Ziarul Unirea

Consilier local din Alba Iulia: Ați jignit pe mii de albaiulieni care au scris petiții, cereri, solicitări către primărie și nu au primit niciodată răspuns

Consilier local din Alba Iulia: Ați jignit pe mii de albaiulieni care au scris petiții, cereri, solicitări către primărie și nu au primit niciodată răspuns

„Vă bateți joc de oameni chemându-i în ședințele de consiliul local și nu știți, după 3 ani, atribuțiile consiliului local, care nu se ocupă cu dezbaterea problemelor cetățenilor. Aceștia să se adreseze aparatului de specialitate!”

ELIT

Așa mi s-a adresat ieri, în ședință publică domnul profesor Sandu Cornel, în calitate de președinte de ședință
Am postat mai jos Art .225 din codul administrativ, din care reiese, clar, că cel care nu cunoaște atribuțiile consilierilor locali este chiar dânsul.

Iată răspunsul meu pe această problemă pentru domnul Sandu:

În calitate de președinte al ședinței Consiliului Local de ieri nu m-ați jignit pe mine, ci i-ați jignit pe mii de albaiulieni care au scris petiții, cereri, solicitări către primărie și nu au primit niciodată răspuns.

Voi continua să-i invit pe albaiulieni la ședințele publice!! ale consiliului local ca să vă poată privi în ochi atunci când le spuneți că problemele lor nu au soluție. Și vă asigur că vor veni în număr tot mai mare să vă întrebe lunar, pe dvs și administrația catastrofală pe care o susțineți de ani buni!

1. De ce după 30 de ani n-ați fost în stare să asfaltați măcar un drum între Alba Iulia și Micești, în zona Ana Ipătescu din Partoș, în zona din jurul străzii Emil Racoviță, în zona numită „Dinamită”, în zona din jurul străzilor Făgărașului, Tarniței, Pădurii, Baba Novac, Alcala de Henares și de fapt în toate zonele în dezvoltare din oraș.

2.De ce trebuie să înghită praful zilnic și să-și rupă mașinile prin gropile și noroaiele provocate de incompetența voastră?

3.De ce-i blocați pe oameni până și să realizeze rețele electrice pe banii lor, în timp ce primăria refuză să facă niște nenorocite de cereri către Electrica, care are obligația legală să facă acest lucru?

4. De ce n-ați fost în stare de 30 de ani să faceți măcar o pistă modernă pentru alergare și ați transformat Stadionul Cetate în ruină?

5. De ce ați distrus ștrandul public și-i mințiți pe oameni, în bătaie de joc, că le faceți ștranduri prin pădure?

6 De ce n-ați fost în stare să faceți în 30 de ani o zonă de dezvoltare economică, lângă centura orașului, care să aducă venituri la primărie așa cum a făcut domnul Damian la Ciugud?

7. De ce ați făcut cadouri hectare de teren în centrul orașului, ați vândut și concesionat bunurile primăriei la prețuri de nimic și ați aprobat pe bandă rulantă o adevărată cotețărie urbanistică în tot orașul?

Să vă întrebe, domnule Sandu, de ce nu ați fost în stare în 30 de ani să puneți pe masă un „proiect de oraș” sau de ce ați transformat consiliul local într-un balamuc politic?

Să vă întrebe de ce în 30 de ani nu ați reușit să construiți măcar o instituție publică în Alba Iulia, ați lăsat în paragină școala generală din Micești iar numărul de copii a ajuns să fie de 3 ori mai mare decât numărul de locuri pe care le puteți oferi în creșele pe care refuzați să le construiți.

Să vă întrebe de ce ați vândut pe nimic toate centralele termice dintre blocuri unor șmecheri în loc să faceți măcar o parcare în 30 de ani, iar acum le puneți taxe pe lipsa locurilor de parcare create de voi.

Să vă întrebe cum ați reușit să îndatorați Alba Iulia la bănci, s-o angajați în contracte pe care nu le mai poate plăti și acum nu mai aveți bani nici să tăiați buruienile din oraș.

Să vă întrebe de ce, în aceste condiții, v-ați pus salariile cele mai mari din România?

Să vă întrebe de ce ați votat împotriva creșterii burselor pentru elevi și de ce ați votat împotriva acordării de reducere cu 50 la sută a abonamentelor elevilor pe transportul în comun.

Să vă întrebe de ce nu ați fost în stare să rezolvați în 30 de ani problema gunoaielor care sufocă tot orașul?

Să vă întrebe de ce v-au trebuit 30 de ani, mii de petiții și rugăminți, pe care le-ați ignorat, ca să montați două amărâte de giratoare din plastic la intrarea în Bărăbanț și la intersecția centurii orașului cu strada Mărășești ca să nu mai moară oameni în acele intersecții.

Și să vă întrebe de ce conducerea primăriei și-a bătut joc de un albaiulian, care a avut curajul s-o critice și l-a amendat cu 40.000 de lei pentru soclul unui gard construit de fostul proprietar în urmă cu 15 ani!

Și mă opresc aici, dar albaiulienii nu se vor opri pentru că acum au cu adevărat un consilier local al lor!!

Și asta vă enervează amarnic, știu!

O sâmbătă plăcută să aveți, domnule profesor, și vă rog să vă faceți timp să citiți, totuși, codul administrativ din care, mai jos, am postat un mic articol ca să vă elucidați cum stă treaba cu cetățenii dar mai ales cu consilierii locali.

Mircea TRIFU, consilier local A.N.A.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

Roco 1 septembrie 2019 at 7:48

Daca problema ar fi doar la Alba Iulia. Si la Sebes, alta primarie PNL=PDL nu baga in seama petiile pe care le semneaza zeci de cetateni de ani buni. Prostii sunt cautati doar la vot, cind smecherii pun iar placa cu ciuma rosie. Oamenii stiu insa ca pot cere si sprijinul justitiei.

Vasile 1 septembrie 2019 at 9:47

As avea si eu o intrebare: unde au fost curajul si toate intrebarile in perioada cand Zeus inca nu era europarlamentar?

Muresan 1 septembrie 2019 at 15:46

Marea dezamăgire este ca tot ei care promit multe in alegeri de la crearea licurilor de munca si pana a intelege nevoile cetățenilor nu fac nimic, cu pensii ocupă un loc în consiliul local și un altul în altă instituție publică, cum face si Androneasca Rodica, școala, consiliul local și mai stie „dânsa ” mare dezamăgire pentru noi tineretul de azi care nu putem ocupa un post din cauza lor, sa le fie rusine asta daca au !!!

ciclop 2 septembrie 2019 at 10:16

de ce , de ce , de ce , !!! pentru ca ati bagat capul intre urechi si l-ai votat , in fruntea primariei, 20 de ani , pe alde halva-moka- piata Sfantul asteapta , ba drept multumire pentru „maretele realizari ” pe care le enumerati , l-ati trimis si ca reprezentant al tarii in Comisia Europeana , trai nineaca pe banii tarii.

Comentariile sunt oprite