pentru reclama si publicitate, sau cu sustinerea unor manifestari culturale de 2 miliarde lei vechi la Blaj, in timp ce la Sebes, Aiud, Cugir, Abrud, Campeni sau Ocna Mures sa fie alocate doar sume cuprinse intre 0,08 miliarde lei vechi in cazul Cugirului si 0,2 miliarde lei vechi in cazul Sebesului. Toate aceste cheltuieli la functionare sunt facute prin incalcarea legii finantelor publice, care prevede ca excedentul bugetar sa fie folosit la dezvoltare. Nu este posibil sa se cheltuie pentru bunuri si servicii peste 400 miliarde lei vechi, in timp ce pentru reabilitarea drumurilor judetene, de abia, s-au gasit 111 miliarde lei vechi. Ce credeti ca se poate face cu 6,5 miliarde lei vechi la reabilitarea unui drum judetean (afalat intr-o stare deplorabila), ca drumul de la Zlatna la Almasu Mare, pana la limita cu judetul Hunedoara? La ultima sedinta ati votat cca. 6 miliarde lei vechi pentru carburanti, dar la drumurile judetene nu va ganditi. Datorita acestor aspecte, eu nu pot vota un buget, destinat, cu precadere sectiunii de functionare si in detrimentul dezvoltarii judetului Alba”.

ELIT

Stand si analizand toate aceste aspecte relatate de catre consilierul judetean Ursales Traian Nicolae, nu poti decat sa-i dai dreptate, cand vezi sume de 3,73 miliarde, doar pentru achizitionarea materialelor de curatenie. Este mult prea mult pentru a putea intelege, necesarul acestei sume.

Comunicat de presă, Traian Ursaleș

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Pesedistele 4 februarie 2018 at 17:28

Bravo Ursales ar fi nevoie de cel putin 10 ca tine in Consiliul Judetean ….locul in care toti, indiferent de partid, se cam dumitreluiesc in 2 ani.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...