Rămâi conectat

Actualitate

Conducere interimară la Ministerul Finanțelor și Ministerul Economiei, asigurată de premierul Victor Ponta și de Constantin Niță

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primul-ministru Victor Ponta, a discutat astăzi cu miniștrii demisionari Daniel Chițoiu și Andrei Gerea, luând act, în urma întâlnirii, de demisiile celor doi, și a înaintat președintelui României, după consultări în USL, propuneri pentru ocuparea interimară a celor două poziții de miniștri, după cum informează purtătorul de cuvânt al Guvernului.

”Pentru funcționarea stabilă și eficientă a Guvernului, primul ministru a avut o convorbire cu președintele PNL, Crin Antonescu. Acestuia i s-a solicitat să fie înaintate cele patru propuneri de miniștri liberali pentru ministerele în discuție, dar propunerea a fost respinsă de către președintele Crin Antonescu, care a motivat că nu dorește să intre în contradicție cu deciziile interne ale PNL.

Ulterior, primul ministru Victor Ponta i-a solicitat președintelui Crin Antonescu să propună doi miniștri din partea PNL pentru a prelua interimatul la Ministerul Finanțelor Publice și, respectiv, la Ministerul Economiei. Președintele PNL, Crin Antonescu, a refuzat și în acest caz să facă vreo propunere din partea PNL.

Pentru asigurarea funcționării în condiții normale a acestor ministere foarte importante, primul-ministru a desemnat două propuneri pentru ocuparea interimară a acestor poziții, pe care le va înainta spre aprobare președintelui României.

Este vorba de preluarea de către primul ministru, Victor Ponta, a conducerii interimare a Ministerului Finanțelor Publice și de către domnul Constantin Niță a conducerii interimare a Ministerului Economiei.

Guvernul României consideră necesară evitarea cu responsabilitate a oricărei disfuncționalități în actul de guvernare și evitarea transmiterii unui mesaj care să afecteze credibilitatea instituțiilor publice și care să genereze confuzii în mediul economic și social”, se arată în comunicatul de presă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea