Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Senatorul PSD de Alba, Călin Matieș: Întâlnire între mediul de afaceri din Aiud și reprezentanții Electrica pentru identificarea de soluții la problema facturilor mari

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Senatorul PSD de Alba, Călin Matieș: Întâlnire între mediul de afaceri din Aiud și reprezentanții Electrica pentru identificarea de soluții la problema facturilor mari

Am organizat o întâlnire între reprezentanți ai unor societăți comerciale din Aiud cu reprezentanții Electrica, în contextul în care operatorii economici sunt împovărați de facturile mari la energie, iar orice disponibilizări, în această perioadă, pot fi adevărate tragedii familiale.

Așa cum mă știți, nu fug de responsabilitate, de subiectele considerate sensibile și caut soluții la problemele stringente ale comunităților din județ.

Firmele din Aiud au apelat la generatoare electrice pentru a evita facturile mari la energie. Costurile energiei se regăsesc în prețul final al fiecărui produs, ceea ce poate afecta grav societatea sau clienții ei, în funcție de caz. Afectată de facturile la electricitate este și Uzina de Vagoane Aiud, care are facturi de aproape 6 ori mai mari față de perioada anterioară scumpirilor.

Aceste majorări vor face ca foarte multe business-uri să fie neproductive. Mă bucur că am reușit să aduc la aceeași ”masă” reprezentanții firmelor și pe ai furnizorului energie, care a promis că vor căuta soluții. Voi transmite problemele semnalate și reprezentanților PNL ai Ministerului Energiei, responsabili de situația creată și obligați să caute soluții.

Este de neînchipuit ca factura la curent sau gaz să lase oamenii fără resursele necesare vieții de zi cu zi. Și cu atât mai puțin să-i lase în întuneric sau în frig. Este inadmisibil ca zeci de mii de IMM dar și companii cu mii de angajați să fie aruncate-n faliment de prețurile uriașe ale electricității sau gazelor. Este de neacceptat ca școli, spitale, instituții de stat să fie incapabile să-și achite facturile și să tragă obloanele.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că la nivelul Guvernului se analizează introducerea unei noi scheme de sprijin pentru IMM-uri începând cu 1 aprilie. Tot de la 1  aprilie consumatorii casnici cu un consum lunar de până la 300 kWh vor beneficia de o nouă schemă de protecție care va include TVA redus la 5% precum si compensarea certificatului verde și a bonusului de cogenerare pentru consum. PSD pledează pentru aplicarea și completarea urgentă a măsurilor anunțate de guvern, începând cu 1 februarie, nu din aprilie!

Populația și economia au nevoie ACUM de soluții și de sprijin real, fără birocrație, pentru achitarea facturilor ACTUALE și a celor care vor urma. Iar acestor soluții urgente, pe termen scurt, trebuie să li se adauge cele structurale, care să rezolve cauzele acestei uriașe crize, care afectează chiar siguranța națională. De aceea e nevoie de convocarea CSAT, așa cum a cerut deja președintele PSD,  Marcel Ciolacu.

Senator PSD Alba

Călin Gheorghe Matieș


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online Internetul este, fără îndoială, un plus pentru noi toți. N-am fost nicicând mai aproape, chiar și de la distanță, cum suntem acum, în epoca digitală. O simplă postare și un singur click ne țin în contact, ne oferă acces la informație și schimb […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea