Rămâi conectat

Economie

Consiliere și formare profesională pentru șomeri din mediul rural în domenii din sectorul meșteșugăresc

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Conferinta Pakiv 2013 (4)Asociaţia Pakiv Romania în parteneriat cu SC Technical Training SRL București și Techniki Ekpedeftiki SA Grecia a organizat miercuri, 28 mai 2014, Conferința de lansare a proiectului ”Dezvoltare rurală durabilă prin revitalizarea meșteșugurilor”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013,  Axa prioritară 5, ”Promovarea măsurilor active de ocupare”.

Potrivit unui comunicat remis presei de Pakiv, proiectul va fi implementat pe o perioadă de 18 luni și își propune să contribuie la creșterea calității vieții în mediul rural din Regiunile Centru, Nord-Vest și Vest prin îmbunătățirea calității forței de muncă și a gradului de ocupare în sectorul meșteșugăresc.

În cadrul proiectului ”Dezvoltare rurală durabilă prin revitalizarea meșteșugurilor” vor fi furnizate servicii integrate de informare, consiliere și de formare profesională în mediul rural pentru cel puțin 1000 de șomeri, persoane ocupate în agricultura de subzistență și persoane inactive. Programele de formare profesională vizează calificarea a 875 dintre viitorii beneficiari ai proiectului în domenii din sectorului meșteșugăresc, cu ar fi: lucrători în executarea de produse artizanale din lemn și alte materiale, lucrători asamblori materiale din textile și piele, țesători și tricotori, tâmplari, tapițeri, lucrători în broderie și blănari, olari. După finalizarea programelor de formare, 30 dintre absolvenții care au obținut certificate de calificare vor fi susținuți și asistați să-și înființeze mici afaceri meșteșugărești care să contribuie atât la creșterea calității vieții acestora și a familiilor lor, precum și la dezvoltarea comunităților din care fac parte.

La Conferința de lansare a proiectului sunt invitați să participe atât potențialii beneficiari ai proiectului: șomeri, persoane ocupate în agricultura de subzistență, persoane inactive, cât și reprezentanții autorităților  publice locale și centrale, reprezentanții societății civile, reprezentanții mediului de afaceri, reprezentanții mediului academic și universitar, mass media locală și centrală și alți actori relevanți care sunt implicați sau doresc să se implice în reducerea șomajului și creșterea calității vieții în mediul rural.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) se pregăteşte să lanseze o nouă măsură de finanţare cu fonduri europene pentru fermierii care vor să-şi cumpere utilaje noi. Sprijinul urmează să fie de maximum 400.000 de euro/fermă. Potrivit declaraţiei secretarului de stat în MADR, Sorin Moise, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea