Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă| USR Alba: Bugetul Consiliului Județean trebuie distribuit transparent, echitabil și corect, pe baza proiectelor, nu a culorii politice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Uniunea Salvați România lansează un apel public către toți membrii Consiliului Județean Alba să analizeze cu cea mai mare seriozitate bugetul propus pentru anul 2022 și să voteze pentru distribuirea banilor pe criterii corecte și echitabile, nu în funcție de culoarea politică a primarilor. Banii publici trebuie să fie alocați transparent, pe baza unor proiecte serioase și eficiente, nu în funcție de afinitățile sau interesele politice ale conducerii liberale a Consiliului Județean. Consilierii județeni USR vor vota bugetul județului doar dacă se asigură respectarea acestor principii și dacă vor avea certitudinea că banul public va ajunge în comunitățile care au nevoie de investiții pentru dezvoltare.

„Colegii mei din Consiliul Județean Alba au depus mai multe amendamente la proiectul de buget din acest an și sperăm ca acestea să fie analizate corect, nu să fie respinse din start pentru că vin din partea USR. Așa cum cred că am demonstrat deja, USR face o opoziție constructivă în Consiliul Județean și în consiliile locale din Alba, urmărind ca banul public să fie cheltuit transparent, echitabil, eficient și în interesul cetățeanului. Milităm pentru modernizarea, eficientizarea și transparentizarea activității administrației județene și administrațiilor locale, astfel încât, în centrul procesului decizional, să fie cetățeanul și interesele acestuia”, a spus deputatul BeniaminTodosiu, președintele USR Alba.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Consiliul Județean Alba trebuie să se implice mult mai activ în susținerea educației, dar și a potențialului turistic al județului. Consilierii USR au depus amendamente la proiectul bugetului pentru 2022, care vizează măsuri stimulative pentru susținerea cadrelor didactice, a performantei în educație, dar și a copiilor aflați în risc de abandon școlar. De asemenea, ne dorim ca turismul să se bucure de o mai mare susținerea din partea CJ Alba, deoarece poate fi soluția salvatoare pentru multe comunități din zonele montane.”, a spus Marius Rof, liderul grupului consilierilor USR din Consiliul Județean Alba.

Consilierii județeni USR au depus mai multe amendamente la proiectul de buget propus de Consiliul Județean Alba pentru anul 2022, care vizează măsuri pentru susținerea educației, familiilor tinere, dezvoltării turistice sau pentru dezvoltarea unor programe de sănătate și prevenție.

Una dintre măsurile propuse de USR prevede susținerea tinerelor familii din mediul rural, prin acordarea unui stimulent financiar pentru fiecare nou-născut, bani care ar putea fi folosiți de părinți doar pentru achiziția de hrană, obiecte sau bunuri necesare copilului. De asemenea, consilierii USR propun un stimulent financiar și pentru cadrele didactice care activează în mediul rural, iar banii să îi poată folosi pentru achiziția de cărți, cursuri sau materiale didactice. Cea de-a treia formă de susținere financiară este propusă pentru elevii care obțin performanțe la olimpiade și concursuri naționale sau internaționale și pentru cadrele didactice care i-au pregătit.

Tot pentru susținerea educației, consilierii județeni USR din Alba propun programul „Masă caldă în școli”, prin care 1000 de copii din comunitățile sărace să primească în timpul școlii o masă caldă. Inițiativa se bazează pe faptul că statisticile din România arată că 1 din 3 copii este afectat de sărăcie, 1 din 4 copii este sever privat material, iar 1 din 5 copii merge flămând la culcare. Scopul  proiectului este astfel combaterea și diminuarea abandonului școlar.

Alte amendamente vizează alocarea unor fonduri pentru proiecte și investiții turistice, dar și pentru reabilitarea unor obiective importante precum Casa Velican din Alba Iulia, locuința primului primar român al municipiului sau Biblioteca Bathyaneum.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră

Unirea Ziarul

Publicat

în

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră Administraţia Fondului pentru Mediu acordă UAT – Judeţul Alba o finanţare în valoare de 15 milioane de lei, inclusiv TVA, pentru achiziţionarea a 13 microbuze electrice. Contractul de finanţare a fost încheiat în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea