”Conduceţi cu prudenţă! Cineva drag sigur vă aşteaptă acasă!”. Recomandări pentru condusul pe ploaie și vânt puternic

Paul Voicu - Primar 2020

Pentru a preveni producerea accidentelor rutiere pe drumurile publice, polițiștii le recomandă conducătorilor auto ”Conduceţi cu prudenţă! Cineva drag sigur vă aşteaptă acasă!”:

– Este necesar să manifeste prudență sporită la volan, să adapteze viteza de deplasare condițiilor concrete de drum, să păstreze distanța în mers și să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

ELIT

– De asemenea, este necesar ca fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare.

– În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.

Mihail David - 2020

– De aceea, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei, pe toate categoriile de şosele.

– Vântul afectează buna desfăşurare a traficului rutier așadar conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.

– Totodată, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, deoarece vântul puternic îi poate rupe.

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...