Rămâi conectat

Actualitate

Concursurile pentru funcțiile de directori în școli se vor organiza asemănător BAC-ului, în centre supravegheate audio-video

Ziarul Unirea

Publicat

în

Concursurile pentru funcțiile de directori vor fi susținute de dascăli în aceleași condiții în care susțin elevii Bacalaureatul și Evaluarea Națională, în centre supravegheate audio-video, au anunțat, marți, oficiali ai Ministerului Educației.

ISJ Alba06Concursul se va desfăşura începând cu 12 octombrie – data probei scrise organizată la nivel naţional. Proba de evaluare a CV-ului şi interviul vor avea loc în perioada 13 octombrie-11 noiembrie.

„Ministerul Educaţiei s-a angajat să organizeze acest concurs public pentru funcţiile de directori ai şcolilor din România şi vreau să vă anunţăm că nu ne vom opri. Iniţiativa de la Senatul României, de a se introduce ad-hoc un paragraf în lege în aşa fel încât aceast concurs să fie amânat până în vara anului viitor mi se pare, de fapt, o continuare a unei politici de condiţionare a şcolilor din România şi de subordonare a acestor şcoli unor interese de partide”, a declarat ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru.

Ministrul Educaţiei a anunţat că în prezent se lucrează la o reglementare prin care directorii şcolilor, liceelor şi grădiniţelor să aibă un număr limitat de mandate, la fel cum este în cazul rectorilor universitari.

„Să ai manageri de şcoli care ocupă funcţia de 25-30 de ani, fără să existe nicio analiză a performaţei, a capacităţii, mi se pare că e în contra-timp şi răspăr cu ceea ce se întâmplă astăzi în instituţiile publice peste tot în lume. Tocmai de aceea voi face o propunere de modificare a legislaţiei în aşa fel încât să existe un număr limitat de mandate pentru directori şi perioada în timp. La fel şi pentru inspectorii şcolari”, a completat Mircea Dumitru.

Secretarul de stat din Ministerul Educaţiei, Monica Anisiei, a precizat că aceasta este examenul se va desfăşura exact în aceleaşi condiţii ca Bacalaureatul.

„Proba va fi organizată, în centre de examen, asemănător examenului de Bacalaureat sau examenului de Evaluare Naţională, prin urmare vom avea comisie de concurs şi vom avea şi supraveghere audi-video”, a spus Monica Anisiei.

Ministerul Educaţiei va pune la dispoziţia profesorilor, în data de 21 septembrie, între orele 08:00 – 16:00 un Tel Verde, 0800.801.100, la care pot suna pentru a cere lămuriri în privinţa organizării acestui concurs.

Până în prezent, aproximativ 1300 de cadru didactice şi-au depus candidatura.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie te poate lăsa printr-un apel fără niciun ban în cont: Cum funcționează metoda spoofing

Ziarul Unirea

Publicat

în

O noua escrocherie te poate lăsa printr-un apel fără niciun ban în cont: Cum funcționează metoda spoofing Escrocii au găsit o nouă metodă prin care încearcă să le fure banii din conturi oamenilor neatenți, avertizează Directoratul Național de Securitate Cibernetică. Este vorba de „spoofing” și înseamnă mascarea identității. Citește și: Schimbare importantă la cardurile de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea