Conducere interimară la Ministerul Finanțelor și Ministerul Economiei, asigurată de premierul Victor Ponta și de Constantin Niță

ROMANIA-GOVERNMENT-PRIME MINISTER DESIGNATED-VICTOR PONTAPrimul-ministru Victor Ponta, a discutat astăzi cu miniștrii demisionari Daniel Chițoiu și Andrei Gerea, luând act, în urma întâlnirii, de demisiile celor doi, și a înaintat președintelui României, după consultări în USL, propuneri pentru ocuparea interimară a celor două poziții de miniștri, după cum informează purtătorul de cuvânt al Guvernului.

”Pentru funcționarea stabilă și eficientă a Guvernului, primul ministru a avut o convorbire cu președintele PNL, Crin Antonescu. Acestuia i s-a solicitat să fie înaintate cele patru propuneri de miniștri liberali pentru ministerele în discuție, dar propunerea a fost respinsă de către președintele Crin Antonescu, care a motivat că nu dorește să intre în contradicție cu deciziile interne ale PNL.

INFORMARE COVID-19

Ulterior, primul ministru Victor Ponta i-a solicitat președintelui Crin Antonescu să propună doi miniștri din partea PNL pentru a prelua interimatul la Ministerul Finanțelor Publice și, respectiv, la Ministerul Economiei. Președintele PNL, Crin Antonescu, a refuzat și în acest caz să facă vreo propunere din partea PNL.

Pentru asigurarea funcționării în condiții normale a acestor ministere foarte importante, primul-ministru a desemnat două propuneri pentru ocuparea interimară a acestor poziții, pe care le va înainta spre aprobare președintelui României.

Este vorba de preluarea de către primul ministru, Victor Ponta, a conducerii interimare a Ministerului Finanțelor Publice și de către domnul Constantin Niță a conducerii interimare a Ministerului Economiei.

Guvernul României consideră necesară evitarea cu responsabilitate a oricărei disfuncționalități în actul de guvernare și evitarea transmiterii unui mesaj care să afecteze credibilitatea instituțiilor publice și care să genereze confuzii în mediul economic și social”, se arată în comunicatul de presă.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

4 Comentarii

k22 19 februarie 2014 at 14:05

„Plagiatorul” se pare ca este prizonierul unor grupuri gen „grupul de Cluj” in care Varanul Felix, socrul Iuda raspopit si alti pseudosociologi si imagologi de doi bani ii dau sfaturi intelepte. Insa ramane de vazut cine va rade la urma…

stef 19 februarie 2014 at 14:53

Vai de capul nostru,a ajuns la economie un chelner din brasov.
Suntem o tara condusa de hoti,de 24 de ani aceasi mafioti.Daca astia sunt cei mai buni,inseamna ca restul populatiei ori suntem mai prosti decat ei,ori fiecare in felul nostru suntem compromisi.

gogu 19 februarie 2014 at 20:41

Dar votantii uslasi ce zic,unde sunt,n-au nimic de comentat ori astia ce se laudau ca-s alesii neamului cu 70% din voturi vorbeau in somn?… asta-i numai inceputul-sfarsitului,a plesnit buboiul,aveti ce-ati votat dragi tovarasi si deloc pretini!

Mariana 19 februarie 2014 at 21:37

Bucurati-va de astia ! Bine ca n-au pus un caine si un magar, ca astia din specia umana s-au cam terminat din cadrul coalitiei. Ponta asta dupa ce l-au prins cu plagiatul da dovada ca ar fi si handicapat.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...