Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| USR PLUS Alba: Cerem respectarea libertății presei și accesul neîngrădit al jurnaliștilor la alegeri. E un drept fundamental care NU SE NEGOCIAZĂ

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alianța USR PLUS Alba condamnă public incidentul înregistrat, duminică, la secția de votare la care și-a exercitat votul primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, unde președintele secției de votare a interzis accesul jurnaliștilor acreditați în incită.

Considerăm acest gest ilegal și extrem de periculos pentru libertatea presei, astfel încât cerem public Biroului Electoral Județean Alba și prefectului județului Alba, Nicolae Albu, să asigure jurnaliștilor participarea neîngrădită la procesul electoral.

De asemenea solicităm o verificare a deciziei președintelui Secției de Votare numărul 46 de la sala de sport a Școlii Gimnaziale din Micești, care a interzis accesul jurnaliștilor în secția de votare, deși fiecare reprezentant al presei, acreditat în prealabil, are dreptul legal să asiste la procesul electoral din orice secție de votare și să relateze în mijloacele mass-media modul în care scrutinul se desfășoară.

Libertatea presei este un drept fundamental al omului recunoscut și protejat prin lege în majoritatea statelor moderne, în special în Uniunea Europeană. Acest drept este asociat direct cu libertatea de exprimare, consfințită în Constituția României.

Libertatea presei este un drept fundamental care NU SE NEGOCIAZĂ!

Având în vedere faptul că gestul președintelui secției de votare ridică mari semne de întrebare privind posibilitatea acestuia de a asigura imparțialitatea și corectitudinea procesului electoral, cerem, dacă se constată că a încălcat legea prin îngrădirea accesului jurnaliștilor în secția de votare, să fie înlocuit din funcție, prin preluarea atribuțiilor de un alt membru al biroului secției de votare.
De asemenea, nu putem accepta ca, din cauza unor interese politice meschine, să se perpetueze o lipsă de respect față de primarul USR PLUS al municipiului Alba Iulia. Am văzut această lipsă de respect în ultimele zile și, din păcate, la acest teatru politic grotesc asistă numeroși reprezentanți ai Guvernului de la nivel național și județean. Un exemplu avem astăzi când, în secția de votare unde și-a exercitat dreptul primarul Gabriel Pleșa (USR PLUS) s-a interzis accesul presei, iar în secțiile unde au votat liderii PNL s-a putut fotografia și filma în voie.

În concluzie, USR PLUS va lupta prin toate mijloacele legale pentru garantarea libertății neîngrădite a presei locale și național, singurul aliat real în lupta cu corupția din România. NU putem sta pasibili când, într-o zi cu importanță deosebită pentru libertatea din România, jurnaliștilor le sunt călcate în picioare drepturile fundamentale. Îi rugăm pe reprezentanții mass-media să ia atitudine și să sesizeze orice derapaj de la democrație. Doar o presă liberă este garanția unei Românii democratice!

Biroul de Presă al USR PLUS Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | Corneliu Mureșan: Premierul PSD, Marcel Ciolacu, a acordat peste 42 milioane de lei pentru comunitățile din Alba

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Comunicat de presă | Corneliu Mureșan: Premierul PSD, Marcel Ciolacu, a acordat peste 42 milioane de lei pentru comunitățile din Alba

Guvernul României, condus de premierul PSD Marcel Ciolacu, după ce a acordat 700.000 de lei pentru organizarea manifestațiilor dedicate Zilei Naționale, a aprobat în ședința de astăzi nu mai puțin de 42,7 milioane de lei pentru comunitățile din județul Alba. Este vorba de sume importante care provin din Fondul de Rezervă și vin să asigure buna funcționare a administrațiilor locale, să susțină fiecare comunitate din județul Alba, în funcție de nevoile acesteia.

Astfel, grație premierului social-democrat, Consiliul Județean Alba a primit suma de 3 milioane lei, Primăria Alba Iulia suma de 6 milioane lei, Primăria Aiud, Primăria Sebeș și Primăria Cugir au primit câte 1,5 milioane lei, Primăria Blaj – 2,5 milioane lei, în timp ce primăriile din Zlatna, Ocna Mureș și Câmpeni au primite câte 700.000 lei. Orașele Abrud, Baia de Arieș și Teiuș au primit câte 550.000, 500.000, respectiv 610.000 lei, în timp ce toate celelalte localități au primit sume cuprinse între 200.000 și 700.000 lei.

Sunt sume de care comunitățile locale au nevoie și fără de care buna funcționare a instituțiilor publice ar fi putut avea de suferit. Sunt bani pe care Guvernul condus de premierul PSD îi pune la dispoziția cetățenilor din Alba, prin intermediul autorităților locale, fără a ține cont de culoarea politică a celor care conduc fiecare unitate administrativ-teritorială.

Asta înseamnă mesajul #PSDpentruAlba promovat de coordonatorul organizației PSD Alba, europarlamentarul Victor Negrescu. Sunt bani care au fost alocați pentru a acoperi nevoile comunităților iar ei reprezintă angajamentul PSD în Guvernul României de a susține fiecare comunitate în parte. Sunt dovada că executivul condus de Marcel Ciolacu este Guvernul României, aflat în slujba tuturor comunităților și a fiecărui cetățean în parte.

Corneliu Mureșan – secretar executiv PSD Alba
Subprefectul județului Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare