Rămâi conectat

Politică Administrație

Consilierii locali stabiliesc taxele pentru funcționarea ”Parcului Sărbătorilor de Iarnă” și a patinoarului din Cetate

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Unul dintre proiectele de hotărâre propuse Consiliului Local al Municipiului Alba Iulia spre dezbatere şi aprobare în ședința de miercuri, 28 noiembrie, vizează Parcului Sărbătorilor de Iarnă ce va funcționa, în perioada 1 decembrie 2012 – 15 ianuarie 2013, în Piața Cetății din Alba Iulia.

Aici vor fi amplasate chioşcuri din lemn, destinate desfăşurării de activităţi de alimentaţie publică, activităţi de comercializare a produselor de artizanat şi a produselor industriale de sezon. O parte din chioşcuri vor fi executate de către comercianţii doritori să participe la acest eveniment pe cheltuiala lor, iar altă parte vor fi executate de administrația locală urmând să fie închiriate. În parc vor mai fi amplasate Căsuţa lui Moş Crăciun, o scenă în aer liber unde să se desfăşoare spectacole, bradul de Crăciun și un patinoar artificial demontabil, cu o suprafață de 700 mp, răspunzându-se astfel solicitărilor făcute de amatorii de sporturi de iarnă în aer liber.

Pentru acoperirea cheltuielilor cu patinoarul (care sunt foarte mari) și a celor aferente funcţionării parcului sunt propuse taxe speciale: pentru activitatea de alimentaţie publică – 1 leu/mp/zi; pentru comercializarea produselor de artizanat şi a produselor industriale de sezon – 0,8 lei/mp/zi; pentru închirierea chioşcurilor pentru activitatea de alimentaţie publică – 2 lei/mp/zi; pentru închirierea chioşcurilor pentru desfacerea produselor de artizanat şi a produselor industriale de sezon 1 leu/mp/zi; taxa de utilizare temporară a locurilor publice pentru amplasarea patinoarului în cuantum de 0,1 lei/mp/zi.

Pentru amplasarea patinoarului, am contactat mai multe societăţi din ţară care desfaşoară activitate în acest domeniu şi am studiat modalitatea în care alte primării din ţară au amplasat patinoare în cadrul acestor parcuri ale sărbătorilor de iarnă. Din informaţiile ce ne-au fost furnizate a rezultat faptul că pentru închirierea unui patinoar ar fi necesară o sumă cuprinsă între 30.000 şi 40.000 de euro, la care se adaugă cheltuielile de exploatare (apă, energie electrică, personal de deservire, etc), ori noi nu dispunem de aceste sume. Alte primării din ţară au cumpărat patinoare la preţuri cuprinse între 300.000 şi 400.000 de euro, sume de care noi nu dispunem. Tarifele cu care firmele închiriază patinoare sunt de circa 10% din preţul de achiziţie al unui asemenea echipament, având în vedere că durata de exploatare a unui asemenea obiectiv este de 10 ani. În alte localităţi din ţară s-au încheiat contracte de asociere între Primărie şi firmele care deţin aceste echipamente, însă noi nu considerăm ca fiind legală o astfel de soluţie, motive pentru care propunem soluţia stabilirii unei taxe speciale pentru amplasarea patinoarului, taxă ce va fi achitată de către societatea care îl va amplasa, aceasta asigurând şi exploatarea, transportul şi întreţinerea acestuia pe întreaga perioadă”, precizează reprezentanții administrației locale în raportulde specialitate ce însoțește propunerea de hotărâre.

Aceștia mai spun că banii încasați din respectivele taxe vor fi folosiți pentru plata energiei electrice, apa-canal, iluminat public, paza zonei, amplasarea toaletelor ecologice şi a containerelor destinate colectării gunoiului, asigurarea unei macarale de 3-4 tone şi a unui stivuitor necesare încărcării/descărcării din mijlocul de transport a patinoarului artificial şi a celorlalte echipamente necesare bunei funcţionări a acestuia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea