Rămâi conectat

Actualitate

Concurs de proiecte pentru elevi: ”Copii fără etichete!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Organizaţia neguvernamentală, independentă şi non-profit ”Salvaţi copii”, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, derulează anual, în peste 250 de şcoli generale şi colegii, proiectul educativ ”Şi noi avem drepturi”. În cadrul acestui proiect, este organizat anual concursul ”Drepturile Copilului”, la care participă şi sunt premiaţi elevi din cadrul instituţiilor de învăţământ partenere, copii care au manifestat un interes deosebit în promovarea drepturilor copilului.

La concurs pot participa toate şcolile din ţară în care voluntari ai organizaţiei sau cadre didactice au desfăşurat dezbateri privind drepturile copilului, activităţi curriculare sau extracurriculare pe tema cunoaşterii şi promovării acestor drepturi, dar şi şcolile care şi-au manifestat interesul de a participa cu proiecte privind drepturile copilului.

Concursul din acest an poarta titlul ”Copii fără etichete!”, iar tema este nondiscriminarea copiilor, un principiu fundamental prevăzut în Convenţia ONU cu privire la drepturile copilului şi în legislaţia româna, Legea nr. 272/2004 penrtu protecţia drepturilor copilului.

La concurs se pot înscrie copii din clasele V-VIII, organizaţi în echipe de 3-5 elevi, din aceeaşi clase sau din clase diferite ale aceleiași şcoli până la data de 20 mai 2013. Pentru a participa la concurs, fiecare ecipă va trimite la adresa de e-mail: [email protected] o prezentare a activităţilor şi rezultatele proiectului, împreună cu fișă de concurs, însoţite de materialele elaborate de copii în cadrul proiectului până la data de 20 mai.

În perioada 20 mai 1 iunie 2013 se va realiza evaluarea proiectelor de către un juriu compus din reprezentanţi ai MEN, ai Consiliului Naţional al Elevilor, voluntari ”Salvaţi Copiii”, copiii câştigători în ediţiile anterioare, specialişti şi persoane publice. Pe baza punctului obţinut, în iulie 2013, primele zece echipe clasate vor fi premiate, iar proiectele vor fi promovate. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea