Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă Sorin Bumb: Programul IMM Invest a fot îmbunătățit pentru a include mai mulți beneficiari

Ziarul Unirea

Publicat

în

Guvernul PNL a luat măsuri deosebit de importante pentru relansarea economică a României și pentru siguranța financiară și sanitară a românilor.

Programul IMM Invest s-a dovedit de un real ajutor pentru firmele mici și mijlocii, până acum peste 59.000 de companii aplicând pentru un credit garantat de stat. Numărul aplicanților va crește pentru că, analizând experiența de până acum din acest program, Guvernul PNL a luat deja măsuri de îmbunătățire a programului, pentru a se asigura că acesta poate fi accesat de cât mai mulți beneficiari.

Astfel, s-au eliminat două bariere importante. În primul rând, se renunță la cerința de a institui ipotecă legală asupra bunurilor imobile și mobile, deoarece statul oricum garantează 80-90% din credit; nu mai este deci nevoie de încă o garanție suplimentară. În al doilea rând, s-a eliminat cerința de a face dovada afectării activității de către situația generată de pandemie. Astfel, se extinde posibilitatea tuturor firmelor de a solicita credite garantate de stat. Guvernul a solicitat Fondului de Garantare să mențină un dialog permanent cu băncile, să fluidizeze procedurile de acordare a creditelor și să grăbească viteza de aprobare a dosarelor.

O altă măsură luată de Guvernul PNL pentru a ușura accesul la aceste credite, a fost aceea de a permite companiilor să schimbe banca. Astfel, dacă se constată că o bancă procesează foarte greu aplicațiile sau refuză să acorde credite anumitor companii, acestea au dreptul să opteze pentru altă bancă. Pentru aprobarea creditului este necesară doar semnarea unui contract și prezentarea unui plan de investiții sau a unor date economice de către IMM-ul care solicită înregistrarea. (SRC: Coinbase Test)

Alte surse de finanțare, în valoare de circa 2 miliarde de euro au fost identificate de Guvern pentru a genera programe de susținere a IMM-urilor în proiecte de investiții. Pe lângă acești 2 miliarde de euro, alți aproximativ 300 de milioane de euro sunt disponibili drept capital de lucru pentru repornirea companiilor care au fost afectate în perioada respectivă, inclusiv HORECA și care nu pot accesa programul IMM INVEST.

100 de milioane de euro au fost alocate pentru pregătirea proiectelor europene pentru perioada 2021-2027. Este pentru prima dată în istorie când un Guvern al României bugetează aceste proiecte cu un an înaintea începerii noului exercițiu financiar european. Astfel, România va fi mult mai bine pregătită pentru accesarea fondurilor europene, care vor contribui la creșterea economică și la crearea de locuri de muncă. Guvernul lucrează în acest moment la programe ample de ocupare a forței de muncă și vom utiliza atât programe europene cât și finanțare de la bugetul național pentru a susține plata salariilor pentru cei care reangajează persoanele care au fost în șomaj tehnic sau au devenit șomeri.

Din păcate PSD nu înțelege nimic din mizele actuale ale realității economice și sociale din România și de la nivel european. La fel cum, la mai toate tururile de alegeri din trecut, PSD și-a bătut joc de diaspora, negându-i dreptul la vot, prin organizarea în bătaie de joc a alegerilor, prin cozile kilometrice și prin umilința arătată unor cetățeni respectabili, care au ridicat România prin munca lor, PSD îi batjocorește din nou pe acești oameni, încercând să-i împiedice acum să ajungă la muncă. PSD nu înțelege nimic din libertățile europene, nu înțelege ce înseamnă dreptul la liberă circulație și libertatea de a munci. Dar nici nu are cum să înțeleagă pentru munca este o noțiune cu totul străină de PSD, o noțiune care dă frisoane unei găști ocupate doar cu jaful și cu distribuirea de ajutoare sociale care să țină votanții într-o stare de dependență și servitute față de baronii locali.

Ținta PSD nu este să apere interesele ale românilor. Ținta PSD este să dezinformeze și să creeze scandal pentru a genera neîncredere în instituțiile statului. Deși urlă de la toate microfoanele clamând binele românilor, PSD este interesat doar să câștige capital electoral, în detrimentul oricărei idei de siguranță financiară și sanitară. Modul în care activitatea parlamentului a fost monopolizată prin moțiuni simple, făcute pe genunchi, fără nicio noimă, doar pentru a face gălăgie, arată clar că PSD este preocupat de speculă politicianistă. În loc să înțeleagă că în această perioadă critică este nevoie de construcție, de o atitudine pozitivă și activă, PSD încearcă să pună foc țării, generând un război instituțional fără noimă, pentru a combate măsurile bune luate de guvernul PNL. PSD vrea să irosească și să zădărnicească eforturile depuse de o țară întreagă pentru limitarea efectelor acestei boli, eforturi datorită cărora România nu este acum într-un dezastru epidemiologic.

Sorin Ioan BUMB,

Deputat PNL de Alba

Vicepreședinte al Comisiei pentru Industrii și Servicii a Camerei Deputaților


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Investiție de peste 4,6 milioane lei la Școala Gimnazială Șugag. Se vrea renovarea și modernizarea energetică a unor corpuri de clădire

Bogdan Ilea

Publicat

în

Investiție de peste 4,6 milioane lei la Școala Gimnazială Șugag. Se vrea renovarea și modernizarea energetică a unor corpuri de clădire Cei aproximativ 300 de elevi care învață la școala din Șugag urmează să beneficieze de condiții de reabilitare după ce primăria a lansat în SEAP proiectul „Reabilitare moderată a clădirilor publice – Clădirea Școlii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea