Rămâi conectat

Actualitate

Conserve cu excremente de urs, vândute ca suvenir în Covasna. Comisar OPC: „Am rămas perplex”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Conserve cu excremente de urs, vândute ca suvenir în Covasna. Comisar OPC: „Am rămas perplex”

Excremente de urs la conservă este cel mai inedit produs care se vinde în această perioadă amatorilor de suveniruri. „Minunăția” se vinde în județele Covasna și Harghita, iar producătorii sunt cunoscuți pentru berea şi chipsurile „Csíki Sör” şi „Csíki Csipsz”. O conservă costă 40 de lei.

O cutie cu „Urme de urs” are 30 de grame de conţinut, iar firma producătoare garantează că excrementele sunt autentic-secuieşti, scrie presa locală din Târgu Mureș.

Șeful OPC spune că produsul nu poate fi scos de la comercializare, pentru că pe etichetă scrie că nu este destinat consumului de către oameni.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Se vinde la noi în judeţ, am găsit la Târgu Secuiesc, într-un bar care are franciza celor de la Lixid Project, cei care fac berea Csíki Sör şi chipsurile cu aceeaşi denumire. Am înţeles că e un fel de suvenir, nu au putut să ne dea o explicaţie. Se dă şi un termen de valabilitate, care e aiurea, nu înţeleg la ce să dai termen de valabilitate dacă nu este produs alimentar. Traducerea nu este completă, se afirmă acolo că este produs secuiesc, produs în Székelyföld şi că se poate lucra cu el, se poate lua în mână şi mula ca o plastilină, aşa mi s-a explicat. Te-ai putea juca cu el, într-un fel, dar nu ştiu dacă e în regulă, ce se întâmplă dacă un copil se joacă cu el şi îl bagă în gură?”, a declarat șeful OPC Covasna, pentru WeRadio.

Eticheta are un avertisment, prin care se explică faptul că produsul nu trebuie lăsat la îndemâna copiilor.

„Eu am rămas perplex când am văzut conserva, are 30 de grame, e o bucăţică mică înăuntru, e uşoară, dar nu mi-a venit să cred. Dacă are avertismentul, nu avem ce să facem nu este produs comestibil, se pare că ar fi suvenir”, a mai spus comisarul-șef OPC, pentru sursa citată.

Eticheta de pe conservă mai arată faptul că produsul conţine 100% excremente de urs brun transilvănean, „fără gluten, fără conservanţi, vegan”, iar nedeschis, îşi păstrează calitatea pe termen nelimitat în interiorul ambalajului. În schimb, după deschidere, trebuie „folosit” în termen de 22 de ore.

Sursa: adevarul.ro
Foto: WeRadio


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

21 decembrie 2022, COVID-19 în Alba. 8 noi infectări și niciun deces, în ultimele 24 de ore, în județ

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

21 decembrie 2022, COVID-19 în Alba. 8 noi infectări și niciun deces, în ultimele 24 de ore, în județ

La nivelul județului Alba, miercuri, 20 decembrie 2022, s-au înregistrat 8 infectări cu COVID-19, potrivit datelor transmise de DSP Alba.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Alba, nu a fost înregistrat niciun deces în rândul persoanelor bolnave de COVID-19.

Elit - Gustul Desăvârșit

Astfel, numărul total al cazurilor înregistrate ajunge la 59777 de persoane confirmate, 58550 persoane vindecate, 1.311 decese.

Marți, în județul Alba au fost prelucrate în total 129 teste, 26 PCR, 103 de teste rapide.

Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 507998 mai exact, 366830 de teste PCR și 141168 de teste rapide.

De unde provin cazurile:
ALBA IULIA – 1
BLAJ – 1
CUGIR – 1
SEBEȘ – 1

Reinfectări:
ALBA IULIA – 1
MOGOȘ – 1


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Premieră la pompe: Prețul benzinei standard a scăzut sub 6 lei pe litru

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Premieră la pompe: Prețul benzinei standard a scăzut sub 6 lei pe litru

Astăzi, prețul unui litru de benzină standard a scăzut sub 6 lei, cel mai mic preț din țară fiind de 6,49 lei pentru un litru, iar după compensarea de 50 de bani din partea statului, prețul de vânzare scade la 5,99 lei/litru.

A scăzut și prețul benzinei premium, cel mai mic preț sub care de vinde astăzi acest carburant fiind de 6,45 lei cu compensarea de 50 de bani aplicată.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prețuri sub 6 lei pentru litrul de benzină nu s-au mai întâlnit în România din vara și toamna anului 2021, arată datele Peco Online.

Motorina s-a menținut la prețul de ieri, un litru de motorină standard fiind oferit cu 7,16 lei (cu compensarea inclusă), iar un litru de motorină premium cu 8,02 lei (cu compensarea inclusă).

Cum a evoluat prețul benzinei în ultimii ani

Prețul benzinei a atins minimul ultimilor 10 ani în 2020 (1 mai – 4,27 lei pe litru), însă apoi a urmat o creștere susținută care a dus prețul în jurul valorii de 6 lei pe litru. După o stagnare în toamna lui 2021, a urmat o nouă creștere puternică, iar prețul litrului de benzină standard a depășit 8,50 de lei în iunie 2022.

Aplicarea compensării de 50 de bani de la începutul lunii iulie a pornit scăderea prețului, arată datele Peco Online. Benzina s-a mai scumpit temporar în noiembrie, însă apoi a revenit pe scădere până la valoarea de astăzi, 20 noiembrie, când prețul necompensat este de 6,5 lei pe litru la pompă, ceea ce înseamnă că este de 6 lei pe litru la casa de marcat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

De la 1 ianuarie 2023, românii neasigurați vor beneficia de mai multe consultaţii gratuite la medicii de familie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele neasigurate vor beneficia, de la 1 ianuarie 2023, de mai multe consultaţii gratuite la medicii de familie. Cei suspectaţi de boli contagioase vor face gratis şi unele investigaţii. Aceste schimbări decise de autorități i-au revoltat pe mulți dintre cei care, deși cotizează, de multe ori sunt nevoiți să plătească pentru analize și alte servicii medicale.

Din ianuarie, persoanele care nu pot face dovada calităţii de asigurat vor avea dreptul, de exemplu, la consultaţii de prevenţie, dar şi pentru afecţiuni cronice. Aşa s-a convenit cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Până acum, medicul le putea asigura un examen privind starea generală de sănătate, o consultație pentru boli infecto-contagioase și servicii de planificare familială o dată pe an.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Exact ca orice persoană care are asigurare medicală, şi persoanele care nu au asigurare vor putea să se programeze la medicul de familie atunci când sunt răciţi, nu ştiu cum să-şi ia medicamentele pe care şi le cumpără. Nu vor primi bilet de trimitere sau reţete compensate”, explică dr. Raluca Zoițanu, preşedinte, Federaţia Patronatelor Medicilor de Familie din România.

Pentru anumite categorii de boli, pachetul minimal va cuprinde şi anumite investigaţii.

”Dacă sunt boli de exemplu infecţioase, evident că vor avea acces şi la investigaţii, pentru că bolile transmisibile nu ţîn cont de calitatea de asigurat sau de neasigurat. Ele se transmit. Şi atunci, ca să opreşti transmiterea, trebuie să ai un diagnostic”, spune ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Serviciile pentru neasiguraţi vor fi plătite din bugetul de stat, prin Ministerul Sănătății. Medicii de familie ridică însă şi problema eticii.

”Foarte mulţi nu au reușit să facă analize sau alte investigaţii decontate de către casă. Ajungi şi te gândeşti tu, ca cetăţean care plăteşti asigurările de sănătate, de fapt, de ce le plăteşti? De ce te obligă statul să plătești asigurări de sănătate dacă la nivelul cabinetului de medicină de familie, tu ai exact aceleaşi drepturi ca un cetăţean care nu plăteşte niciun fel de asigurări”, spune dr. Daciana Toma, vicepreşedinte, Societatea Naţională de Medicină Familiei.

”Vor fi nişte consultaţii care se vor supraadăuga peste consultaţiile pe care le avem în mod obişnuit. Pacienţii neasiguraţi vor veni în rând cu toţi aceştia care plătesc asigurări de sănătate care şi aşa unii dintre ei sunt supăraţi că ei plătesc mult la asigurări şi beneficiază puţin”, este de părere dr. Eva Cristescu, medic de familie în Bucureşti.

Mulţi dintre cei neasiguraţi nici nu trec pe la medicul de familie. Merg direct la camera de gardă, la urgenţe, unde beneficiază şi de analize gratuite. Detaliile privind serviciile gratuite vor apărea în noile norme de aplicare a Contractului-cadru privind asistenţa medicală, prelungit până la sfârşitul lui martie.

Sursa: stiri.tvr.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea