Consilierii locali Nicolae Bumbu și Mircea Trifu continuă demersurile privind rezolvarea problemelor la rețeaua de canalizare pe străzile Primăverii, Mărăşti, Florilor, Plevnei, Siretului şi Bucureşti

În luna septembrie a anului 2017, consilierii locali ai municipiului Alba Iulia Mircea Trficu și Nicolae Bumbu au demarat o acţiune cetăţenească, împreună cu locuitorii străzilor Primăverii, Mărăști, Florilor, Plevnei, Siretului și București, aflate în centrul municipiului Alba Iulia, pentru a fi rezolvată problema neplăcută privind inundaţiile care afectează străzile, gospodăriile şi aleile pietonale, după ploi torenţiale sau scurte, din cauza sistemelor de canalizare defecte sau incapabile de a colecta întregul volum de apă şi deşeuri reziduale.

”Am făcut, în prima fază, două adrese către Primăria municipiului Alba Iulia şi către furnizorul de servicii APA CTTA SA Alba Iulia, în care am cerut explicaţii. Răspunsul acestora a fost, în principiu, că «sistemul de canalizare de pe străzile la care faceţi referire nu necesită reparaţii, este 100% funcţional, depăşirea capacităţii de preluare înregistrându-se doar în situații de fenomene meteo extreme (ploi torenţiale de o intensitate deosebită), coroborat cu extinderea suprafeţelor construite faţă de momentul proiectării şi executării acestuia» și «grupurile de pompare din staţia de pompare ape orăşeneşti (ape uzate + ape pluviale) ale municipiului Alba Iulia (SP 11, strada Ferdinand nr. 70) funcţionează 24 de ore din 24, funcţionare automatizată, funcţionarea acestora fiind supravegheată continuu de personalul de exploatare al staţiei. Pentru siguranţa funcţionării în regim continuu, staţia de pompare este dotată cu un grup electrogen, cu pornire automată la întreruperea accidentală a alimentării cu energie electrică». Mai pe scurt, conform Primăriei municipiului Alba Iulia şi societății APA CTTA SA, totul funcţionează perfect, iar de vină e ploaia şi oamenii care construiesc!”, a declarat Mircea Trifu, consilier local independent al municipiului Alba Iulia.

ELIT

La rândul său, consilierul local Nicolae Bumbu a adăugat că ”acest răspuns ne-a nemulțumit profund şi ca urmare ne-am adresat Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, A.N.R.S.C., prin adresa nr. 512891/04.12.2017. Prin răspunsul dat de A.N.R.S.C. nr. 512891/13.12.2017 ne-au fost comunicate următoarele: «Având în vedere cele menţionate de dumneavoastră, petiţia a fost transmisă spre analiză către Primăria municipiului Alba Iulia, Instituţia Prefectului – Județul Alba, Consiliul Judeţean Alba, Direcţia de Sănătate Publică Alba şi Curtea de Conturi Alba, urmând a se verifica aspectele semnalate şi luarea măsurilor legale ce se impun. (…) A.N.R.S.C. va demara o acţiune de verificare a aspectelor semnalate»”. Am avut o întâlnire cu conducerea de la APA CTTA SA, care ne-a asigurat că în zilele următoare vom face împreună o inspecţie a tronsoanelor de canalizare şi o verificare a funcţionării pompelor automatizate, inspecție la care vom invita şi reprezentanţi ai străzilor amintite. Vom continua acţiunile până la elucidarea adevărului şi rezolvarea problemelor, prin toate mijloacele legale şi nu excludem, în final, să cerem sprijinul justiţiei dacă va fi cazul”.

Mihail David - 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

bogdan 13 februarie 2018 at 13:04

felicitari Bumbu !

CIUFU 13 februarie 2018 at 20:22

DOMNU TRIFU CU SEMAFOARELE CUM STAM?
TOT ASA FUNCTIONEAZA.

TH 14 februarie 2018 at 6:44

SI STRADA TRANDAFIRILOR ????????

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...