Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Tinerii agricultori din Alba au fost eliminați de Guvernul PNL! (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Guvernul LuCOVID Orban i-a ocolit pe tinerii agricultori din județul Alba. Degeaba i-a scos PNL-ul pe tinerii din Mihalț la defilare în fața ministrului Oros=efect ZERO! Sau poate că numai atât au fost în stare să facă actualii parlamentari de Alba de la PSD și PNL…

Agenția Domeniilor Statului (ADS) a inițiat în 26 octombrie prima sesiune de concesionare a terenurilor cu destinație agricolă, în suprafață de până la 50 ha, către tinerii cu vârsta de maxim 40 de ani. Iar județul Alba NU a fost inclus pe listele actualei guvernări… Ministerul a inclus numai Călărași, Dolj, Dâmbovița, Galați, Satu Mare și… Hunedoara!

Chiar și așa, Ministerul Agriculturii a respins mai mult de jumătate dintre tinerii care își doresc să activeze în domeniul agricol. Conform listei publicate de ADS din 125 de cereri, doar 61 au fost declarați eligibili și vor primi cele 50 ha de teren de la ADS.

Aceasta este adevărata față a PNL și PSD, care țin partea marilor lanțuri de supermarketuri și încurajează importurile de alimente din spațiul european, în loc să sprijinim și să subvenționăm propria noastră agricultură.

Așa nu se mai poate!!! Olanda (41,543 km²) este de 5 ori mai mică decât România (238,397 km²) ca și suprafață, dar este nr.1 la agricultură în Europa și locul 2 în lume după SUA.

AGRICULTURA trebuie să devină motorul economiei, dar trebuie să începem cu începutul: SALVAREA SATULUI ROMÂNESC! Și o vom face pornind de cu aceste măsuri:

  • Facilitarea accesului firmelor mici, a IMM-urilor și a producătorilor locali la accesarea fondurilor europene și guvernamentale, precum și linii de finanțare dedicatestrict pentru acestea
  • SUBVENȚIONAREA TUTUROR CRESCĂTORILOR DE BOVINE fără pragul de 5 animale la lapte sau 10 la subvenția de carne
  • Reducerea birocrației dosarelor APIA și a timpului de așteptare până la primirea subvențiilor
  • Granturi și teren agricol pentru TINERII care doresc să se instaleze LA SATE!
  • Înființarea de CENTRE DE COLECTARE: lapte, carne, fructe, lână, piei de animale, lemn
  • REDESCHIDEREA TÂRGURILOR DE ANIMALE (cu excepția porcinelor, până la eradicarea pestei porcine africane)

 ROMÂNIA poate da de mâncare întregii Europe! NOI știm cum și o vom face!

Suntem PROsatul românesc, PROduse românești și PROducători locali! Într-un cuvânt: PRO ROMÂNIA!

IOAN LAZĂR

Candidat Camera Deputaților PRO ROMÂNIA

Comandat de partidul PRO România, filiala Alba, cod unic mandatar financiar 11200008, publicat de SC Unirea Pres SRL, portal online: https://ziarulunirea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dana Nanu, candidatul USR pentru Primăria Alba Iulia: ”O alternativă reală care să devină o voce puternică pentru un oraș cu adevărat dezvoltat”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dana Nanu, candidatul USR pentru Primăria Alba Iulia: ”O alternativă reală care să devină o voce puternică pentru un oraș cu adevărat dezvoltat” În cadrul Adunării Generale a Filialei Locale USR Alba Iulia, organizat în data de 18 martie 2024, a avut loc un moment semnificativ pentru comunitatea noastră. Prin vot democratic, întreaga filială a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea