Rămâi conectat

Politică Administrație

Conform deputatului Călin Potor: Sechestrul pus pe averile viceprimarilor din Alba Iulia confirmă suspiciunile procurorilor

Publicat

în

    Încă de acum câteva săptămâni atrăgeam atenţia opiniei publice referitor la faptul că dosarele instrumentate de către procurorii anticorupţie le dau mari bătăi de cap celor care conduc vremelnic Primăria Alba Iulia. În special celor doi viceprimari, care sunt chemaţi tot mai des să dea declaraţii şi s-au trezit cu sechestru asigurator pus de procurori în dosarul cu banii daţi pentru echipa de fotbal.
Ceea ce am declarat la momentul respectiv, că celor doi viceprimari li s-a pus sechestru pe case, maşini şi conturi, s-a adeverit când a apărut în presa locală copia unui extras de carte funciară care demonstrează negru pe alb că viceprimarul Paul Voicu are sechestru asigurator pe avere pentru suma de 8 milioane de lei. Exact ce spuneam noi: că există suspiciuni din partea procurorilor privind acordarea respectivelor sume de bani pentru echipa de fotbal, iar în aceste condiţii se procedează la impunerea sechestrului. Nu comentăm declaraţiile fără argumente ale colegilor de partid ai celor doi viceprimari, care acuzau PNL Alba şi candidatul USL la primăria Alba Iulia, că vehiculează informaţii false, pe surse. Nu le comentăm pentru simplul motiv că aceste informaţii sunt adevărate.
Presiunea dosarelor îi determină pe consilierii puterii să facă gesturi disperate. După ce au adoptat o hotărâre prin care Consiliul local Alba Iulia s-a constituit ca parte civilă în acest dosar, aceiaşi consilieri au cerut revocarea deciziei. Când au văzut că nu este nimeni de acord cu revocarea hotărârii au găsit o altă gogoriţă: angajarea unui expert care să verifice atât contractele semnate de consiliul local cu clubul de fotbal, cât şi documentele contabile. În acest fel aleşii locali ai puterii recunosc faptul că nu au încredere în funcţionarii din primărie. Doar primăria are bani de dat şi „experţilor”, chiar dacă are angajaţi care pot face acelaşi lucru.
Sechestrul pus pe averile lui Voicu şi Bogăţan confirmă, după cum noi am mai spus, ceea ce ştie toată lumea din Alba Iulia dar nu are nimeni curajul, cu excepţia lui Călin Potor, să spună în public: există mari suspiciuni de corupţie în Primăria Alba Iulia, iar sumele despre care se vorbeşte în aceste dosare de la DNA este de ordinul milioanelor de euro. Două milioane în dosarul cu fotbalul şi trei milioane de euro în cel cu subvenţiile la transportul în comun. Până acum.
Urmează probabil şi dosarul cu lucrările din Cetatea Alba Carolina, unde potrivit unor surse, facturile au fost umflate şi cu 500 la sută. Ca să nu mai vorbim de faptul că se cheltuiesc nu mai puţin de 65 de milioane de euro pentru refacerea Cetăţii. Am mai spus-o şi o mai spunem: cu aceşti bani se putea construi o cetate nou-nouţă. Mai mult amenjarea cetăţii se face cu sacrificarea a două parcuri, ultimele din oraş. Custozza a dispărut în întregime, iar din parcul din faţa Catedralei Ortodoxe va rămâne doar o parte. Restul va fi ras de buldozerele firmelor prietene ale primarului demolator.
Suntem curioşi ce vor face onor consilierii locali ai PDL în momentul în care vor fi făcute publice contractele cu firma care execută lucrările din Cetatea Alba Carolina, după ce primarul Mircea Hava a fost obligat de instanţă să desecretizeze aceste contracte. Aşa vor şti toţi locuitorii municipiului cum au fost daţi banii şi la ce preţuri s-a lucrat acolo. Şi aşa se va afla ceea ce noi spunem de mult timp: că lucrările din Cetate au fost „umflate” pentru ca firmele apropiate puterii portocalii să îşi umple buzunarele fără ruşine.
Sunt lucruri care îi deranjează pe locuitorii din Alba Iulia. În loc să muncească în folosul oamenilor conducerea primăriei dă declaraţii la DNA, în loc să le facă viaţa mai bună albaiulienilor şi să creeze zone de verdeaţă Hava distruge toate parcurile din oraş. Dacă voia putea să aducă investiţii în Alba Iulia şi să facă locuri de muncă. Doar că primarului prea puţin îi pasă! Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

Publicat

în

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

În ședința de astăzi, Guvernul a aprobat Memorandumul inițiat de Ministerul Economiei, prin care Cupru Min Abrud să beneficieze de un procent de 50% vărsăminte la bugetul de stat, reprezentând dividende din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Astfel, 43 de milioane de lei vor fi alocate pentru optimizarea proceselor de producție și pentru obținerea unui concentrat de cupru de calitate mai bună.

Ministrul Economiei, social-democratul Florin Spătaru, se ține de cuvânt și așa cum a promis a promovat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul Cupru Min pentru susținerea producției și a investițiilor de care are nevoie compania.

În calitate de parlamentar al județului Alba voi susține solicitările și necesitățile oamenilor de aici și voi fi mereu alături de ei. La ambele vizite ale ministrului PSD, Florin Spătaru, am promis că vom fi alături de angajați, de companie și de comunitățile locale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin promovarea Memorandumului a fost aprobată o derogare de la OG nr. 64/2001 care prevede ca societățile și companiile cu capital majoritar sau integral de stat să verse 90% din profitul pe 2021 la bugetul de stat. Prin prezentul act normativ, Guvernul a aprobat ca Societatea Cupru Min SA să verse un procent mai mic de 90%, dar nu mai puțin de 50% din profitul companiei către bugetul de stat.

Ministerul Economiei a anunțat că Planul de management al Cupru Min prevede o serie de proiecte de investiții, precum lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei de la cota 705 mdM la cota 710 mdM, proiectarea, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Premierul Nicolae Ciucă anunță memorandumul prin care CupruMin are banii necesari pentru investiții și locuri de muncă: Ce lucrări vor fi finanțate

Publicat

în

Premierul Nicolae Ciuca anunța memorandumul prin care CupruMin are banii necesari pentru investitii și locuri de munca: Ce lucrări vor fi finanțate

Premierul Nicolae Ciucă se ține de cuvânt. Azi, domnia sa a informat că guvernul a aprobat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul societății din Apuseni.

Suma rezultă din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Guvernul a acordat această derogare în cazul Cuprumim, urmare a vizitei premierului Nicolae Ciucă în Apuseni, ocazie cu care managementul companiei, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel și vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Roman, au insistat pe nevoia de retehnologizare, ceea ce înseamnă locuri de muncă noi și creșterea producției. În cazul altor companii cu capital de stat, 90% din profit a fost direcționat spre bugetul de stat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din acești bani vor fi finanțate: lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Ing. Tiberiu Rațiu, director general CupruMin


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu (deputat USR): „Performanța” Guvernului PNL-PSD-UDMR: A ratat prima tranșă din PNRR și riscă să piardă miliarde de euro

Publicat

în

Beniamin Todosiu (deputat USR): „Performanța” Guvernului PNL-PSD- UDMR: A ratat prima tranșă din PNRR și riscă să piardă miliarde de euro

Guvernul PNL-PSD-UDMR își demonstrează tot mai mult incompetența, iar activitatea dezastruoasă a Coaliției Sărăciei riscă să coste România miliarde de euro, bani europeni.

Cea mai nouă „performanță” a Executivului condus de generalul Ciucă este RATAREA primei tranșe din Planul Național de Redresare și Reziliență. Comisia Europeană a anunțat oficial că prima cerere de plată, depusă de România pentru PNRR, în valoare de 2,6 miliarde de euro, NU VA FI APROBATĂ, iar evaluarea a fost prelungită până în luna septembrie. Guvernul spera ca această primă transă să intre până la finalul lunii iulie, ceea ce ar fi fost o gură de oxigen pentru economia românească aflată în criză.

Cu alte cuvinte, Guvernul PNL-PSD-UDMR dă încă o dovadă de amatorism și delăsare, pentru că nu își îndeplinește jaloanele impuse pentru prima tranșă de fonduri europene. Situația este îngrijorătoare, deoarece aceste jaloane erau cele mai simple impuse în Planul Național de Redresare și Reziliență, iar, dacă PNL și PSD s-au încurcat la acestea, devine dramatic pentru celelalte seturi de jaloane.

Elit - Gustul Desăvârșit

Anul acesta, din PNRR, România ar fi putut primi în jur de 10 miliarde de euro, bani care ar fi putut intra în investiții, în condițiile în care economia țării e sufocată de deficitul bugetar și de inflație.

Situația este cu atât mai gravă cu cât Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene susține că această amânare vine la solicitarea Guvernului României și nu a Comisiei Europene, pentru că în regulament nu există posibilitatea ca Bruxelles-ul să ceară o asemenea amânare. E mai mult decât o dovadă că Guvernul nu și-a făcut treaba și România riscă să piardă o mare parte din banii alocați ca stat membru pentru redresare și reziliență. Această amânare pune în pericol și cea de-a doua cerere de plată pe care, potrivit regulamentului, România o poate depune în decursul acestui an.

Ce face în acest timp Guvernul PNL-PSD-UDMR? Cum îi stă bine unui guvern mafiot, pregătește un nou tun din banii publici. După ce a crescut taxele, e timpul să sifoneze noii bani care se adună la buget.

Guvernul Ciucă a aprobat recent o nouă schemă de ajutor de stat în valoare de 300 de milioane de euro pe care îi vor aloca către 30 de firme. Acești bani nu provin din surse externe, de la Uniunea Europeană, ci sunt 100% din taxele și impozitele românilor. Probabil că, în culisele celor trei partide politice, au fost și alese deja cele 30 de firme norocoase, care vor primi ajutorul de stat. Vor fi, ca de fiecare dată, firmele băieților deștepți, înșurubați politic și care cotizează la pușculițele de partid.

Beniamin Todosiu

Deputat USR de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare