Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| USR Alba: Bugetul Consiliului Județean trebuie distribuit transparent, echitabil și corect, pe baza proiectelor, nu a culorii politice

Publicat

în

Uniunea Salvați România lansează un apel public către toți membrii Consiliului Județean Alba să analizeze cu cea mai mare seriozitate bugetul propus pentru anul 2022 și să voteze pentru distribuirea banilor pe criterii corecte și echitabile, nu în funcție de culoarea politică a primarilor. Banii publici trebuie să fie alocați transparent, pe baza unor proiecte serioase și eficiente, nu în funcție de afinitățile sau interesele politice ale conducerii liberale a Consiliului Județean. Consilierii județeni USR vor vota bugetul județului doar dacă se asigură respectarea acestor principii și dacă vor avea certitudinea că banul public va ajunge în comunitățile care au nevoie de investiții pentru dezvoltare.

„Colegii mei din Consiliul Județean Alba au depus mai multe amendamente la proiectul de buget din acest an și sperăm ca acestea să fie analizate corect, nu să fie respinse din start pentru că vin din partea USR. Așa cum cred că am demonstrat deja, USR face o opoziție constructivă în Consiliul Județean și în consiliile locale din Alba, urmărind ca banul public să fie cheltuit transparent, echitabil, eficient și în interesul cetățeanului. Milităm pentru modernizarea, eficientizarea și transparentizarea activității administrației județene și administrațiilor locale, astfel încât, în centrul procesului decizional, să fie cetățeanul și interesele acestuia”, a spus deputatul BeniaminTodosiu, președintele USR Alba.

„Consiliul Județean Alba trebuie să se implice mult mai activ în susținerea educației, dar și a potențialului turistic al județului. Consilierii USR au depus amendamente la proiectul bugetului pentru 2022, care vizează măsuri stimulative pentru susținerea cadrelor didactice, a performantei în educație, dar și a copiilor aflați în risc de abandon școlar. De asemenea, ne dorim ca turismul să se bucure de o mai mare susținerea din partea CJ Alba, deoarece poate fi soluția salvatoare pentru multe comunități din zonele montane.”, a spus Marius Rof, liderul grupului consilierilor USR din Consiliul Județean Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Consilierii județeni USR au depus mai multe amendamente la proiectul de buget propus de Consiliul Județean Alba pentru anul 2022, care vizează măsuri pentru susținerea educației, familiilor tinere, dezvoltării turistice sau pentru dezvoltarea unor programe de sănătate și prevenție.

Una dintre măsurile propuse de USR prevede susținerea tinerelor familii din mediul rural, prin acordarea unui stimulent financiar pentru fiecare nou-născut, bani care ar putea fi folosiți de părinți doar pentru achiziția de hrană, obiecte sau bunuri necesare copilului. De asemenea, consilierii USR propun un stimulent financiar și pentru cadrele didactice care activează în mediul rural, iar banii să îi poată folosi pentru achiziția de cărți, cursuri sau materiale didactice. Cea de-a treia formă de susținere financiară este propusă pentru elevii care obțin performanțe la olimpiade și concursuri naționale sau internaționale și pentru cadrele didactice care i-au pregătit.

Tot pentru susținerea educației, consilierii județeni USR din Alba propun programul „Masă caldă în școli”, prin care 1000 de copii din comunitățile sărace să primească în timpul școlii o masă caldă. Inițiativa se bazează pe faptul că statisticile din România arată că 1 din 3 copii este afectat de sărăcie, 1 din 4 copii este sever privat material, iar 1 din 5 copii merge flămând la culcare. Scopul  proiectului este astfel combaterea și diminuarea abandonului școlar.

Alte amendamente vizează alocarea unor fonduri pentru proiecte și investiții turistice, dar și pentru reabilitarea unor obiective importante precum Casa Velican din Alba Iulia, locuința primului primar român al municipiului sau Biblioteca Bathyaneum.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: „România nu e săracă! România e sărăcită prin incompetența actualei coaliții”

Publicat

în

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: „România nu e săracă! România e sărăcită prin incompetența actualei coaliții”

Românii așteaptă de câteva luni pachetul de măsuri economice și sociale al Guvernului, care să sprijine România pentru a depăși problemele economice generate de pandemia COVID 19 și, acum, de războiul din Ucraina. Creșterea prețurilor la energie și carburanți a generat scumpiri în lanț pe care românii încep să le suporte tot mai greu.

În acest context, în care se vorbește tot mai mult despre o criză economică, Guvernul PSD – PNL vine cu pachetul „Sprijin pentru România” prin care propune finanțarea cu 1,1 miliarde de euro a unor așa-zise măsuri sociale și economice. Ar putea mai bine să îl denumească „Faliment pentru România”, pentru că măsurile nu vor face altceva decât să adâncească problemele din țară.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din păcate, membrii coaliției de guvernare demonstrează că, fie nu înțeleg cum funcționează o economie sănătoasă, fie nu vor să înțeleagă pentru a face jocurile băieților deștepți care gravitează în jurul PSD și PNL. Pachetul acesta de măsuri va face ceea ce se întâmplă de peste 30 de ani: statul ne va da cu o mână și ne va lua înapoi cu zeci de mâini.

Ca exemplu, voucherele sociale în valoare de 50 de euro sunt doar praf în ochi și o bătaie de joc. În medie, un român care va beneficia de aceste vouchere, va primi 4 lei pe zi. Îi voi întreba pe domnii Ciolacu și Ciucă dacă pot mânca o masă cu această sumă. Sunt bani care sunt cheltuiți fără să aducă ajutor real pentru românii aflați în situații sociale dificile.
Apoi, într-o perioadă în care suntem în pragul unei noi crize, când ratele la bănci cresc și vor continua să crească, Guvernul garantează creditele și ne încurajează să ne îndatorăm. Ce vom face când vor exploda dobânzile?
Și măsurile pentru mediul de afaceri sunt un simulacru. Granturile pentru firme vor funcționa la fel de prost ca mai toate programele publice. În loc să reducă taxele pentru a sprijini mediul privat, statul va lua de la unii pentru a da la alții.

Guvernul vorbește despre accelerarea PNRR, dar își bate joc continuu de acest program. Cea mai recentă dovadă a fost modul în care a fost gestionat „Fondul Local” pentru administrațiile publice, când au schimbat ghidul cu doar câteva zile înainte de deschiderea apelului pentru depunerea proiectelor. În stilul acesta, România nu își va atinge jaloanele din Planul Național de Redresare și Reziliență.

În concluzie, pachetul „Sprijin pentru România” este de fapt „Faliment pentru România”, deoarece nu am văzut în cadrul acestuia măsuri clare care să ducă la reducerea deficitului bugetar, oprirea avântului cu care statul se împrumută și ținerea sub control a inflației.

În timp ce Guvernul PNL-PSD se întrece în promisiuni populiste de tipul „sutei” promise de Ceaușescu în decembrie ’89, vecinii noștri bulgari au eliminat complet TVA-ul la pâine, au redus TVA-ul la gaze și au scăzut taxele pentru familii tinere. În același timp, la București, guvernanții au tupeul să vorbească de creșterea taxelor, aruncând ca praf în ochi măsuri de genul voucherului de 4 lei/ zi.

România nu e săracă! România e sărăcită prin incompetența și hoția celor care o conduc acum: coaliția sărăciei PNL-PSD-UDMR!

Beniamin Todosiu
Deputat USR de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Prima întâlnire a noii conduceri a OFL Alba cu membri și simpatizanții acesteia. Noua președintă intenționează să crească vizibilitatea contribuției adusă de femei în toate domeniile de activitate

Publicat

în

În cursul săptămânii trecute a avut loc prima întâlnire a noii conduceri a Organizației Femeilor Liberale Alba cu membri și simpatizanții acesteia. Alina Hărăguș, noul președinte al organizației, a avut plăcerea de a interacționa cu membrele OFL Alba într-un cadru deschis și prietenos, alegând astfel să promoveze interacțiunea, relaționarea și cunoașterea între noii și vechii membri ai organizației și, de asemenea, să susțină prin organizarea acestor întâlniri și antreprenorii locali.

Printre invitații participanți la eveniment s-au numărat domnul Ion Dumitrel (președinte PNL Alba), domnul Marius Hațegan (secretar general PNL Alba), domnul Nicolae Albu (vicepreședinte PNL Alba), domnul Alexandru Pereș și doamna Rodica Andronescu (președinte de onoare al organizației). Doamnele Cornelia Baba și Alina Breaz au fost desemnate secretar general, respectiv secretar general adjunct ale OFL Alba.

Au fost discutate propuneri de proiecte și acțiuni care urmează să fie implementate pe teritoriul întregului județ în domeniile antreprenorial, social, educațional și medical și s-a stabilit pentru perioada imediat următoare desemnarea de coordonatorii zonali care, în primă instanță, vor avea un rol semnificativ în strângerea datelor din teren. Sub noua conducere, Organizația Femeilor Liberale Alba își propune să vină în întâmpinarea nevoilor femeilor din județ prin prisma unor acțiuni și proiecte cu impact asupra dezvoltării personale și profesionale a celor cu care interacționează. Astfel, au fost gândite, structurate și propuse acțiuni de informare, promovare, sprijin și dezvoltare a antreprenoriatului feminin, organizarea unor campanii de informare și conștientizare a abuzului, organizarea unor workshop-uri și conferințe pentru creșterea calității vieții și a vieții de familie, etc.

Elit - Gustul Desăvârșit

Alina Hărăguș menționează că își dorește ca organizația să reprezinte cu adevărat interesele comunității și să promoveze transparența, verticalitatea și sistemul meritocrat, promovând întotdeauna interesul public în detrimentul interesului individual. Noua președintă a Organizației Femeilor Liberale Alba intenționează să crească vizibilitatea contribuției adusă de femei în toate domeniile de activitate. Mai mult, încurajează activ adeziunea acelor membre valoroase ale comunității la OFL pentru ca, împreună, să transforme binele în normalitate.

Pentru termen lung, se dorește ca nucleul nou format în cadrul Organizației Femeilor Liberale Alba să vizeze rezolvarea problemelor reale cu care comunitatea se confruntă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Florin Roman, Vicepreședintele Camerei Deputatilor: „Racordarea la rețeaua electrică este din nou posibilă pentru cetățenii care nu dețin cărți funciare”

Publicat

în

Comunicat de presă| Florin Roman, Vicepreședintele Camerei Deputatilor: „Racordarea la rețeaua electrică este din nou posibilă pentru cetățenii care nu dețin cărți funciare”

În ultimele luni mai mulți cetățeni, în special din zona munților Apuseni, au semnalat o problemă cu care se confruntă. Urmare a publicării în Monitorul Oficial a ordinului ANRE 17/2022, printre documentele necesare a fi depuse odată cu cererea de aviz tehnic de racordare (ATR) s-a introdus ca document obligatoriu și extrasul de carte funciară.

Acest lucru a blocat practic majoritatea solicitărilor venite din zona munților Apuseni, dar și din alte zone ale județului Alba unde proprietarii terenurilor nu au reușit intăbularea acestora până în prezent.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pentru a veni în sprijinul a mii de familii aflate în această situație m-am adresat ANRE unde am semnalat blocajul apărut, legislația fiind corectată prin ordinul ANRE 81/2022.

Ii indemn pe această cale pe toți cetățenii care s-au confruntat cu această problemă să se adreseze din nou operatorului de distribuție DEER în vederea soluționării favorabile a cererilor lor.

Deputat Florin Roman, vicepreședinte al Camerei Deputatilor


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare