Rămâi conectat

Ştirea zilei

Concurs pentru ocuparea funcţiei de comandant al BCCO Alba Iulia, după cinci ani de interimat. Cine ar putea ocupa postul după pensionarea lui Traian Berbeceanu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Concurs pentru ocuparea funcţiei de comandant al BCCO Alba Iulia, după cinci ani de interimat. Cine ar putea ocupa postul după pensionarea lui Traian Berbeceanu

Pensionarea fostului comandant al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba Iulia, Traian Berbeceanu, permite Inspectoratului General al Poliţiei Române organizarea unui concurs pentru funcţia de şef de brigadă.

Funcţia este destinată personalului ”recrutat din sursă internă”. Din toamna anului 2013, când Berbceanu a fost suspendat, postul a fost ocupat interimar de mai multe persoane, majoritatea din alte structuri ale Poliţiei Române. În prezent, conducerea structurii este deţinută pe o perioadă determinată de comisarul şef Radu Valentin.

Potrivit anunţului publicat de IGPR, în vederea înscrierii şi participării la concurs, candidaţii trebuie să fie ofiţeri de poliţie şi să îndeplinească să aibă studii universitare cu diplomă de licenţă sau echivalentă şi să aibă pregătire de specialitate, respectiv cursuri postuniversitare sau de masterat.

Din punct de vedere a fişei postului, candidaţii vor trebui să îndeplinească mai multe condiţii: să aibă gradul profesional de minim inspector principal de poliţie; să aibă 5 ani vechime în muncă/ din care 5 ani în structuri de ordine publică, apărare şi siguranţă naţională; să aibă 3 ani vechime în funcţii de conducere în unităţi ale MAI; să aibă 5 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei; să nu fie cercetat disciplinar, să nu se afle sub efectul unei sancţiuni disciplinare sau faţă de acesta să nu fi fost pusă în mişcare acţiunea penală; să fi obţinut calificativul de cel puţin «bine» la ultimele două evaluări anuale de serviciu; să fie declaraţi “apt medical” şi “apt” la evaluarea psihologică organizată în acest scop.

Concursul va avea loc la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române la data de 25.07.2018 şi va consta în susţinerea unei probe unice de selecţie, respectiv interviu structurat pe subiecte profesionale. Un posibil participant la concurs este comisarul şef Cristian Link, fost coleg cu Berbeceanu în cadrul BCCO Alba, unde a ocupat funcţia de şef al Servicului Antidrog, în prezent adjunct al şefului Poliţiei municipiului Deva.

Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea