Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ USR ALBA: LUCIAN BÂGIU – OAMENI NOI ÎN POLITICĂ PENTRU CONSILIUL LOCAL ALBA

Andreea Ștefan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
COMUNICAT DE PRESĂ USR ALBA: LUCIAN BÂGIU – OAMENI NOI ÎN POLITICĂ PENTRU CONSILIUL LOCAL ALBA

Numele meu este Lucian Vasile Bâgiu, am patruzeci de ani, sunt căsătorit și tată al unui copil preșcolar. În anul 2002 am devenit licențiat al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, specializarea Limba și literatura română – Limba și literatura engleză, din anul 2004 dețin un masterat în cadrul aceleiași universități, specializarea Cultură, politică, societate în Transilvania (sec. XVII-XIX), iar în martie 2006 Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca mi-a conferit titlul de doctor în Filologie magna cum laude, cu o teză referitoare la opera literară a mitropolitului IPS Bartolomeu Anania.

În perioada septembrie 2002 – ianuarie 2003 am activat profesional ca profesor de limba și literatura română în cadrul Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, iar din februarie 2004 în cadrul Departamentului de Filologie al universității din Alba Iulia, ca preparator universitar și asistent universitar.

Din octombrie 2006 sunt membru fondator al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Alba-Hunedoara. Am îndeplinit mandate de lector de limba română în cadrul unor universități de top pe plan internațional: Universitatea Norvegiană de Ştiinţe şi Tehnologie din Trondheim între anii 2008-2011, Universitatea Carolină din Praga în anul universitar 2012-2013 și Universitatea din Lund, Regatul Suediei, între 2014-2017.

În prezent coordonez cursuri practice de limba română ca limbă străină pentru studenții Anului pregătitor de limba română, precum și seminarii de literatură română și poezie contemporană pentru viitoarele educatoare, învățătoare și profesoare de limba română. Științific, dețin dublul punctajului de profesor universitar, conform criteriilor CNATDCU și sunt redactor fondator al unei prestigioase reviste academice din străinătate, Swedish Journal of Romanian Studies.

În 29 octombrie 2019 am devenit membru al USR Alba Iulia, fără niciun fel de experiență politică anterioară, dar cu simț civic. În 16 decembrie 2019 colegii m-au ales membru al Biroului Politic Local Alba Iulia. M-am înscris in competita interna a USR Alba Iulia pentru consiliul local si am convingerea că parcursul educațional, profesional, cultural și social mă recomandă pentru a reprezenta cu succes comunitatea albaiuliană în Consiliul Local, ca membru al comisiei de specialitate pentru activități științifice, învățământ, cultură, sănătate, protecție socială, culte, sport, agrement, turism și protecția copilului. Mă consider un om calm, integru, corect, bine intenționat  și eficient. În acest sens voi asculta propunerile membrilor comunității din care fac parte și mă voi strădui să duc la îndeplinire dorințele acestora în domeniile amintite anterior, în care am dobândit experiență și expertiză atât pe plan local cât și european.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea