Ziarul Unirea
 

Concurs pentru ocuparea funcţiei de comandant al BCCO Alba Iulia, după cinci ani de interimat. Cine ar putea ocupa postul după pensionarea lui Traian Berbeceanu

Concurs pentru ocuparea funcţiei de comandant al BCCO Alba Iulia, după cinci ani de interimat. Cine ar putea ocupa postul după pensionarea lui Traian Berbeceanu

Pensionarea fostului comandant al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba Iulia, Traian Berbeceanu, permite Inspectoratului General al Poliţiei Române organizarea unui concurs pentru funcţia de şef de brigadă.

Funcţia este destinată personalului ”recrutat din sursă internă”. Din toamna anului 2013, când Berbceanu a fost suspendat, postul a fost ocupat interimar de mai multe persoane, majoritatea din alte structuri ale Poliţiei Române. În prezent, conducerea structurii este deţinută pe o perioadă determinată de comisarul şef Radu Valentin.

Potrivit anunţului publicat de IGPR, în vederea înscrierii şi participării la concurs, candidaţii trebuie să fie ofiţeri de poliţie şi să îndeplinească să aibă studii universitare cu diplomă de licenţă sau echivalentă şi să aibă pregătire de specialitate, respectiv cursuri postuniversitare sau de masterat.

Din punct de vedere a fişei postului, candidaţii vor trebui să îndeplinească mai multe condiţii: să aibă gradul profesional de minim inspector principal de poliţie; să aibă 5 ani vechime în muncă/ din care 5 ani în structuri de ordine publică, apărare şi siguranţă naţională; să aibă 3 ani vechime în funcţii de conducere în unităţi ale MAI; să aibă 5 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei; să nu fie cercetat disciplinar, să nu se afle sub efectul unei sancţiuni disciplinare sau faţă de acesta să nu fi fost pusă în mişcare acţiunea penală; să fi obţinut calificativul de cel puţin «bine» la ultimele două evaluări anuale de serviciu; să fie declaraţi “apt medical” şi “apt” la evaluarea psihologică organizată în acest scop.

Concursul va avea loc la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române la data de 25.07.2018 şi va consta în susţinerea unei probe unice de selecţie, respectiv interviu structurat pe subiecte profesionale. Un posibil participant la concurs este comisarul şef Cristian Link, fost coleg cu Berbeceanu în cadrul BCCO Alba, unde a ocupat funcţia de şef al Servicului Antidrog, în prezent adjunct al şefului Poliţiei municipiului Deva.

Sursa: adevarul.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...