Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Sorin Ioan Bumb, Senator PNL de Alba: Vaccinarea este singura cale de a învinge pandemia!

Ziarul Unirea

Publicat

în

De o săptămână, România a început administrarea celei de-a treia doze de vaccin pentru prevenirea infectării și răspândirii Covid, continuând, În paralel, vaccinarea cu doza 1 sau 2, pentru cei care au ales să se vaccineze mai târziu. Din păcate, realitatea de după începerea școlii și terminarea concediilor ne arată ceea ce bănuiam deja: cei nevaccinați s-au îmbolnăvit în număr foarte mare, umplând din nou spitalele și făcând ca valul 4 de pandemie să fie chiar mai grav decât valurile 1 sau 2.

Cu o rată de vaccinare foarte slabă, sub 30%, la coada clasamentului european, România se află într-o situație foarte delicată. De data aceasta carantina națională probabil că va putea fi evitată, dar măsuri de restricție locale sau parțiale vor trebui luate pentru a proteja viețile celor care nu înțeleg că vaccinul este sigur și că le poate salva viața. De aceea, relansez un îndemn pe care l-am adresat și înainte de sărbătoarea Paștelui: dragi români, vaccinați-vă; fiți responsabili!

La fel ca și acum 6 luni, îndemnul meu se adresează deopotrivă clasei politice românești și cetățenilor de rând. Vedem în jurul nostru ce efecte dezastruoase are boala, vedem cum colegi, prieteni sau poate rude ajung pe patul de spital sau chiar ne părăsesc, regretând că nu s-au vaccinat. Vedem cum chiar și o parte a celor care urlă bezmetic prin piețe, clamând tot felul de conspirații idioate, se îmbolnăvesc și ei. De aceea, mai mult ca niciodată, este momentul să fim cu toții responsabili. Gândiți-vă că personalul medical, îndelung încercat, a ajuns la capătul puterilor, unii căzând deja răpuși de epuizare. Gândiți-vă că nu mai sunt locuri în spitale și că pacienți cu boli grave precum cancerul, diverse operații sau bolile de inimă sunt amânați de la tratament pentru că trebuie salvați cei cu Covid, care au ascultat minciunile de la televizor și nu s-au vaccinat. Dacă nici una dintre acestea nu vă impresionează, gândiți-vă atunci la propriul dumneavoastră buzunar și la efectele economice pe care răspândirea bolii le are. Noi restricții, noi ramuri economice afectate, noi resurse luate din investiții și dezvoltare și alocate pentru tratarea pacienților Covid; toate acestea vor duce la epuizarea economiei naționale, la creșterea inflației și la sărăcie. Uitați-vă în schimb la Spania, Portugalia sau Danemarca, care au vaccinat peste 70% din populație și în care viața a revenit la normal, pentru că nu mai există riscul bolii. Nu vreți să fim și noi la fel? O putem face vaccinându-ne, așa cum au făcut și ei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Printr-un efort comun, am reușit, până acum, să păstrăm România într-o zonă sigură, fără o oprire totală a activității, iar efectele economice s-au văzut imediat: am avut creștere economică, am avut bani la buget și salariile, pensiile și compensațiile sociale s-au plătit la timp. Mai mult decât atât, am avut tot timpul disponibile vaccinuri de cea mai bună calitate, acceptate și recunoscute în toată lumea modernă și am început administrarea celei de-a treia doze, când alte state încă se chinuie să se aprovizioneze cu vaccin pentru doza 1.

Nu credeți că e păcat să ne batem joc de toate aceste rezultate? Nu credeți că e păcat să ne batem singuri joc de toate aceste efecte benefice, de munca noastră și efortul nostru comun? Trebuie să păstrăm toate rezultatele bune ale efortului nostru comun, de până acum și să le amplificăm. Nu putem face acest lucru decât printr-o abordare rațională, bazată pe prudență și responsabilitate. O creștere a numărului de îmbolnăviri ne va arunca înapoi, nu doar economic, ci și social, costurile umane și psihologice ale bolii și izolării asupra fiecărui cetățean și a societății în ansamblu, fiind o factură greu de achitat, cu rate ce se vor întinde pe ani de acum înainte.

Vaccinarea este unul dintre cele mai simple și mai puțin costisitoare lucruri pe care le putem face pentru a ne recăpăta viața dinainte de pandemie, pentru a redeschide toate sectoarele economice și sociale. De aceea, trebuie să fim responsabili și să avem mereu în minte că singura soluție pentru a depăși cu bine această pandemie este vaccinarea!

Sorin Ioan BUMB,
Senator PNL de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Eurodeputatul Victor Negrescu promovează la Parlamentul European expertiza din Alba în domeniul proiectelor de tineret

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Eurodeputatul Victor Negrescu promovează la Parlamentul European expertiza din Alba în domeniul proiectelor de tineret

Europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu continuă să promoveze la Parlamentul European expertiza din județul Alba în domeniul proiectelor de tineret și susține obținerea de finanțări suplimentare pentru organizațiile neguvernamentale din județ.

Alba are oameni excepționali, pe care trebuie să îi promovăm și cărora trebuie să le dăm ocazia să fie auziți, inclusiv la nivel european.

Elit - Gustul Desăvârșit

Am avut plăcerea să îi am ca invitați la Parlamentul European pe domnii Alexa Daniel Teodor, președintele Fundației pentru Tineret Alba și Alin Florin Lupean, președintele Asociației Philippi Vision, din județul Alba, care au vorbit în legislativul european despre experiențele lor în dezvoltarea de proiecte dedicate tinerilor din județ și copiilor din Ucraina sau Africa.

Sunt mândru de faptul că au atras atenția reprezentanților instituțiilor europene și că au stabilit contacte ce le pot fi utile în desfășurarea activităților lor„, a declarat eurodeputatul Victor Negrescu.

Reprezentantul României și al județului Alba în Parlamentul European, europarlamentarul Victor Negrescu, a organizat timp de mai multe zile evenimente și dezbateri dedicate tineretului cu sprijinul Grupului S&D, la care au participat mai mulți reprezentanți din Alba și ai instituțiilor europene.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Înființarea Centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilități „Orizonturi” din Alba Iulia: Proiectul de peste 4 MILIOANE de lei, pe masa consilierilor locali

Ziarul Unirea

Publicat

în

Înființarea Centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilități „Orizonturi” din Alba Iulia: Proiectul de peste 4 MILIOANE de lei, pe masa consilierilor locali

Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia vor avea de votat, în cadrul ședinței de CL din data de 30 mai 2023, un proiect important pentru mulți pacienți din oraș și nu numai.

Aprobarea implementării proiectului „Înființare Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități „Orizonturi” Alba Iulia” reprezintă un moment important pentru comunitatea locală, marcând un pas semnificativ în dezvoltarea infrastructurii sociale destinate persoanelor cu dizabilități.

Elit - Gustul Desăvârșit

Această inițiativă este finanțată în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în Componenta 13 – Reforme sociale, Investiția 1.2 – Reabilitarea, renovarea și dezvoltarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilități.

Proiectul a fost depus în platforma dedicată apelului PNRR/2022/C13/MMSS/I2, iar Direcția de Asistență Socială din subordinea Consiliului Local al municipiului Alba Iulia a obținut aprobarea pentru înființarea Centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilități „Orizonturi”.

Valoarea totală a finanțării nerambursabile a proiectului este de 4.882.022,84 lei, din care valoarea eligibilă din PNRR, fără TVA, se ridică la 4.108.798,00 lei, iar valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR este de 773.224,84 lei, conform bugetului proiectului.

Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități „Orizonturi” Alba Iulia va oferi servicii comunitare de înaltă calitate, adaptate nevoilor specifice ale acestor persoane. Prin intermediul acestui proiect, se urmărește dezvoltarea unei infrastructuri moderne și funcționale, care să permită furnizarea de servicii specializate într-un mediu adecvat și sigur.

Implementarea acestui proiect va avea un impact semnificativ asupra calității vieții persoanelor adulte cu dizabilități din Alba Iulia și va contribui la reducerea inegalităților sociale și la promovarea unei societăți mai incluzive.

Unitatea de Management a Proiectului, înființată în cadrul Consiliului Local al municipiului Alba Iulia, va avea responsabilitatea coordonării și monitorizării implementării proiectului, asigurând respectarea termenelor și obiectivelor propuse. De asemenea, va fi responsabilă de raportarea periodică către autoritățile competente și de evaluarea rezultatelor obținute în urma implementării proiectului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Creșă nouă în Alba Iulia, în locul Școlii Generale nr. 4, din Partoș: Aprobarea devizului, la vot în Consilul Local

Ziarul Unirea

Publicat

în

Creșă nouă în Alba Iulia, în locul Școlii Generale nr. 4, din Partoș: Aprobarea devizului, la vot în Consilul Local

Locuitorii municipiului Alba Iulia, în special cei din cartierul Partoș vor beneficia de o nouă creșă care se va construi prin transformarea Școlii Generale Nr.4.

În şedinţa de marți, 30 mai, consilierii locali din Alba Iulia vor avea de votat, printre altele și aprobarea devizului general si a indicatorilor tehnico-eeonomiei actualizati, pentru realizarea obiectivului de investitii: „Schimb de destinație din Școala Generală nr. 4 în Creșă, extindere pe verticală și orizontală”.

Proiectul este finantat din bugetul propriu si alte surse legal constituite, insa in limita bugetului aprobat de 3.194.860,00 lei, inclusiv TVA, din care Constructii + Montaj 2.607.196,99 lei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin proiectul tehnic se propune reabilitarea, reamenajarea și extinderea în plan și pe verticală, prin mansardare, a clădirii, în vederea schimbării destinației.

Realizarea extinderii clădirii existente pe orizontală pe structură realizată din cadre de beton armat cu zidărie din cărămidă GVP, cu planșee din beton armat, termoizolată cu plăci de vată bazaltică, cu acoperiș tip șarpantă cu învelitoare din tablă fălțuită; cu tâmplărie din PVC cu geam termoizolant.

Extinderea pe verticală constă în construirea unui etaj parțial peste o parte din construcția existentă unde se vor amenaja spațiile pentru birourile administrative, vestiarele și grupurile sanitare pentru personal, spațiul tehnic și o spălătorie.

Prin implementarea acestui proiect:

-se dorește realizarea unei clădiri la standardele necesare pentru educația preșcolară
-se propune schimbarea destinației fostei școli generale situată pe str. Liliacului, nr. 8 din municipiul Alba lulia și extinderea acesteia pe orizontală și verticală, astfel încât spațiile obținute să deservească în cele mai bune condiții funcțiunea principala de creșă.
-la nivelul parterului, se vor reorganiza spațiile interioare astfel încât să poată adăposti două săli de grupa cu vestiare și grupuri sanitare proprii, spații de legătură (holuri), un cabinet medical cu izolator și grup sanitar propriu și o sala multifuncțională cu oficiu alimentar
-în extinderea pe orizontală se propune realizarea sălii de grupa pentru copii mari.
-extinderea pe verticală constă în construirea unui etaj parțial peste o parte din construcția existența unde se vor amenaja spațiile pentru birourile administrative, vestiarele și grupurile sanitare pentru personal, spațiul tehnic și o spălătorie.
-se va realiza o terasă necirculabila peste etajul parțial și peste parterul neetajat.
-se propune anveloparea clădirii prin izolare termică a plăcii de peste ultimul nivel cu termosistem din polistiren extrudat de 25 cm, izolare termică a pereților exteriori cu polistiren de 10 cm, înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare vechi cu altele eficiente din punct de vedere termodinamic.
-producerea electricității printr-un număr de 16 panouri solare fotovoltaice, cu scopul alimentârii receptoarelor proprii, în mod independent de furnizorii extemi de energie electrică
-montarea a două centrale termice murale pe combustibil gazos, în condensatie, cu puterea termică de 42 kW fiecare
-alimentarea și branșarea/racordarea la utilitățile necesare pentru bună funcționare a clădirii
-asigurarea protecției împotriva trăsnetului cu instalație de protecție de tip PDA

La nivelul subsolului se vor amenaja cele două pivnițe că spații pentru depozitare.

La nivelul parterului, se vor reorganiza spațiile interioare astfel încât să poată adăposti două săli de grupă cu vestiare și grupuri sanitare proprii, spații de legătură (holuri), un cabinet medical cu izolator și grup sanitar propriu și un oficiu alimentar.

Extinderea pe orizontală în cazul parterului adăpostește sala pentru mese / multifuncțională, un hol cu scară de acces la etaj și o terasă exterioară acoperită.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare