Rămâi conectat

Politică Administrație

Consilier local din Alba Iulia: Ați jignit pe mii de albaiulieni care au scris petiții, cereri, solicitări către primărie și nu au primit niciodată răspuns

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilier local din Alba Iulia: Ați jignit pe mii de albaiulieni care au scris petiții, cereri, solicitări către primărie și nu au primit niciodată răspuns

„Vă bateți joc de oameni chemându-i în ședințele de consiliul local și nu știți, după 3 ani, atribuțiile consiliului local, care nu se ocupă cu dezbaterea problemelor cetățenilor. Aceștia să se adreseze aparatului de specialitate!”

Așa mi s-a adresat ieri, în ședință publică domnul profesor Sandu Cornel, în calitate de președinte de ședință
Am postat mai jos Art .225 din codul administrativ, din care reiese, clar, că cel care nu cunoaște atribuțiile consilierilor locali este chiar dânsul.

Iată răspunsul meu pe această problemă pentru domnul Sandu:

În calitate de președinte al ședinței Consiliului Local de ieri nu m-ați jignit pe mine, ci i-ați jignit pe mii de albaiulieni care au scris petiții, cereri, solicitări către primărie și nu au primit niciodată răspuns.

Voi continua să-i invit pe albaiulieni la ședințele publice!! ale consiliului local ca să vă poată privi în ochi atunci când le spuneți că problemele lor nu au soluție. Și vă asigur că vor veni în număr tot mai mare să vă întrebe lunar, pe dvs și administrația catastrofală pe care o susțineți de ani buni!

1. De ce după 30 de ani n-ați fost în stare să asfaltați măcar un drum între Alba Iulia și Micești, în zona Ana Ipătescu din Partoș, în zona din jurul străzii Emil Racoviță, în zona numită „Dinamită”, în zona din jurul străzilor Făgărașului, Tarniței, Pădurii, Baba Novac, Alcala de Henares și de fapt în toate zonele în dezvoltare din oraș.

2.De ce trebuie să înghită praful zilnic și să-și rupă mașinile prin gropile și noroaiele provocate de incompetența voastră?

3.De ce-i blocați pe oameni până și să realizeze rețele electrice pe banii lor, în timp ce primăria refuză să facă niște nenorocite de cereri către Electrica, care are obligația legală să facă acest lucru?

4. De ce n-ați fost în stare de 30 de ani să faceți măcar o pistă modernă pentru alergare și ați transformat Stadionul Cetate în ruină?

5. De ce ați distrus ștrandul public și-i mințiți pe oameni, în bătaie de joc, că le faceți ștranduri prin pădure?

6 De ce n-ați fost în stare să faceți în 30 de ani o zonă de dezvoltare economică, lângă centura orașului, care să aducă venituri la primărie așa cum a făcut domnul Damian la Ciugud?

7. De ce ați făcut cadouri hectare de teren în centrul orașului, ați vândut și concesionat bunurile primăriei la prețuri de nimic și ați aprobat pe bandă rulantă o adevărată cotețărie urbanistică în tot orașul?

Să vă întrebe, domnule Sandu, de ce nu ați fost în stare în 30 de ani să puneți pe masă un „proiect de oraș” sau de ce ați transformat consiliul local într-un balamuc politic?

Să vă întrebe de ce în 30 de ani nu ați reușit să construiți măcar o instituție publică în Alba Iulia, ați lăsat în paragină școala generală din Micești iar numărul de copii a ajuns să fie de 3 ori mai mare decât numărul de locuri pe care le puteți oferi în creșele pe care refuzați să le construiți.

Să vă întrebe de ce ați vândut pe nimic toate centralele termice dintre blocuri unor șmecheri în loc să faceți măcar o parcare în 30 de ani, iar acum le puneți taxe pe lipsa locurilor de parcare create de voi.

Să vă întrebe cum ați reușit să îndatorați Alba Iulia la bănci, s-o angajați în contracte pe care nu le mai poate plăti și acum nu mai aveți bani nici să tăiați buruienile din oraș.

Să vă întrebe de ce, în aceste condiții, v-ați pus salariile cele mai mari din România?

Să vă întrebe de ce ați votat împotriva creșterii burselor pentru elevi și de ce ați votat împotriva acordării de reducere cu 50 la sută a abonamentelor elevilor pe transportul în comun.

Să vă întrebe de ce nu ați fost în stare să rezolvați în 30 de ani problema gunoaielor care sufocă tot orașul?

Să vă întrebe de ce v-au trebuit 30 de ani, mii de petiții și rugăminți, pe care le-ați ignorat, ca să montați două amărâte de giratoare din plastic la intrarea în Bărăbanț și la intersecția centurii orașului cu strada Mărășești ca să nu mai moară oameni în acele intersecții.

Și să vă întrebe de ce conducerea primăriei și-a bătut joc de un albaiulian, care a avut curajul s-o critice și l-a amendat cu 40.000 de lei pentru soclul unui gard construit de fostul proprietar în urmă cu 15 ani!

Și mă opresc aici, dar albaiulienii nu se vor opri pentru că acum au cu adevărat un consilier local al lor!!

Și asta vă enervează amarnic, știu!

O sâmbătă plăcută să aveți, domnule profesor, și vă rog să vă faceți timp să citiți, totuși, codul administrativ din care, mai jos, am postat un mic articol ca să vă elucidați cum stă treaba cu cetățenii dar mai ales cu consilierii locali.

Mircea TRIFU, consilier local A.N.A.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea