Rămâi conectat

Politică Administrație

Conform deputatului Călin Potor: Sechestrul pus pe averile viceprimarilor din Alba Iulia confirmă suspiciunile procurorilor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    Încă de acum câteva săptămâni atrăgeam atenţia opiniei publice referitor la faptul că dosarele instrumentate de către procurorii anticorupţie le dau mari bătăi de cap celor care conduc vremelnic Primăria Alba Iulia. În special celor doi viceprimari, care sunt chemaţi tot mai des să dea declaraţii şi s-au trezit cu sechestru asigurator pus de procurori în dosarul cu banii daţi pentru echipa de fotbal.
Ceea ce am declarat la momentul respectiv, că celor doi viceprimari li s-a pus sechestru pe case, maşini şi conturi, s-a adeverit când a apărut în presa locală copia unui extras de carte funciară care demonstrează negru pe alb că viceprimarul Paul Voicu are sechestru asigurator pe avere pentru suma de 8 milioane de lei. Exact ce spuneam noi: că există suspiciuni din partea procurorilor privind acordarea respectivelor sume de bani pentru echipa de fotbal, iar în aceste condiţii se procedează la impunerea sechestrului. Nu comentăm declaraţiile fără argumente ale colegilor de partid ai celor doi viceprimari, care acuzau PNL Alba şi candidatul USL la primăria Alba Iulia, că vehiculează informaţii false, pe surse. Nu le comentăm pentru simplul motiv că aceste informaţii sunt adevărate.
Presiunea dosarelor îi determină pe consilierii puterii să facă gesturi disperate. După ce au adoptat o hotărâre prin care Consiliul local Alba Iulia s-a constituit ca parte civilă în acest dosar, aceiaşi consilieri au cerut revocarea deciziei. Când au văzut că nu este nimeni de acord cu revocarea hotărârii au găsit o altă gogoriţă: angajarea unui expert care să verifice atât contractele semnate de consiliul local cu clubul de fotbal, cât şi documentele contabile. În acest fel aleşii locali ai puterii recunosc faptul că nu au încredere în funcţionarii din primărie. Doar primăria are bani de dat şi „experţilor”, chiar dacă are angajaţi care pot face acelaşi lucru.
Sechestrul pus pe averile lui Voicu şi Bogăţan confirmă, după cum noi am mai spus, ceea ce ştie toată lumea din Alba Iulia dar nu are nimeni curajul, cu excepţia lui Călin Potor, să spună în public: există mari suspiciuni de corupţie în Primăria Alba Iulia, iar sumele despre care se vorbeşte în aceste dosare de la DNA este de ordinul milioanelor de euro. Două milioane în dosarul cu fotbalul şi trei milioane de euro în cel cu subvenţiile la transportul în comun. Până acum.
Urmează probabil şi dosarul cu lucrările din Cetatea Alba Carolina, unde potrivit unor surse, facturile au fost umflate şi cu 500 la sută. Ca să nu mai vorbim de faptul că se cheltuiesc nu mai puţin de 65 de milioane de euro pentru refacerea Cetăţii. Am mai spus-o şi o mai spunem: cu aceşti bani se putea construi o cetate nou-nouţă. Mai mult amenjarea cetăţii se face cu sacrificarea a două parcuri, ultimele din oraş. Custozza a dispărut în întregime, iar din parcul din faţa Catedralei Ortodoxe va rămâne doar o parte. Restul va fi ras de buldozerele firmelor prietene ale primarului demolator.
Suntem curioşi ce vor face onor consilierii locali ai PDL în momentul în care vor fi făcute publice contractele cu firma care execută lucrările din Cetatea Alba Carolina, după ce primarul Mircea Hava a fost obligat de instanţă să desecretizeze aceste contracte. Aşa vor şti toţi locuitorii municipiului cum au fost daţi banii şi la ce preţuri s-a lucrat acolo. Şi aşa se va afla ceea ce noi spunem de mult timp: că lucrările din Cetate au fost „umflate” pentru ca firmele apropiate puterii portocalii să îşi umple buzunarele fără ruşine.
Sunt lucruri care îi deranjează pe locuitorii din Alba Iulia. În loc să muncească în folosul oamenilor conducerea primăriei dă declaraţii la DNA, în loc să le facă viaţa mai bună albaiulienilor şi să creeze zone de verdeaţă Hava distruge toate parcurile din oraş. Dacă voia putea să aducă investiţii în Alba Iulia şi să facă locuri de muncă. Doar că primarului prea puţin îi pasă!



Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților

Bogdan Ilea

Publicat

în

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților Primăria municipiului Alba Iulia se pregătește de curățenia de primăvară. Mai multe zone din oraș urmează să fie măturate sau curățate între 4 aprilie și 11 mai.  Începe curățenia de primăvara în Municipiul Alba Iulia, în perioada 01.04.2024 – 11.05.2024. Se vor executa lucrări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea